Situace: Turnaj. Tři hráči ve flajtu. Je výrazná nepohoda a hutná atmosféra, která vygraduje na odpališti 16. Výrazná nesnášenlivost je mezi hráčem A a B (zapisovatel hráče A). Hráč A natýčkuje těsně před odpaliště a uvede míč do hry tedy mimo vymezený prostor. Hráč B (dle tvrzení hráče C) zcela jistě viděl ještě před odpalem, že míč je natýčkován špatně, ale schválně počkal na to, až hráč A odpálí, aby mu mohl udělit trest.
Asi ponechme stranou, proč nereagoval včas hráč C (to už jsem se z vyprávění nedozvěděl, resp. zapomněl jsem se zeptat). Trest pro hráče A je vcelku jasný. Nicméně lze aplikovat i trest pro hráče B (neetické chování), který cíleně čekal, až dojde u hráče A k porušení pravidla, i když ho mohl upozornit dopředu a tím té situaci v duchu nějakého vyššího principu předejít?
Do přílohy přidávám k situaci screen pravidla 1.2a.
Jak situaci vnímáte?
Asi ponechme stranou, proč nereagoval včas hráč C (to už jsem se z vyprávění nedozvěděl, resp. zapomněl jsem se zeptat). Trest pro hráče A je vcelku jasný. Nicméně lze aplikovat i trest pro hráče B (neetické chování), který cíleně čekal, až dojde u hráče A k porušení pravidla, i když ho mohl upozornit dopředu a tím té situaci v duchu nějakého vyššího principu předejít?
Do přílohy přidávám k situaci screen pravidla 1.2a.
Jak situaci vnímáte?
Upraveno: