Ahoj
, cesta... byla spíše delší...
a tak nějak nepřímočará... Když jsem byl mladší, tak jsem se více věnoval turistice, pak i ve vysokých horách, lezení na feratách a zkoušel jsem to i na laně - to když jsem chtěl ještě zkusit popolézt kousek výše. Měl jsem i jeden koníček - myslivost - kterému jsem se věnoval spíše z rodinné tradice a pak i střelectví - hlavně broková střelba na asfaltové holuby. Během času se k tomu přidala rodina, 2 děti ... pracovní vytížení... Ale postupem času jsem pozoroval, že kamarádi v mém okolí začínají zmiňovat slovo golf.... Tehdy jsem netušil o jakou hru jde a o čem to je... Jednou mě vzal kamarád na driving, jestli to nechci zkusit. On je levák... a já pravák... ale to jsem ještě nevěděl jaxe na lopatě sedí
. Takže nalevo držím hokejku... a i nalevo absolvoval své první odpaly golfových míčků. Ale úplně mě to nechytilo... i když kamaráda jsem frustroval... že mi to lítá a on už nějaký čas se snaží... a nebyl tak dlouhý... Pak jsem absolvoval pár teambuildingů, kde driving byl součástí. V Brně jsem nafasoval 8mičku nebo 7mičku... napravo
. Prý kterou rukou píšu, tak tam mám hrát... no tak jsem se to postupně naučil i napravo. A začalo to relativně lítat zase... asi mám z tenisu nebo střelby... nějakou schopnost trefovat... koordinovat oči ruce. A pak mi jednou kamrádi řekli, ať jdu s nimi na rundu, jako caddy... a když maršál nebyl v dohledu, jsem dostal na jedná jamce "čuchnout" ke driveru... Asi štěstí nováčka... povedený dlouhý odpal a ... kamarádi chtěli "pálit" hole či je "posílat do rybníka"... A tak jsem si řekl, že bych to měl zkusit, že to není jen tak. A byla tam i myšlenka... abych mohl s kamarády... taky zajít na rundu. Objednal jsem si kurz... shodou okolností v termínu pomalu začínal Covid... dalo se ještě být venku. Dostal jsem základy v Hodkovičkách... a chuť trénovat tu mám v podstatě ve všem... a tak postupně se mi golf nenápadně zadíral pod kůži. Zjistil jsem, že jde opravdu o sport... popravdě dříve jsem si to nemyslel
... Zlepšoval jsem se, chodil hrát public hřiště, po získání zelené karty i normální hřiště - resp. jen Hodkovičky. Začal hltat youtube trenéry, četl knížky, životopisy golfistů... vyhrál nějaký ten turnaj, rychle snížil HCP... a je to
. Objevil jsem ... jak je golf nevyzpytatelný, jak dokáže odměnit, ale i vytočit... ale o tom to je. Naučil mě se více ovládat a brát rány a jejich výsledky... tak jak leží a baví mě řešit vznikající situace
... Golf je pro mě koktejl... odpočinku, výzev, odměny i pokory.... a setkávání se s různými lidmi...