Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Ahoj

Tazman

Nováček
Jméno
Dalibor
Přijmení
Pačinek
Klub
Loreta Pyšely
HI (HCP)
14,6
Jmenuji se Dalibor, golf hraji 5 sezónu :) Za tuto dobu se golf pro mne stal ... koníčkem, bez kterého si svůj volný čas u těžko představuju... Pravidelně hraji hřiště kolem Prahy, v poslední době nejvíce Loretu, Černý Most, Mstětice, Beřovice...

Ahoj Dalibore, vítej na 19.jamce. :) Vzpomeneš si, jak si se dostal ke golfu? Bylo to hned chycení za srdíčko, nebo ta cesta byla kostrbatější a delší?

Ahoj :), cesta... byla spíše delší... :D a tak nějak nepřímočará... Když jsem byl mladší, tak jsem se více věnoval turistice, pak i ve vysokých horách, lezení na feratách a zkoušel jsem to i na laně - to když jsem chtěl ještě zkusit popolézt kousek výše. Měl jsem i jeden koníček - myslivost - kterému jsem se věnoval spíše z rodinné tradice a pak i střelectví - hlavně broková střelba na asfaltové holuby. Během času se k tomu přidala rodina, 2 děti ... pracovní vytížení... Ale postupem času jsem pozoroval, že kamarádi v mém okolí začínají zmiňovat slovo golf.... Tehdy jsem netušil o jakou hru jde a o čem to je... Jednou mě vzal kamarád na driving, jestli to nechci zkusit. On je levák... a já pravák... ale to jsem ještě nevěděl jaxe na lopatě sedí :D. Takže nalevo držím hokejku... a i nalevo absolvoval své první odpaly golfových míčků. Ale úplně mě to nechytilo... i když kamaráda jsem frustroval... že mi to lítá a on už nějaký čas se snaží... a nebyl tak dlouhý... Pak jsem absolvoval pár teambuildingů, kde driving byl součástí. V Brně jsem nafasoval 8mičku nebo 7mičku... napravo :D. Prý kterou rukou píšu, tak tam mám hrát... no tak jsem se to postupně naučil i napravo. A začalo to relativně lítat zase... asi mám z tenisu nebo střelby... nějakou schopnost trefovat... koordinovat oči ruce. A pak mi jednou kamrádi řekli, ať jdu s nimi na rundu, jako caddy... a když maršál nebyl v dohledu, jsem dostal na jedná jamce "čuchnout" ke driveru... Asi štěstí nováčka... povedený dlouhý odpal a ... kamarádi chtěli "pálit" hole či je "posílat do rybníka"... A tak jsem si řekl, že bych to měl zkusit, že to není jen tak. A byla tam i myšlenka... abych mohl s kamarády... taky zajít na rundu. Objednal jsem si kurz... shodou okolností v termínu pomalu začínal Covid... dalo se ještě být venku. Dostal jsem základy v Hodkovičkách... a chuť trénovat tu mám v podstatě ve všem... a tak postupně se mi golf nenápadně zadíral pod kůži. Zjistil jsem, že jde opravdu o sport... popravdě dříve jsem si to nemyslel :) ... Zlepšoval jsem se, chodil hrát public hřiště, po získání zelené karty i normální hřiště - resp. jen Hodkovičky. Začal hltat youtube trenéry, četl knížky, životopisy golfistů... vyhrál nějaký ten turnaj, rychle snížil HCP... a je to :). Objevil jsem ... jak je golf nevyzpytatelný, jak dokáže odměnit, ale i vytočit... ale o tom to je. Naučil mě se více ovládat a brát rány a jejich výsledky... tak jak leží a baví mě řešit vznikající situace :D... Golf je pro mě koktejl... odpočinku, výzev, odměny i pokory.... a setkávání se s různými lidmi...

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom