Ale dáš, já jsem hrál přes dvacet let hokej nalevo (a ne jen „rybníkovou ligu”) a golf od začátku hraju napravo.
A teď si představ, že bys hrál golf od začátku doleva, kde jsi mohl být...
To uz mi rikalo hodne lidi, vcetne trenera .-)
To říká každý golfista každému nováčkovi, co hraje nalevo. Je to jejich dogma, ale netuším proč.
Odborníci tvrdí, že většina průměrně pohybově nadaných osob při pravidelném tréninku by měla být schopna se relativně rychle dostat na cca HI 18.
Tenhle průzkum mě zajímá. Já, za ty dva roky co hraju, potkal a poznal poměrně dost lidí, kteří hrajou golf 5 - 20 let a valná většina z nich nemá pod dvacet.
Zkusím tu udělat svoji první anketu, to mě fakt zajímá.
Omlouvám se všem a na nikoho neútočím, jen už mám delší dobu chuť to napsat.
Já dostal hůl do ruky, chytil ji za konec pravou dominantní rukou (přece nechytím hůl 20 cm pod koncem), švihnul s ní podobně jak s baseballovou pálkou a bylo hotovo. Tenis pravou, hokej doleva, baseball doleva, kopu líp pravou, píšu pravou, koště držím pravou nahoře, hrablo na sníh taky. Všichni mi říkají, to tě dožene až... bla bla bla. Za dva roky jsem spadnul na 17,5 (úplně upřímně, podle mě je to pro samouka jako jsem já, strop, max. třeba 15, ale další sešup by mohl nastat jen s nějakou pomocí trenéra, tréninků atd.) o což nemám zájem. Drajvy i železa mám delší než většina mých spoluhráčů a přesně nevím, jak by mi hraní doprava srovnalo patování, kde nechávám nejvíc ran.
Já vím, všichni hrajou doprava, trenéři to doporučují, všechny firmy dělají víc typů holí doprava, statisticky je víc úspěšných hráčů hrajících doprava (aby ne), je to prokázaný, protože tohle a tamto. Jenže když je to prostě nepřirozený, tak proč to lámat. Takhle lámali komouši leváky, aby psali pravou.
Ještě jednou se omlouvám za zaplevelení uvítacího vlákna
@Kendoshka.
alespon mas drazsi hole a mensi vyber
JJ, tohle je jediná velká nevýhoda...