Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

GolfExtra.cz Bizarní diskvalifikace Matsuyamy. Memorial vede šest hráčů

Jamka R. Reader

Robot
19.jamka
Robot 19.jamky
Bizarní diskvalifikace Matsuyamy. Memorial vede šest hráčů (GolfExtra.cz)

Hideki Matsuyama odehrál ve čtvrtek na Memorial Tournament jen devět jamek, než byl vyzván funkcionáři turnaje, aby jim ukázal svou trojku dřevo. Ti pak shledali jeho podivné značky na úderové ploše jako nepovolené a loňský šampion Masters dohrál. V čele turnaje Jacka Nicklause je po 1. kole hned šest hráčů, kteří zahráli 67 ran (-5).

Pokračovat ve čtení...

Zajímavý. Nenašli jste někde někdo zdůvodnění, proč si to tam takhle načmáral?

Zajímavý. Nenašli jste někde někdo zdůvodnění, proč si to tam takhle načmáral?
Zda se, ze proste kvuli mireni
The material was applied to the face for alignment for Hideki to set the ball inside the circle of the lines. That’s actually the centre of the face,” Rintoul told reporter

Proc tam muze mit vyrobce linky?
Tady jde o to, že když tam dá výrobce linky, tak je ta hůl takto schválená, navíc taková linka je ve stejné rovině líce.

Matsujama tam „napatlal” barvu (prý snad to byl takový ten kancelářský „korektor”, kterým se zamazávají překlepy.
Bylo porušeno pravidlo „Na líci hole nemůže být aplikována žádná substance či úprava, která by mohla ovlivnit let míče, rotaci, sklon či cokoli, co by mělo vliv na to, jak míč funguje.” a navíc se objevují názory, že tato barva může ovlivňovat rotaci míče.

Určitě se časem najde pár youtuberů, kteří takto „upravenou” hůl podrobí srovnávacím testům a dozvíme se tak, zda Matsuyama mohl získat nějakou výhodu či ne.

Tady jde o to, že když tam dá výrobce linky, tak je ta hůl takto schválená, navíc taková linka je ve stejné rovině líce.

Matsujama tam „napatlal” barvu (prý snad to byl takový ten kancelářský „korektor”, kterým se zamazávají překlepy.
Bylo porušeno pravidlo „Na líci hole nemůže být aplikována žádná substance či úprava, která by mohla ovlivnit let míče, rotaci, sklon či cokoli, co by mělo vliv na to, jak míč funguje.” a navíc se objevují názory, že tato barva může ovlivňovat rotaci míče.

Určitě se časem najde pár youtuberů, kteří takto „upravenou” hůl podrobí srovnávacím testům a dozvíme se tak, zda Matsuyama mohl získat nějakou výhodu či ne.
Je smutný, že byl DQ za něco, čím si vlastně vůbec nechtěl pomoct. To pravidlo mluví o úpravě, která má dopad na let míče a to v tomhle případě na 100% nebyl jeho záměr, spíš to mělo co dočinění s tím mířením. Navíc taková úprava by ani letu míče nepomohla, naopak spíš uškodila, když tím zalepí drážky, celkově dost nešťastná záležitost.

Nedokážu si pomoct, ale mě to přijde od profíka, případně jeho kedíka (jako hloupost. Kdo jiný by si stokrát před soutěžní hrou plnou kamer měl ověřit, jestli cokoli, co udělám je v pohodě a v souladu s Pravidly. A to mám Matsuyamu hodně rád, takže mě to spíš překvapuje.

@davidfara: Ono principálně ale je to jedno, co bylo záměrem, podstatné je, že pravidlo hovoří, že hypoteticky "která by mohla pomoci" - nikoli která reálně a v praxi může pomáhat/oblivňovat let míče. A jak říkáš i ty, pravděpodobně to bude i ke škodě, tak mi to vůbec jako celek smysl bez ověření validnosti taktové úpravy před hrou smysl stále nedává. :(

navíc, když to trefuje "hotspotem" tak tu barvu nezasáhne :cool: takže žádná výhoda
1654514660324.webp

Včera v přenosu padla hypotéza, že to možná měl pomalované kvůli nějakému měření na trackmanu nebo něčem podobném. A kedík se na to buď vyprd, nebo to nevěděl a nezkontroloval. A že určitě nebyl záměr to tam pro soutěžní kolo mít.

říkal jsem si, že to asi není poprvé, co se to tam objevilo....

Včera v přenosu padla hypotéza, že to možná měl pomalované kvůli nějakému měření na trackmanu nebo něčem podobném. A kedík se na to buď vyprd, nebo to nevěděl a nezkontroloval. A že určitě nebyl záměr to tam pro soutěžní kolo mít.
Také si myslím, že nebylo záměrem jít s takovou úpravou do soutěžního kola. Třeba jen po tréninku strčili dřevo do coveru a jednoduše na úpravu zapomněli :confused:. Každopádně myslím, že se to Matsuyamovi už určitě nestane.

Také si myslím, že nebylo záměrem jít s takovou úpravou do soutěžního kola. Třeba jen po tréninku strčili dřevo do coveru a jednoduše na úpravu zapomněli :confused:. Každopádně myslím, že se to Matsuyamovi už určitě nestane.
Jestli si nechá stejného kedíka tak určitě ne, ten si to počítám bude pamatovat fakt dlouho. V přenosu padlo taky něco jako že za to může kedík, i kdyby u toho malování nebyl😁 Nevšiml jsem si, jestli je to Japonec, tak aby to nevyřešil rituálně postaru….

Jestli si nechá stejného kedíka tak určitě ne, ten si to počítám bude pamatovat fakt dlouho. V přenosu padlo taky něco jako že za to může kedík, i kdyby u toho malování nebyl😁 Nevšiml jsem si, jestli je to Japonec, tak aby to nevyřešil rituálně postaru….
Jj má Japonce kedíka.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom