Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Dálkové ovládání - ANO, nebo NE

Sauron

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Alexander
Přijmení
Klimeš
Klub
Kotlina - Terezín
HI (HCP)
24,8
Helou, zjišťuju, že moje kondice v nastávajících 56 letech není, co bývala, a přemýšlím, kterak se rozmazlím elektrikou. Otázka za $ 1.000,-- zní, zda zvažovat dálkové ovládání.
Pár mých úvah, když tak mne opravte:
  1. GPS - ne nesmysl, prodražuje, používám něco jiného
  2. El. brzda - asi ano
  3. Baterka - na 36 jamek
Dálkové ovládání - nevím. Mám strach, že by mne to rozptylovalo. Na jednu stranu @roman007 jezdí s ovladačem pořád, ale on se nesoustředí nikdy a stejně hraje jako bůh. Já nevím, jestli bych nehledal furt ovládání, nehrál si s tím, dokázal se přepnout na ránu a zpět na ovladač ...... zároveň vím, že když hledáš v petrželi, a vozík máš kilometr daleko, že se ovladač může hodit.

Osobně mám možnost koupit slušněji PowaKaddy, ale jejich verze s ovladačem je dost méně skladná, takže bych se asi přikláněl u PowaKaddy k CT6 a pokud bych chtěl ovladač, hledal bych u jiných značek.

VAŠE ZKUŠENNOSTI S OVLADAČEM?

1. souhlas
2. souhlas - brzdu urcite

3. dalkove .. ja bych ho dnes bral - nebo presneji a jinak .. mel jsem kdysi Stewarta s dalkovym a pak ho prodal. Docela to rozptylovalo nebo jsem mel ten dojem. Dnes si myslim, ze to tehdy nebylo ani tak tim dalkovym, jako spis mnou. Co mi spis vadilo/otravovalo, ze ten vozik jel prede mnou a poruznu menil smer (nerovnosti) a ja ho musel neustale korigovat ... doleva, doprava furt dokola jsem mackal tlacitka. Uz tehdy me napadlo jak by bylo super mit vozik, co me bude nasledovat aniz bych ho musel neustale ridit. A ejhle dnesni voziky maji funkci "Follow me" .. pokud to funguje jak ma (to netusim, jen predpokladam), pak bych to chtel moc a moc. A dalkove aktivne pouzival o to mene - jen kdyz bych ho posllal nekam dopredu, nebo si ho privolal pokud zustal vzadu - treba pri hledani jak jsi psal. Nicmene pokud bych dnes kupoval novy el. vozik, dalkove bych vazne zvazovatl (ale Follow me by byla nutnost) ..

P.S. v dobe kdyz jsem mel toho Stewarta, tak jsem mel i psa - australskeho honaka. Jezdili jsme na Korenec ve vsedni dny dopoledne, kdyz tam nikdo nebyl, a psa (aby se nenudil) jsem obcas bavil tak, ze jsem s vozikem odjel dal, a pak ho poslal ze "vozik utika.." a at ho nazene zpatky k nam "do stada".. psa nechal at ho chvili nahani (dalkovym jsem s nim poruznu klickoval po ferveji) a pak se s nim vratil zpatky k nam. Pes byl stastnej jak moc je uzitecnej :-)

Aktuálně taky po něčem pokukuji a v rámci toho jsem viděl zahraniční porovnání dlouholetého uživatele stewart vozíků aktuálního modelu s funkcí follow a bez ní, tuším Q follow x VERTX.
Říkal, že bez follow si vozík neumí pro sebe přesdtavit. A taky ukazoval onu směrovou stabilitu při ovládání dálkou, která byla u Q follow stejně naprd, jako u jiných značek, vozík zatáčel po svahu dolů. Zato ten VERTX to má vyřešené a jede, kam ho namíříte a boční moment od svahu sám vyrovnává. Závěr testu byl, že až vydají novou generaci s follow a zároveň s tím samočinným vyrovnáváním bočního vlivu svahu, hned si to poběží koupit:)

Já jsem minulý rok koupil MGI ZIP Navigator (myslím), bohužel to nemá el. brzdu (nebo jsem nenašel, jak jí zapnout, a to jsem četl i návod).
Ale má dálkové ovládání, já to chtěl, přišlo mi to super.
Ze začátku mi to trochu rozptylovalo, ale už to moc neřeším. Většinou jdu za vozíkem, ale třeba při větších kopcích si beru dálkové a ovládám to z něj.
On totiž má ty rychlosti dost blbě, čtyřka je pomalá a pětka rychlá, to DO to eliminuje.
Ano, sem tam vozík ujíždí, ale není to tak strašné. A při hledání také někdy využiji, že mi k míčku vozík přijede.
Osobně si říkám, že jsem udělal dobře, je to taková sem tam pomoc.

pokud chodíš na kopcovitější hřiště, tak moje zkušenost s motocaddy dálkové ovládání vylučuje,
vozík je v kopci nestabilní a bez přidržování rukou má tendence se převracet (ať už dozadu nebo na bok)

Já jsem minulý rok koupil MGI ZIP Navigator (myslím), bohužel to nemá el. brzdu (nebo jsem nenašel, jak jí zapnout, a to jsem četl i návod).
Ze začátku mi to trochu rozptylovalo, ale už to moc neřeším. Většinou jdu za vozíkem, ale třeba při větších kopcích si beru dálkové a ovládám to z něj.
On totiž má ty rychlosti dost blbě, čtyřka je pomalá a pětka rychlá, to DO to eliminuje.
Ano, sem tam vozík ujíždí, ale není to tak strašné. A při hledání také někdy využiji, že mi k míčku vozík přijede.

Brzda je když otočíš z rychlosti 1 doleva ne? To má i ten můj nejlevnější MGI, ale zatím jsem to nepoužil ani jednou, přijde mi to k ničemu.

Ty tam nemáš funkci DHC?

za mě ovladač určitě ano, ale potvrzuji, je to jen na rovný termín/mírný kopec, jinak vozíl přepadává dozadu (JuCad Titan Drive exTravel Sl 2 nebo tak nějak se ten model jmenuje)

Brzda je když otočíš z rychlosti 1 doleva ne? To má i ten můj nejlevnější MGI, ale zatím jsem to nepoužil ani jednou, přijde mi to k ničemu.
Ahaaaa, tak to jsem ještě nezkoušel, tak to musím zjistit

Ty tam nemáš funkci DHC?
Jj, ta tam je, a funguje výborně

Jinak MGI má to čtvrté kolečko, a to to udrží i do prudkého kopce, třeba 18ka na Slapech.

Já nevím, ale až snad na JuCad se mi žádný elektrický vozík nelíbí. Jsou to pro mne nevzhledné stroje. Ale třeba za 10 let budu mluvit jinak

Tak MGI ZIP Navigator má (při použití DO) aktivovanou funkci, která by ho měla udržovat v jízdě bez vybočování i při přejíždění nerovností nebo na šikmém terénu. Právě proto má každé zadní kolo svůj motor a tím pak vozík řídí. Jen mu občas chvilku trvá, než zareaguje, ale funguje to poměrně spolehlivě.

„The most significant technological triumph of the Zip Navigator is what lies within. Traverse across the most challenging terrain and watch as the patented Gyroscope automatically tracks the electric trolley on a straight course." („Nejvýznamnějším technologickým triumfem vozíku Zip Navigator je to, co se skrývá uvnitř. Projíždějte i tím nejnáročnějším terénem a sledujte, jak patentovaný gyroskop automaticky sleduje elektrický vozík po rovné trase. ")

A ještě jedna dobrá funkce, kterou má DO u MGI - a to „zamknutí" tlačítek na DO, takže si vozík nikam omylem nepošlete, když máte např. DO v kapse a omylem se některé tlačítko stlačí.

Upraveno:
Já nevím, ale až snad na JuCad se mi žádný elektrický vozík nelíbí. Jsou to pro mne nevzhledné stroje. Ale třeba za 10 let budu mluvit jinak
No vidíš, já zas nemám v oblibě vozîky typu JuCad, jedno zda elektrické nebo manuální. Fajn že existuje něco pro každého..

Ad DO:

U MGI ZIP Navigator jsem ho používal, neboť je mu třeba věnovat min. pozornsot - vozík díky funkci GYRO drží směr i na nerovnostech. Navíc lze tlačítka na DO „zamknout" a zamezit tak nechtěnému rozjetí vozíku omylem zmáčknutým tlačítkem (např. v kapse). Díky těmto vychtávkám jsem u tohoto vozíku DO používal prakticky stále.

Nyní mám Jucad s DO, ale to jsem po dvou nebo třech hrách odložil a nepoužívám ho, neboť mne jednak rozptylovalo „dorovnávání" vozíku do správného směru a také nemožnost deaktivovat tlačítka DO (mimochodem dost citlivá). A „řešení" Jucad, kdy bych si DO připnul na kalhoty za pomoci samonavíjecí karabinky (kterou znají lyžaři při použití u karty na vlek) mi nepřijde zrovna „elegantní" ani pohodlné.

Ad DO:

U MGI ZIP Navigator jsem ho používal, neboť je mu třeba věnovat min. pozornsot - vozík díky funkci GYRO drží směr i na nerovnostech. Navíc lze tlačítka na DO „zamknout" a zamezit tak nechtěnému rozjetí vozíku omylem zmáčknutým tlačítkem (např. v kapse). Díky těmto vychtávkám jsem u tohoto vozíku DO používal prakticky stále.

Nyní mám Jucad s DO, ale to jsem po dvou nebo třech hrách odložil a nepoužívám ho, neboť mne jednak rozptylovalo „dorovnávání" vozíku do správného směru a také nemožnost deaktivovat tlačítka DO (mimochodem dost citlivá). A „řešení" Jucad, kdy bych si DO připnul na kalhoty za pomoci samonavíjecí karabinky (kterou znají lyžaři při použití u karty na vlek) mi nepřijde zrovna „elegantní" ani pohodlné.
Nojo. Považuješ to za velkou ztrátu?

Nojo. Považuješ to za velkou ztrátu?
Ani ne, ale asi to souvisí i s tím, že obvykle nehledám daleko od vozíku a nepotřebuji si ho nějakým způsobem posílat k sobě.

Takže za mne závěr: pokud umí vozík sám držet směr a DO má blokaci tlačítek, tak OK.
Při nesplnění obou požadavků je DO zbytečné a spíše i kontraproduktivní.

Ani ne, ale asi to souvisí i s tím, že obvykle nehledám daleko od vozíku a nepotřebuji si ho nějakým způsobem posílat k sobě.

Takže za mne závěr: pokud umí vozík sám držet směr a DO má blokaci tlačítek, tak OK.
Při nesplnění obou požadavků je DO zbytečné a spíše i kontraproduktivní.
Bohužel jsem neviděl, jen slyšel o jakési dámě, která si takto poslala vozík do vody na šestnáctce v Beřovicích, pak prý ječela že jí vozík někdo ukradl. Pachatele vypátral až potápěč😁
Takže blokace bude nejspíš dobrá věc..

Bohužel jsem neviděl, jen slyšel o jakési dámě, která si takto poslala vozík do vody na šestnáctce v Beřovicích, pak prý ječela že jí vozík někdo ukradl. Pachatele vypátral až potápěč😁
Takže blokace bude nejspíš dobrá věc..
Tak já viděl ujet vozík kolegovi z flajtu, naštěstí jsme si toho včas všimli a on stačil DO vyndat z kapsy a vozík zastavit.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom