Navštěvuju průběžně poměrně dost hřišť a snažím se dostat i na driving. Nevím, proč na některých hřištích to jde a na některých to nejde - udržet míčky v jakés takés kvalitě. Je mi velmi nepříjemný, když na cenově dražším hřišti s přihlédnutím k jeho fee dostanu mix humusu, za který bych se styděl i ho komukoli věnovat. Zvlášť, když za to platím. Ta stovka, nebo kolik se dá za to mi nestojí ani za reklamaci a hádky - ale pocit "mají tohle za potřebí" přetrvává a pachuť pak taky. Asi jako když jdete do restaurace a sednete si k špinavému ubrusu. Ano, jíst se z toho dá.
To nic nemění na tom, že ekonomické argumenty chápu, ale je to pro mě vždycky už známka určitého úpadku daného resortu a lajdáctví. Jako když jste někde v hotelu a vidíte na drahých křišťálových lustrech žárovky, které nesvítí.
Dostávám se do fáze, nebo se o to alespoň snažím, že se pokouším se svým golfem něco udělat a snažim se naučit vnímat kontakt hole s míčkem. Ale na mnoha driving range se mi to nedaří, protože i dle mého názoru trefený míč mi sem tam vrátí takový kopanec, nebo ten zvuk je tak "kamenej", že mi to nijak nepomáhá. Vím, říká se - měl by člověk umět hrát z čehokoli a čímkoli. Ale prostě - měkké rohožky, hezké (čisté) míče atp, klid a čisté cvičné plochy. To všechno mě pomůže k tomu s větší radostí trénovat a dané místo k tréninku využít častěji.