Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Článek Golf a hra mezi partnery: Klady a zápory aneb... ženo, už chci hrát? :)

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
Právě jsem publikoval článek: Golf a hra mezi partnery: Klady a zápory aneb... ženo, už chci hrát? :)

Golf a hra mezi partnery: Klady a zápory aneb... ženo, už chci hrát? :)

Článek  Golf a hra mezi partnery: Klady a zápory aneb... ženo, už chci hrát? :)

Golf je sport, který může být zábavnou společnou aktivitou pro partnery. Na první pohled se zdá, že procházka po krásně udržovaném hřišti, příjemný klid a sem tam nějaký úder do míčku, by měly být ideálním způsobem, jak trávit čas se svým drahým protějškem. Realita však může být o něco...

Diskuse a komentáře k článku vítány.

Já bych na toto téma mohl napsat disertační práci :)
Vůbec nejtěžší na golfu s manželkou (myslím s mojí vlastní) je pro mě "vydržet se nepohádat".
Na golf spolu chodíme již skoro 10 let. Moc to raději nepřeháníme, maximálně jdeme spolu hrát tak 10 x až 15 x za rok. Rozdíl v HCP je značný - asi 20 v neprospěch manželky.
Zpočátku jsme měli období, kdy jsme se pohádali nejpozději někde kolem 3. až 5. jamky, pak vždy následovalo pár jamek naprosté ticho.
Později po letech přišla doba, kdy jsme se většinou pohádali již cestou na golf.
Nyní už jsem asi zmoudřel a vydržím se nehádat (tedy většinou), resp. nedat příležitost se hádat.
Vhodné jsou slovní obraty typu: ano, máš pravdu a nebo hezká rána, někdy (často) to nevadí.
Nejvhodnější je ale neradit!!! Když se ohlédnu zpátky - radil jsem, možná až příliš často, tak už to prostě nedělám a nebo jen trochu ;)

Pro mě je, musím říct, nejobtížnější kombinace hry - s @kristyna a pak ještě se synem. Zvlášť když jim to nejde. Je pro me mnohem obtížnější se to snažit přehlížet a soustředit se jen na svoji hru. Případně rozdílný přístup, jak syna motivovat k lepší hře. To mi přijde vysoká dívčí života. Takže - každý, kdo z bravurou zvládá pravidelně hru celorodinného flajtu s malými dětmi, by si dle mého zasloužil sochu v nadživotní velikosti. :)

Slovy klasika: „Společný golf s manželkou znamená dvounásobné náklady a poloviční radost” 🤭

Chodím s manželkou na golf rád, sice velmi málo, tak 5x za rok, ale je to super...teším se, až budou děti větší a budeme moci chodit častěji...je to jiné než s kamarády, to je jasné, ale také super...mám kliku, že je manželka sportovně založená, v minulosti závodně basket, takže chápe golf jako sport se vším všudy -tedy hlavně --> chceš hrát dobře = trénink a častá hra...že to prostě samo na člověka neskočí, aby hrál dobře...HI manželka neřeší...samozřejmě jsou někdy problémem mé "rady" a nesmím přehnaně chválit, ale žádné drama...je prostě výhoda, že dělala závodně sport...jsem přesvědčen, že až bude manželka chodit častěji, dostane se herně na HI kolem 15 bez větších problémů...na tuto sezónu jsem jí vybral naslepo první driver, hraje s ním bez tréninku +/-160/170 m, takže drivuje stejně daleko jako jako já, často mě i předrivuje, což mi dává sežrat :) takový den ženský lehký swing - ne moje rudo před očima a napálit "jebu jak hovado"...problém krátká hra, ale to prostě bez herní praxe a tréninku nejde a samozřejmě nevyrovnanost...hlavní je, že ji to baví :up:
s dětmi je to jiná disciplína, to mě teprve čeká, se starším synátorem hraju občas tenis - to je jiný, na "hlavu" lehčí sport - přece jenom druhý servis v golfu není...

Jsem v situaci, že manželka nehraje, občas jí vezmu na trénink aby si pár míčků "odpinkla".
Zkusili jsme i trenéra, ale jednou prý stačilo a ten kulatej nesmysl nechce už vidět.
Ale chodí jako caddy s dcerou, dělá jí podporu, když tatínek moc radí.
Dcera není sportovní talent, ale golf jí docela baví, hlavně ty oblečky a to jak po ní kluci koukaji na tréninku. Zatím ale nemá kartu a tak jsme spolu hráli jen na pár hřištích, kam jí pustí. Má ještě co trénovat.
Takže se zdá že nemám žádné zkušenosti na rozdávání.

Jenže zdání klame.

Mám tchána a tchyni co golf hrajou. Tchán má HI kolem 23, takže je o parník přede mnou a furt mi do toho kecá.
Tchyně má 54, protože zásadně odmítá chodit na akce kde by mohla snižovat, což ale stejně nehrozí.
Jít hřiště s tchánem je v pohodě, jen mě točí, když vidim jak šulí pravidla. Občas si někde dropne do výhodné pozice, ale úplně jinde než by měl. Občas se mu na jamce ztratí nějaká ta rána a nakonec má výsledek na 18j o 10 ran lepší než by měl kdyby to hrál správně a hned tvrdí jak se mu ten den dařilo. Ovšem když jde turnaj tak ho asi spoluhráči hlídaji, protože výsledek je pak nic moc a tvrdí, že mu turnaje už nejdou. :) Zkoušel jsem ho upozorňovat ale nemá to smysl. Je mu 73 a jsem rád, že vůbec hraje. Co bych dal za to, že v jeho věku bych to bouchal jako on.

No a hra s tchyní co k tomu říct. Mluviti stříbro, mlčeti zlato? To nefunguje. Lepší je se vůbec nedívat a dělat, že tam není. Přestože jí napočítám na jamce 15 ran, v zápise se ukáže 8. Naposledy co jsem viděl tak patovala a míček se jí odrazil od praporkové tyče mimo jamku. Otočila se na tchána se zlostí a slovy "To by tam spadlo, kdybys vyndal tu tyč." Tchán to jen s utrpením odkýval a tchyně zvedla míček s tím že jamku dohrála. Přitom tchán se jí na každém grýmu ptá jestli chce tu tyč vyndat a dostává negativní odpověď. Jednou jsem se ozval, že fligt za náma na nás tlačí a hned byl řev, že ona je před sebe nepustí, že jsou moc rychlý a my jsem v čase. To měla ale pravdu. No přesně typ hráče co si ho ve flightu nepřejete.

Když jsem jel minulý týden na hřiště už jsem se radši ani neptal, jestli chtěji se mnou. Tchán by nevadil ale na tchyni sem fakt náladu neměl.

Manželka hraje,ale nechodí na žádné turnaje, takže hra jen tak. Chodíme spolu , i když ne tak často jak bych chtěl.
Kolikrát se i stane že se zeptá : "Jdeme si zítra zahrát?"
Vždy má velkou radost když mne dokáže na jamce porazit.
Jinak mám stejné zkušenosti jako ostatní. Někdy je potřeba pochválit a jindy zase držet jazyk za zuby a někdy si dokonce nechá i poradit.

Proti manželskému foursome je otázka "radit/neradit" naprostá drobnost ;). Kdo zažil, může potvrdit...

Jednou jedinkrát v životě jsem dělal manželce kedíka na turnaji, tedy asi až od jamky č.14.

Nedávno jsem po letech potkal její tehdejší spoluhráčku z flajtu. A ona na mě "já si na Vás pamatuju, to jak jste tehdy začal manželce děl kedíka a ono jí to od té doby přestalo jít" :)😃😅

takže - asi tak

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom