Jsem v situaci, že manželka nehraje, občas jí vezmu na trénink aby si pár míčků "odpinkla".
Zkusili jsme i trenéra, ale jednou prý stačilo a ten kulatej nesmysl nechce už vidět.
Ale chodí jako caddy s dcerou, dělá jí podporu, když tatínek moc radí.
Dcera není sportovní talent, ale golf jí docela baví, hlavně ty oblečky a to jak po ní kluci koukaji na tréninku. Zatím ale nemá kartu a tak jsme spolu hráli jen na pár hřištích, kam jí pustí. Má ještě co trénovat.
Takže se zdá že nemám žádné zkušenosti na rozdávání.
Jenže zdání klame.
Mám tchána a tchyni co golf hrajou. Tchán má HI kolem 23, takže je o parník přede mnou a furt mi do toho kecá.
Tchyně má 54, protože zásadně odmítá chodit na akce kde by mohla snižovat, což ale stejně nehrozí.
Jít hřiště s tchánem je v pohodě, jen mě točí, když vidim jak šulí pravidla. Občas si někde dropne do výhodné pozice, ale úplně jinde než by měl. Občas se mu na jamce ztratí nějaká ta rána a nakonec má výsledek na 18j o 10 ran lepší než by měl kdyby to hrál správně a hned tvrdí jak se mu ten den dařilo. Ovšem když jde turnaj tak ho asi spoluhráči hlídaji, protože výsledek je pak nic moc a tvrdí, že mu turnaje už nejdou.
Zkoušel jsem ho upozorňovat ale nemá to smysl. Je mu 73 a jsem rád, že vůbec hraje. Co bych dal za to, že v jeho věku bych to bouchal jako on.
No a hra s tchyní co k tomu říct. Mluviti stříbro, mlčeti zlato? To nefunguje. Lepší je se vůbec nedívat a dělat, že tam není. Přestože jí napočítám na jamce 15 ran, v zápise se ukáže 8. Naposledy co jsem viděl tak patovala a míček se jí odrazil od praporkové tyče mimo jamku. Otočila se na tchána se zlostí a slovy "To by tam spadlo, kdybys vyndal tu tyč." Tchán to jen s utrpením odkýval a tchyně zvedla míček s tím že jamku dohrála. Přitom tchán se jí na každém grýmu ptá jestli chce tu tyč vyndat a dostává negativní odpověď. Jednou jsem se ozval, že fligt za náma na nás tlačí a hned byl řev, že ona je před sebe nepustí, že jsou moc rychlý a my jsem v čase. To měla ale pravdu. No přesně typ hráče co si ho ve flightu nepřejete.
Když jsem jel minulý týden na hřiště už jsem se radši ani neptal, jestli chtěji se mnou. Tchán by nevadil ale na tchyni sem fakt náladu neměl.