Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golfove turnaje

Petrs77

Člen fóra
Podle čeho si vybíráte golfove turnaje?
Začínám svoji 3. sezónu a láká mě zkusit nějaký turnaj. Zatím jsem byl jen na jednom privatnim a bylo to fajn.
Je velký problém jet na hřiště, kde jsem před tím nikdy nebyl? Podle mapky dokážu najít ideální místo, kam bych měl zahrát, ale tam mi to stejně nepoletí :)
Samozřejmě budu volit něco v rozumné vzdálenosti.
Děkuji za doporučení od zkušenějších.

Asi bych první turnaje šel na známém hřišti, ať se jestě nestresuješ neznalostí hřiště.
Pokud máš nějaké domovské hřiště, tak bych si asi vybral nějaké klubové turnaje (pořádané klubem), tam bývá příjemná atmosféra. A až se trošku turnajově „oťukáš", tak bych vyrazil i na jiná hřiště.

nejraději chodím klubové turnaje,
hlavně ty sportovní - tam jdu vždy s lidmi s podobným hendikepem, takže i podobná výkonost, a hlavně s lidmi které znám,
za druhý už dopředu tuším nebo vím s kým půjdu ve flajtu (jednak podle přihlášených na teetime vidím kdo je přihlášený a dovedu si spočítat nebo odvodit s kým konkrétním asi +- půjdu),

nerad chodím komerční turnaje, protože tam je většinou hrozně pomalé tempo, komerční turnaj jdu pouze za předpokladu, že si můžu vybrat spoluhráče do flajtu nebo když je to oblíbený turnaj

@Petrs77: btw. pro inspiraci a zážitky ostatních koukni na tohle staré vlákno. Je mu už drahně let, ale x příběhu může být hezkou motivaci pro Tvé turnajové poprvé :) (i když to bude už tvé turnajové podruhé).

To samozřejmě není doporučení úplně pro tebe po třech sezonách golfu, využil jsem tvůj dotaz spíš jako doporučení i ostatním případným začátečníkům, co si to tu přečtou. Moc pěkné téma!

Pro mě je pro turnaj nejlepší hřiště, které znám. Jít někam, kde jsem nehrál na turnaj je podle mě škoda. Pravda, někdy to pomůže, ta neznalost místních rizik a překážek. Ale to je jen náhoda. Mnohem víc si hru užiju, když nemusím přemýšlet, kde je další jamka, kde je odpaliště, kam asi tak zhruba má neuvedena rána letí atd. Můžu se víc soustredit na svoji hru a víc si to užít.

Díky moc za čtení.
Na podzimní klubový texas jsme se s kamarádem kapacitně nevešli, zkusíme jarní. A koncem léta i mistrovství klubu, byť tam budeme bez šance.
Asi jako každého mě láká zkusit nové hřiště, ale většinu času trávím na domácím, protože ho mám doslova za domem. Ten turnaj by byl vlastně důvod jít na nové hřiště.
Ale ono to stejně dopadne tak, že nebude na nic čas a budu rád za 2 nová hřiště za celý rok :)

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom