Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Anketa Házíte někdy svými holemi?

Házíte někdy svými holemi?

• Hlasovalo
    63
Kámo, nebuď tak negativní.
Diskvalifikace, vykázání ..... to jsi ostrej, jako kdyby sis máčel kebuli ve slaným láku.
Tady je spousta lidí, co občas holí pohodí. Třeba jsi klidnej jako Bud Spencer, třeba jsi ukázněnej jako generál Řehka, ale takhle silně se vymezovat proti lidem, který nemají tak odolnou nervovou soustavu a pevnou vůli ....
Oni třeba ti kluci nebyli cocoti, jenom neumí pracovat s emocemi.
Co takhle si říct "Ty Kájo, to je legranda, jak se ti blbci frustrují ..."
To bys mohl se svou sebekázní dát.
P.S.: Neházím.
Taky neházím - nikdy! Nekleju, maximálně si řeknu, že jsem debil, když nedám krátký putt. Nenadávám na všechno a na všechny kolem, když se mi nedaří, ale lukas15 chápu. Na turnaje proto skoro nechodím a když tak se pokouším to negativní chování nevnímat! Bohužel se to nedá většinou vydržet celou hru.
A DQ? Proč ne? Jestliže to byl takový extrém?! Vždyť to byl turnaj. Pořád říkám, ať si lidi dělají na hřišti co chtějí, ale ne v rámci turnaje! Otázkou je, jak takového DQ dosáhnout? Asi nijak. A úplně si dokážu představit, jak by reagovali, kdyby se ozval. Kdyby byli slušnější, tak asi něco ve stylu: "Ty jsi kámo nějak ostrej, nebuď tak negativní, ..."
Jedinej recept, když jsem samotář, je na turnaje prostě a jednoduše nechodit. Bohužel!!!
Ale nakonec, jsou na světě horší věci, než házející golfisti!;)

Otázkou je, jak takového DQ dosáhnout? Asi nijak.
Pravidlo 1.2a

IMG_0014.webp

Si hoši, ten golf, nějak idealisticky malujete ... jako gentlemanskou hru, plnou umírněného až vzorového salónního chování. Berte v potaz kde vznikla ... ve Skotsku .. a pokud si myslite, že pradávní otcové zakladatelé Skoti, byli nějací umírnění beránci, tak to asi mejlka .. pusťte si film třeba o Williamu Wallacem, ať se dostane víc k jejich nátuře. Tam když někdo lámal hole, tak jste mohli bejt rádi, že je neláme o vás :) Na druhou stranu, jestli si ty hole vyráběli sami (bo žádný proshop asi neexistoval), tak si každý asi dvakrát rozmyslel jen tak "mírnix týrnix" zlámat klacek, kterej po nocích pracně vyřezával půl zimy :)

Jinak já osobně už dneska holema nehážu .. protože od házení je jen krůček k lámání. A že jsem jich kdysi pěkných pár zlomil. Než přijdete na to, že je to k ničemu. Ani se vám moc neuleví, a hlavně dojdete na to, že ty hole za to nemůžou. Vaše pracky za to můžou. Ale pracky se lámou mnohem hůř a hlavně to docela bolí .. takže to většinou odnesou ty hůlky. Vysloveně zlobivou hůl dám do speciálního kouta v garáži na hanbu - je tam tma, špinavo a jsou tam velcí, hnusní pavouci .. většina holí se toho kouta fest bojí.

Jinak mě osobně zaráží, že jste na přítomnost vzteklouna ve flajtu tak citliví. Já to mám naopak ... pokud je tam někdo, komu se vysloveně nedaří a začne se vytáčet a vztekat, tak já hraju o to líp a v pohodě. Jak kdyby svým vlastním vztekem ze mě vysával ty případné trošky co se vě mě objeví. Jsem jak upír, ale negativní - doslova mu všechnu svoji negativní energii předávám a sám jsem o to víc v pohodě. Takže já vzteklouny miluju .. a čím víc hážou, tím je mám raději .. a když začnou lámat ? No to je blaho :cool:

@HonxaG sice neházím, jen tak občas upustím nebo poodhodím o metr dva, obvykle driver. Ale jestli ti pomáhá hra se vzteklouny, pojď si někdy zahrát se mnou. Pokud nekecáš, půjdeš nejhůř v paru;)

@HonxaG sice neházím, jen tak občas upustím nebo poodhodím o metr dva, obvykle driver. Ale jestli ti pomáhá hra se vzteklouny, pojď si někdy zahrát se mnou. Pokud nekecáš, půjdeš nejhůř v paru;)
Myslím, že je tady dost kandidátů na "vzteklej flight" k podpoře výkonu @honzag . Myslím, že s @TP_79 budeme první adepti (sorry Tomáši). :devil:

A když už k tomuto tématu píšu, tak bych upozornil, že Butch Harmon je možná dobrej trenér golfu, ale mizernej vrhač. Mizerná délka a ještě horší rotace hole - měl by vyrazit k @mkopcak na trénink nebo se ho můžu ujmout i já osobně, aby si "chlapec" zlepšil techniku. ;)

Myslím, že je tady dost kandidátů na "vzteklej flight" k podpoře výkonu @honzag . Myslím, že s @TP_79 budeme první adepti (sorry Tomáši). :devil:

A když už k tomuto tématu píšu, tak bych upozornil, že Butch Harmon je možná dobrej trenér golfu, ale mizernej vrhač. Mizerná délka a ještě horší rotace hole - měl by vyrazit k @mkopcak na trénink nebo se ho můžu ujmout i já osobně, aby si "chlapec" zlepšil techniku. ;)
Ti nevím, s @TP_79 jsem kdysi hrál v Hodkovičkách, moc mu to nešlo a vůbec nenadával. Rozhodně nic co by stálo za to si pamatovat. A tebe jsem myslím párkrát viděl v Beřkách před námi, ale neslyšel. A mám lékařsky potvrzený, že slyším jako netopejr…

Ti nevím, s @TP_79 jsem kdysi hrál v Hodkovičkách, moc mu to nešlo a vůbec nenadával. Rozhodně nic co by stálo za to si pamatovat. A tebe jsem myslím párkrát viděl v Beřkách před námi, ale neslyšel. A mám lékařsky potvrzený, že slyším jako netopejr…
Zmiňovaný chlapci Tomáš a Pavel @TP_79 a @PFP se dost vypravovali k dokonalosti ;)

No, nechtěl jsem vůbec reagovat, mám jen jedny nervy, ale donutili jste mě k tomu.

Hru s @JardaK si pamatuji, vím, že jsem neházel, v tu dobu jsme byl se svojí hrou smířen. Nicméně časy se mění a zjišťuji, že příznaky cholerika se mi zhoršují.
Naposledy minulý týden letěla 6i docela daleko, myslím, že bych @PFP přehodil. A Pavle, omlouvat se nemusíš, vím to a určitě bych byl jedním z adeptů.
A ano, dost i nadávám, když to fakt nejde, sice se snažím jen pro sebe, ale je to slyšet
Nicméně vím, že jsem již několikrát vybičoval spoluhráče ve flightu k výborné hře a dobrému umístění. A toho si fakt cením, protože já tam mít svojí kopii, tak jí umlátím driverem :cry::cry::cry:
A snažím se to zklidňovat a je už i hodně her, kdy se hůl ani nehla (ve vzduchu bez držení rukou)

Ale abych ještě zareagoval na začátek diskuse, osobně si myslím, že trocha nadávek a sem tam let hole není něco, kvůli čemu by měla být DQ.
Určitě v případě nějakého ohrožení, nebo u každé rány, bych to asi považoval za velmi obtěžující, ale jinak to neřeším.
Každý potřebuje nějak vypustit páru.
A pokud někdo má tak dokonalé nervy, že ho vůbec nic nerozhodí, pak já mu to přeju a věřím, že by toto mohl využít jinak než jn na golfu.

Takže tímto se omlouvám všem, komu jsem zkazil jakoukoliv hru.

Btw. Kdo trochu kouká na golf v tv, musí si všimnout, že hůl občas zahodí i profíci. Nebo s ní někam praští. Nebo ji vzteky zlomí. A někteří z nich nadávají taky kvalitně. A to jsem si jistý, že vidíme jen zlomek, kdy to režie přenosu prostě nestihne přepnout, případně vyřadit ruchové mikrofony poblíž onoho profíka.
Tak proč bychom si měli hrát na něco jiného? Jsme lidi, emoce ke sportu patří, ať už pozitivní, nebo ty opačné…

Nevím jak Vy, ale házení holemi moc nepomůže. Je to všechno v hlavě a hlavně v rukách. Takže po blbé ráně bych měl spíš zahodit ruce a hlavu než házet hůlkama.
Ty za to vůbec nemůžou.

nikdy holemi neházím, a nikdy bych to neudělal :(

ale měl jsem období v životě, kdy jsem sportovním náčiním házel, to jsem ale ještě nehrál golf

asi jsem dospěl ;)

K tématu
Mezi nami a profiky vidim jeden rozdil a jednu vec mame stejnou:

ONI tou zkazenou ranou (na 99%) prisli o vysledek=o prachy, tak znicili hul. Znicenim hole ovsem o zadne dalsi prachy neprisli, bo dostanou novou od sponzora a jeste si muzou vybrat novy, lepsi model. MY jsme zkazenou ranou (na 99%) o zadne prachy neprisli .. presto hul znicime. O prachy prijdeme ale nasledne, nakupem nove (bo nam nikdo nic zadarmo neda).

Ovsem ... taky si muzeme vybrat novy, lepsi model. V tomhle to mame MY stejny jako ONI .. aspon neco :)

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom