@Mirek_62: No, zkracuji u ran do 70 metrů, samozřejmě se snažím zvolnit i tempo. U delších ran pak vzdálenost ovlivňuji výběrem hole, ale tam mě to tolik netrápí (zatím, tam jsem rád, když to dopadne kdekoli na grýn nebo v blízkém okolí). Ale u těch kratších jo. Takže se snažím sice myšlenkově nastavit na začátek grýnu, ale prostě v hlavě se něco přepne a pak velmi často spíše míček dopadne na střed, čí zadní část... já vím, že takhle obecně se s tím dá blbě poradit. Ale i když si řeknu (vím), že je vlajka je 50, ale musím hrát 40, tak zpravidla to dopadne na těch 50 (no a nebo taky úplně jinam, ale o tom teď nemluvím), i když si říkám 40, 40, 40... stejně se to nakonec nějak pokazí na těch 50. Ale možná by to, co říkáš bylo řešení, ještě víc se soustředit na kontakt, tak, aby míček prostě zůstal na místě, když to "psychicky" neumím v praxi při hře zkrátit.
Jde mi o to, jeslti se mám teď tedy snažit stále lépe odhadovat v praxi vzdálenost, nebo se pak jeví praktičtější zastavit míček - rozumím, že je to případ od případu, jamka od jamky, ale obecně nějakou pomůcku... možná mi bude stačit, když se ze svého "trápení" tady takto alespoň vypovídám.
---
...a stejně pošlu většinu míčků úplně někam do háje a celá tato diskuse bude teoretická.
Ale jednou.... ! Dík za rady.