Minulý týden výlet s kamarády na moravsko/slezský výběžek do mého rodného kraje. V plánu byla Čeladná New Course, Ropice, Ostravice a na závěr Čeladná Old Course.
Kvůli počasí jsme vyráželi už v 5:30, protože jsme se báli bouřky a udělali jsme dobře. Spláchlo nás to až po hře.
Ubytovaní jsme byli v Caffe & Hotel Silesia ve Frýdku-Místku, vše super. Volil jsem strategické umístění, kdy všechna hřiště jsou do 20 minut a ve městě je přeci jen živěji než v horách.
Čeladná New/Old Course:
Překvapilo mě sucho. Ne, že bych přijel z monzunové oblasti, ale čekal jsem, že aspoň na těch horách bude nějaká ta vláha. Nicméně grýny ve vynikajícím stavu, odpaliště, jak už tady někdo dříve zmiňoval, dávají dohromady, ale není to nic strašného. Akorát jsme kvůli tomu často na obou hřištích hráli z bílých, což výsledku moc nepomohlo. Old Course layoutem lepší než New Course. Trošku zklamáním byly nejsušší fw ze všech hřišť.
Přijde mně, že se na Čeladné tolik nepoužívá voda.
Ropice:
Těšil jsem se na novou devítku a odjížděl jsem se smíšenými pocity. Jak už psal Henry, počítal jsem, že bude v syrovém stavu, ale ne až v takovém. Stará devítka je pravý opak, takže poznámky jen k nové: Odpaliště víceméně ok, fw na některých jamkách velká bída. Nejhůř je na tom pětipar s vodní překážkou, tam to místy hrajete jen z hlíny. Hodně bunkerů nehratelných. Na první jamce jsou fw bunkery ve velmi prudkém svahu a bude celkem výzva tam ten písek po jakémkoliv dešti udržet. Hodně bunkerů bylo vyplavených (foto). Zato grýny jsou už teď výborné, přišlo nám, že byly dokonce rychlejší než na staré devítce. Layoutem se mně ta nová devítka moc líbí, je dost nahoru dolů, ale chce to ještě minimálně rok.
Co bylo zklamání, je chybějící birdie book, což by se ještě dalo pochopit, stejně tak je k pochopení i to, že Garmin to hřiště ještě taky nemá uploaded, ale že ani tabule před žádnou z jamek nenese info, co je jak daleko, tak to už na některé spoluhráče ve flajtu bylo moc. Obzvlášť, když na staré devítce tyhle informace na tabulích jsou. Navíc vzdálenost jamek na tabulích se lišila se vzdáleností na skórce.
Za mě to otevření je uspěchané. A když už se rozhodli to otevřít, tak ne za plnou palbu, protože Ropici mám spojenou se špičkovým stavem. Ale co já můžu vědět? Třeba naopak výrazně zdraží, až to bude ve špičkovém stavu, takže ta sleva tam teď je
Jinak stará devítka má lepší stav všech ploch než Čeladná.
Ostravice:
Tady vše při starém, kromě bunkerů vše na jedničku. Bunkery na všech hřištích bohužel obsahují kamení.
Jinak nevím, jestli to je tím, že na Ostravici používají více závlahy, ale fw jsou mnohem lepší než na Čeladné.
Celkově super výlet, počasí vyšlo a někdy i ta hra, navzdory večerům u piva, stála za to. Jsem rád, že jsme ten volný čas neproseděli jen po hospodách, ale zvládli jsme Pustevny, pak na koloběžkách dolů, dali jsme koupání v Žermanické přehradě a zašli i na koncert do mé oblíbené undergroundové hospůdky z mládí U Arnošta.
V tom vedru jsem moc nefotil, tak posílám takovou všehochuť.
Čeladná:
Ropice:
Ostravice:
...