Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli (2023) - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
Po turnajove premiere minuly tyden, hezke pocasi me opet vylakalo do Hodkovicek. Rozcvicka na drivingu hodinu pred startem byla fajn. Nicmene nervozita na 1-ce prevladla a opet pokazeny start. Pak jsem se dostal nejak do sveho tempa. Opet pouze zeleza. Dneska z tycka moc neslo, ale z fervej uz to bylo lepsi.
Cekani na svuj prvni Par pokracuje i kdyz sance opet byli. Holt, v hlave to jeste neni ono.
8-ka opet prokleta, stejne jak minule, tak jsem ani nedohral. Aspon, ze zaver byl dobry, na 9ce se mi podarilo dostat se na green na 2 rany, ale patovani bylo moc opatrne, takze opet nepromeneny par a "pouze" bogey. Tentokrat 2.misto mezi 25,1-54 HI a posun na neco lehce pod 46 HI. Snad to pujde aspon tak i dal.

Přílohy

• Screenshot_20231003_203216_GF.webp
    Screenshot_20231003_203216_GF.webp
    39,8 KB · Zobrazení: 95
Vinoř, krasne pocasi na kratasy a tricko. Hriste v poledne celkem plne, marsal rikal, ze je to tu nyni porad, cca do 12 plno.
Nakonec jsem sel sam, prede mnou dvojice a ctverice, tak jsem si rekl, ze to dam z bilych. Moje hra obstojna, prvni devitka 43, druha 42, zadny vyrazny zasek. Obcas jsem do grynu hral druhy mic, vysledek by pak byl o 3-5 ran lepsi. Ferveje tvrde, z tycka tedy to celkem dobihalo, nektere prorezane, gryny mekke a hodne uvalcovane a hodne sesekane. Marsal tvrdil ze to melo minuly vikend 10 stop a nyni budou o neco rychlejsi. Tato informace pro mne nerelevantni…

7.10.2023 • 9j. Hořehledy: 46 ran, 19 patů (by mGolf)

Dva parky, 5 bogey a dvě jamky, se kterými nemluvím. Hezký podzimní den, hlavně ale zase jednou celá rodina. Tak to bylo fajn. Herně jsem se cítil hrozně ztuhlý, moc teď nehraju ani netrenuju, kvůli práci, do konce října to asi nebude lepší. A když už by bylo volnější odpoledne, tak nějak nemám náladu po té práci teď vůbec někam jet přes ucpanou prahu...

Ale dneska to vyšlo (sobota) a bylo to hezké. Řekl jsem si asi měsíc zpátky, že se zkusím soustředit na krátké paty, hrát je na zadní okraj jamky, agresivněji. Přečetl jsem si k tomu nějakou knížku. :-D Moc mi to nejde, doposud jsem je hrál spíš tak akorát - tak je to výzva. :)

Hřiště zelené, ale ferveje hodně suché. Prostě neprší. Grýny fajn. 👍 Jo a @kristyna bere listí!! Tady je důkaz! @mkopcak, vidíš to!?!

IMG_5621.jpeg 14e2524a-43c0-4984-9c49-1bad9b827a0b.jpeg 200c06e2-983d-4e1d-af5e-eae3fc1ec4ca.jpeg IMG_5608.jpeg

PS: plus tahle sice není golfová, ale je dnešní. Tuhle růži máme s @kristyna na chatě asi nejraději. A tenhle víkend nám udělala ještě takovou radost na konci sezóny... A jak krásně voní! 🥰

IMG_5623.jpeg

Upraveno:
Jo a @kristyna bere listí!! Tady je důkaz! @mkopcak, vidíš to!?!
Svatokrádež! Triplebogie na tebe!

Padla hranice bídy - 90, začátek ve velkém stylu, shank na první, aut na druhé a třetí jamce. Všechno končilo vlevo a nešlo s tím nic dělat, často to ještě podpořil hodně silný vítr. Na 11 jsem se dokonce musel vyčipnout z pod stromu což je v Beřovicích velmi raritní, 16 taky povedená, 6m od tyče a 4 paty ( texas wedge ) a následně trojpat na 17. Nicméně jsme hráli 2x2 a vyhráli na 18 1 up.

1696746430556.webp

Včera Slapy, ve dvou, byla to nádhera.
Co se týče mé hry, je to prostě nahoru dolu, pořád stejné, ale hole tentokrát zůstávaly v rukou, neměly letecký den.
Celkem dost foukalo, takže to ovlivňovalo hru. Ale jeden utopený míček, to potěší (klasicky na pětce, mě ta pravá voda z týčka prostě přitahuje). POtěšilo pár parů a birdie na 14ce. Ideální drive, příhra přesně tak, jak jsem si to přál, míček projel kousek od jamky (taky tam mohl spadnout de.il) a jedem pat z cca půl metru. Dále potěšil rovný drive na šestce 260 m total (o podpoře větru taktně pomlčím, na to se historie ptát nebude :D). A i když jsem po... druhou ránu, nakonec z toho byl par. Jedna škrtnutá jamka (sedmička) mě mrzí, ale drive zatažený do keřů u cesty, výhra pod strom a třetí ranou návrt ke keřům, to moje psychika neustojí. Ale měl jsme to vyhrát úplně jinak a asi by to bylo v poho, poučení pro příště. A bylo i spousta dalších dobrých ran, nakonec jsem celkem spokojený, i když počet ran nebyl vůbec ideální.
A šel se mnou Jakub (někteří si ho matně pamatují z Hořehled) a mám z něj radost, zlepšuje se. Několik fakt krásných ran, a dokonce i první par na 16ce. A to ještě mohl mít i na8ce, kdyby ten druhý putt neodflákl. Takže z tohoto ještě větší radost.
Hřiště v pohodě, greeny jezdí celkem rychle, mi přijde, fairwaye sem tam prořídlé, ale nic tragického, i pár fleků, ale hraje se dobře. Odpaliště klasicky rozbitá :cry:

Včera Slapy, ve dvou, byla to nádhera.
Co se týče mé hry, je to prostě nahoru dolu, pořád stejné, ale hole tentokrát zůstávaly v rukou, neměly letecký den.
Celkem dost foukalo, takže to ovlivňovalo hru. Ale jeden utopený míček, to potěší (klasicky na pětce, mě ta pravá voda z týčka prostě přitahuje). POtěšilo pár parů a birdie na 14ce. Ideální drive, příhra přesně tak, jak jsem si to přál, míček projel kousek od jamky (taky tam mohl spadnout de.il) a jedem pat z cca půl metru. Dále potěšil rovný drive na šestce 260 m total (o podpoře větru taktně pomlčím, na to se historie ptát nebude :D). A i když jsem po... druhou ránu, nakonec z toho byl par. Jedna škrtnutá jamka (sedmička) mě mrzí, ale drive zatažený do keřů u cesty, výhra pod strom a třetí ranou návrt ke keřům, to moje psychika neustojí. Ale měl jsme to vyhrát úplně jinak a asi by to bylo v poho, poučení pro příště. A bylo i spousta dalších dobrých ran, nakonec jsem celkem spokojený, i když počet ran nebyl vůbec ideální.
A šel se mnou Jakub (někteří si ho matně pamatují z Hořehled) a mám z něj radost, zlepšuje se. Několik fakt krásných ran, a dokonce i první par na 16ce. A to ještě mohl mít i na8ce, kdyby ten druhý putt neodflákl. Takže z tohoto ještě větší radost.
Hřiště v pohodě, greeny jezdí celkem rychle, mi přijde, fairwaye sem tam prořídlé, ale nic tragického, i pár fleků, ale hraje se dobře. Odpaliště klasicky rozbitá :cry:
Jawohl Herr Direktor!

S pěti outama/vodama v neděli ve Mstěticích 94 ran. Počasí už podzimní, část pršelo, foukalo a na poslední jamce svítilo sluníčko.
Moje hra nic moc, 5 parů jinak se to pořád ne a ne během turnajové hry poskládat. Sice v součtu nakonec mírné zlepšení, ale kdyby to šlo jak mělo, bylo by to mnohem lepší.
Hřiště stále skvělé, více posekáno, ale i tak se míče blbě hledaly. Návrty mi přišly občas dost těžké, na trojce bylo navrtáno v pravo hned za vodou (šel jsem po vlajce, ale těsně jsem utopil), na 18 zase vpravo v rohu.
Potěšil v rámci této hry par na 11, škoda, druhá rána byla z bunkru, asi bych si troufnul jít druhou na grýn, ale bylo zase navrtáno hned u kraje.
1696831264055.webp

Asi jedna z posledních her v této sezoně.

S pěti outama/vodama v neděli ve Mstěticích 94 ran. Počasí už podzimní, část pršelo, foukalo a na poslední jamce svítilo sluníčko.
Moje hra nic moc, 5 parů jinak se to pořád ne a ne během turnajové hry poskládat. Sice v součtu nakonec mírné zlepšení, ale kdyby to šlo jak mělo, bylo by to mnohem lepší.
Hřiště stále skvělé, více posekáno, ale i tak se míče blbě hledaly. Návrty mi přišly občas dost těžké, na trojce bylo navrtáno v pravo hned za vodou (šel jsem po vlajce, ale těsně jsem utopil), na 18 zase vpravo v rohu.
Potěšil v rámci této hry par na 11, škoda, druhá rána byla z bunkru, asi bych si troufnul jít druhou na grýn, ale bylo zase navrtáno hned u kraje.
Zobrazit přílohu 37714
Asi jedna z posledních her v této sezoně.
Heroické rány z bunkru přes stromy "rostoucí v outu" jsem byl osobně svědkem a všichni z flightu jsme z toho byli úplně paf. A to si ještě @macdav "stěžuje", že nemohl hrát přímo na green;)....

Tak sem přidám svou páteční hru na turnaji v Kravařích. Opět se nějak zadařilo a záhadným způsobem jsem vyhrál svoji kategorii. Asi mě už nikdy nepozvou.
Jinak hřiště parádní, ale některé grýny flekaté. Celkem 94 ran, 39 STBL, FIR 69% a 33 puttů bylo základem konečného výsledku. 8 jamka vyškolila mé ego...
Asi odměna za to, že nejsou trnky (švestky);)
1696883171708.webp

1696883126098.webp

8.10.2023 • Molitorov: 88 ran, 30 patů (by mGolf)

Poprvé pod 90 ran:)

V neděli odpoledne jsme s manželkou zajeli na Molitorov, hřiště bylo odpoledne téměř prázdné, počasí po dopoledním dešti OK a nakonec i svítilo sluníčko.

Zajímavé je, že železy a z tee jsem nehrál nijak excelentně. Perlička je, že jsem trefil JEDNU! fairway:eek: Ale kromě jedné druhé rány, kdy jsem musel hrát jen devítkou přes stromky zpět na FW, to vždycky bylo v pohodě, byl jsem pokaždé jen kousek od FW a jak jsou FW místy tvrdé, tak se mi druhé rány z okolí FW hrály paradoxně líp, než z FW.

Co mě neskutečně drželo, bylo puttování. Od letošní sezóny jsme jako pravák začal držet putter levou rukou dole a před touto hrou jsem ještě trochu upravil držení putteru (oba ukazováčky jsou ohnuté s ostatními prsty (kromě palců) a neskutečně mi to pomáhá. Jsem si mnohem jistější, že míček trefím přesně, jak chci. Nejlepší to bylo na první devítce, kdy jsem měl 13 puttů včetně jednoho trojputtu a to to nebyly jen kratší putty po chipech, ale padaly mi tam i putty přes půlku greenu. Nikdy bych si to nemyslel, že se budu cestou ke greenu těšit na to, jak budu puttovat:eek: To asi nevydrží dlouho, co?:D

Obešel jsem to s jedním míčkem a napočítal si 42 STB.

molitorov-88.webp

Tak vzhůru k dalším metám;)

8.10.2023 • Molitorov: 88 ran, 30 patů (by mGolf)

Poprvé pod 90 ran:)

V neděli odpoledne jsme s manželkou zajeli na Molitorov, hřiště bylo odpoledne téměř prázdné, počasí po dopoledním dešti OK a nakonec i svítilo sluníčko.

Zajímavé je, že železy a z tee jsem nehrál nijak excelentně. Perlička je, že jsem trefil JEDNU! fairway:eek: Ale kromě jedné druhé rány, kdy jsem musel hrát jen devítkou přes stromky zpět na FW, to vždycky bylo v pohodě, byl jsem pokaždé jen kousek od FW a jak jsou FW místy tvrdé, tak se mi druhé rány z okolí FW hrály paradoxně líp, než z FW.

Co mě neskutečně drželo, bylo puttování. Od letošní sezóny jsme jako pravák začal držet putter levou rukou dole a před touto hrou jsem ještě trochu upravil držení putteru (oba ukazováčky jsou ohnuté s ostatními prsty (kromě palců) a neskutečně mi to pomáhá. Jsem si mnohem jistější, že míček trefím přesně, jak chci. Nejlepší to bylo na první devítce, kdy jsem měl 13 puttů včetně jednoho trojputtu a to to nebyly jen kratší putty po chipech, ale padaly mi tam i putty přes půlku greenu. Nikdy bych si to nemyslel, že se budu cestou ke greenu těšit na to, jak budu puttovat:eek: To asi nevydrží dlouho, co?:D

Obešel jsem to s jedním míčkem a napočítal si 42 STB.

Zobrazit přílohu 37741

Tak vzhůru k dalším metám;)
Tak už to chápu, já byl v neděli v MB a nedal jsem tak z 10 patů 1m-3m ani jeden...aspoň vím proč :D
Jinak pochopitelně gratulace - 30 s trojpatem je paráda...

Tak jsem byl na svém letošním posledním turnaji.
Docela to šlo (39 stb), i když ruka furt bolí, ale je to lepší.

Co ale bylo včera fakt naprd, že na Slapech od první jamky pršelo a já absolvoval svojí první hru kompletně v dešti. A to od 17 jamky už vyloženě chca.. .
Mám z toho několik ponaučení:
1) Bunda co jsem si vzal na hraní v dešti je sice nepromokavá, ale hrát se v ní nedá, nebo si na ní musim zvyknout. Prostě mám pocit, že mě omezuje, a pak vše lítá zcela jinam než bych očekával. Takže jsem celou hru šel v běžecké mykině, která sice taky déšť vydrží ale ten včerejšek už na ní byl moc. Takže úkol na příště, sehnat si něco co nepromokne a dá se v tom hrát.
2) Mít boty se spike se v dešti opravdu hodí. Zvlášť když jdete z kopce po mokré trávě. I tak mi to místy klouzalo. Jen si musím koupit nové boty, protože tyhle se už trhaji, takže už vim co si koupím k vánocum.
3) Až příště bude předpoveď na celodení déšť a nízkou teplotu, tak na to kašlu. Včera se z turnaje odhlásilo 11 lidí na poslední chvíli. Na 7mé jamce jsem jim už záviděl teplo domova.

1696934350111.webp

Tak už to chápu, já byl v neděli v MB a nedal jsem tak z 10 patů 1m-3m ani jeden...aspoň vím proč :D
Jinak pochopitelně gratulace - 30 s trojpatem je paráda...
Diky! A to jsem na druhé devítce přidal ještě další dva :D

….
3) Až příště bude předpoveď na celodení déšť a nízkou teplotu, tak na to kašlu. Včera se z turnaje odhlásilo 11 lidí na poslední chvíli. Na 7mé jamce jsem jim už záviděl teplo domova.
Slovy klasika: „Není špatné počasí na golf, ale jen špatně oblečený golfista”.

Ke zlepšení je třeba se hře nevyhýbat jen kvůli počasí. Jediná omluva s ohledem na počasí je bouřka. ;)

Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom