Díky za odkaz. Z jedné z příloh (
proces a metodika) jsem se dočetl:
---
V případě částečných zásahů do hřiště (doplnění či přebudování jamek, změna odpališť, vybudování nových překážek apod.), které podstatným způsobem změní herní obtížnost, lze provést částečné přenormování, kdy se nově normují pouze nové či změněné jamky. Každopádně je provozovatel odpovědný za to, že veškeré podobné podstatné zásahy do hřiště nahlásí HNK k posouzení, zde je nutné stanovit a vydat novou normu.
---
Chápu tedy správně, že vlastně je to na libovůli majitele hřiště a vlastně nechodí sem tam žádná komise, aby zhodnotila, jestli to všechno odpovídá? Představoval bych si to tak, že prostě jednou za dva roky někdo z normovačů hřiště navštíví zhodnotí - ano, vše je ještě ok, hřiště odpovídá standardu a všemu, co je uvedeno v oficiálních údajích na čgf a je vhodné pro turnaje. A nebo vyvolá aktivitu o přenormování... Je mi jasné, že to asi je dost marginální problém, ale tak nějak osobně se domnívám, jesti na něco dávám "glejt", tak má být v mém zájmu, že ten "glejt" a kvalita tomu odpovídá i v budoucnu po dobu platnosti daného papíru (tedy deset let). Mám tímto na mysli čgf.
a potom ještě pro info uvedený ceník, když už tady padla čísla (ve stejné příloze):
---
...Pro standardní golfová hřiště (z pohledu délky či počtu odpališť) se cena stanovuje paušálně a vychází z počtu normovaných jamek:
- 9 jamek 22‘000,- Kč + DPH
- 18 jamek 34‘000,- Kč + DPH
- 27 jamek 46‘000,- Kč + DPH
Cena za znormování nestandardního počtu jamek či výpočet většího počtu možných kombinací se od tohoto ceníku dále odvíjí. V případě krátkých hřišť (akademií) nebo přenormování několika málo jamek se cena stanovuje individuálně.
---