Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Tours LET v Čeladné letos nebude :(

Je to škoda, ale protože jsem zapřísáhlý odpůrce dotací (nejen do sportu), protože minimálně polovina z nich se vždycky rozkrade, tak mně to zase až tak nevadí. Čeladná je s ohledem na návštěvnost jedno z nejhůře dostupných míst, už si to tam vyzkoušeli několikrát, nikdy to nedopadlo dobře. Pross to nedokázal dostat do černých čísel, ani když mu tam jezdil Chimenéz a Čejka. Pak od toho musel logicky upustit. A teď se tedy dotacím "díky" FAČR a Peltovi na čas odzvonilo a hned se ví, co by se možná nikde nikdy neventilovalo. Aby tady mohl být golfový turnaj, z našich daní tam padne 6,6 milionu, což je 1/3 celkového rozpočtu? A co z toho bude mít sport (golf) jako takový? Že se zvedne rating ČR v Evropě? Blbost. Že se zpopularizuje golf resort v Čeladné? A co z toho? Když tam přijede á konto toho, že to viděli v televizi pár Poláků, Holanďanů a Němců, tak zase vrátí Pross něco z těch vydělaných peněz zpátky do státního rozpočtu? Jasně že ne. Je to soukromý byznys, tak ať si dotace sežene od sponzorů - třeba ať se dá víc z hazardu, Tipsport určitě na tom není tak špatně, aby nepřihodil 7 mega. A když ne, tak ať firma Goram neorganizuje projekt, na který nemá. Když dotace do sportu, tak pro děti a mládež a pořád jejich čerpání bedlivě kontrolovat!.

Tyto akce jsou vzdy dotovane. Aktualni nastavenin sportu to jinak neumoznuje.
Partnerstvi Tipsortu je ciste fandovstvi majitele vuci golfu, jinak to pro ne velkou hodnotu nema neb dosah je velmi maly.

Jak jsem to pochopil, tak rozpocet meli, ale proste cast prislibenych penez nedorazila.
Ty dotace jsou btw. primarne odvody z hazardu, ktere jsou uz ted hodne vysoke.

PS: pokud by si skrtnul dotace golfu, budes tu mit pocet hrist jak na slovensku... takze bych uplne timto smerem neloboval. :)

Tyto akce jsou vzdy dotovane. Aktualni nastavenin sportu to jinak neumoznuje.
Partnerstvi Tipsortu je ciste fandovstvi majitele vuci golfu, jinak to pro ne velkou hodnotu nema neb dosah je velmi maly.

Jak jsem to pochopil, tak rozpocet meli, ale proste cast prislibenych penez nedorazila.
Ty dotace jsou btw. primarne odvody z hazardu, ktere jsou uz ted hodne vysoke.

PS: pokud by si skrtnul dotace golfu, budes tu mit pocet hrist jak na slovensku... takze bych uplne timto smerem neloboval. :)
:) Jj., rozumím tomu, ale to určitě nezvrátí moje přesvědčení o tom, že dotace jsou v tržním prostředí amorální nástroj, neboť jsou výběrové. Už při jejich přidělování mnoho státních úředníků a zastupitelů neodolá a dopustí se korupčního chování. ;)
Ad. PS: Na Slovensku je situace trochu jiná než u nás. Je tam registrovaných 7630 golfistů, takže na jedno hřiště jich připadá 263, což je 37 golfistů na den a hřiště, což je přesně polovina než v Česku (podle ČGF je to 512 na jedno hřiště, tedy 73 golfistů na den a hřiště). Je tam poněkud odlišná skladba sociálních vrstev i jiná mentalita - lidi si zatím ještě golf neosvojili tak jako u nás - tady bych viděl ten hlavní důvod malého počtu hřišť.

:) Jj., rozumím tomu, ale to určitě nezvrátí moje přesvědčení o tom, že dotace jsou v tržním prostředí amorální nástroj, neboť jsou výběrové. Už při jejich přidělování mnoho státních úředníků a zastupitelů neodolá a dopustí se korupčního chování. ;)
Ad. PS: Na Slovensku je situace trochu jiná než u nás. Je tam registrovaných 7630 golfistů, takže na jedno hřiště jich připadá 263, což je 37 golfistů na den a hřiště, což je přesně polovina než v Česku (podle ČGF je to 512 na jedno hřiště, tedy 73 golfistů na den a hřiště). Je tam poněkud odlišná skladba sociálních vrstev i jiná mentalita - lidi si zatím ještě golf neosvojili tak jako u nás - tady bych viděl ten hlavní důvod malého počtu hřišť.
Ano.
Ale on pocet golfistu koreluje s poctem moznosti nekde hrat. Nikdo nezacne zkouset golf, kdyz i nejblizsi driving je 100km autem.

Tedy nebyt dotaci, je u nas 14k golfistu...

PS: principialne s tebou souhlasim, ale system ve kterem zijeme neni a nebude 100% trzni. A vetsinou je to spise dobre. O tom kdo co krade ted nemluvim.

Ano.
Ale on pocet golfistu koreluje s poctem moznosti nekde hrat. Nikdo nezacne zkouset golf, kdyz i nejblizsi driving je 100km autem.

Tedy nebyt dotaci, je u nas 14k golfistu...

PS: principialne s tebou souhlasim, ale system ve kterem zijeme neni a nebude 100% trzni. A vetsinou je to spise dobre. O tom kdo co krade ted nemluvim.
:) Tak si ještě jednou na 19. jamce vylepším statistiku a pak už nebudu oponovat :))
Samozřejmě, souhlasím, že to může být začarovaný kruh s tím, jak to popisuješ. Co bylo dříve, slepice nebo vejce? Už hodně let se přátelím s majiteli resortu Black Stork a s manažerem resortů v Bernolákovu a v Malackách. Samozřejmě pokaždé, když jsem u nich, se o těchto věcech mluví. Proto jsem použil víceméně jejich argumentaci. Netroufám si být expertem na slovenský golf, a to ani náhodou. Ale ještě na jednu věc jsi zapomněl (a já taky). Už jsi potkal na Slovensku na hřišti cikána nebo Maďara? Víš, že cikánů je tam až 10 % celé jejich populace a Maďarů taky? A hned si můžeš škrtnout 20 % potenciálních golfistů :))
Cigáni_pri_Veľkej_Lomnici.webp

Upraveno:
No ja zil na SK temer 6 let, takze odhaduji ze HU golfista bude hrat spise v madarsku nez jezdit na vychod SK. Ono v madarskych teritoriich zadne hriste neni a nejblizsi rozumne hriste BA je dle meho Dunakilitty, coz je SK klub ale geograficky madarsko (Carpatii fakt nepocitam).

Romove golfu neholduji ani v CR, naopak zde asi velmi pozitivne pusobi vietnamska mensina, bez ktere by prazska hriste asi mohla zavrit. :)

Nicmene SK funguje v mnohem jinak nez CR obecne. Tezko srovnavat cokoliv. Blizkost AU a HU dela sve.

Koukam ted na google a registrovanych hracu v HU je vic jak 20x mene bez v CR. Nasobne mene nez SK. Asi holt radeji to vodni polo :D

no, podle toho, co jsem slysela u obeda, neni problem v dotacich, jen ty jsou jaksi snesitelnejsi vysvetleni pro media..... proste to nekdo nezvladnul, otazka je, jak rychle se resort pouci.... a vzhledem k tomu, kdo jim tam ted dela manager bussiness developera nebo jak se ta funkce jmenuje, tak jim preju hodne stesti :D :D

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom