Upraveno moderátorem:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
vcera s @Vorel osmnactka na Malevilu, hriste po zime nic moc. fairwaye se daj, odpaliste jsou piskoviste, a greeny dle ocekavani hruza
alespon jsme si skvele pokecali o golfu a vecech kolem
na Malevilu mi vadi jedna vec, to, ze je uplne mimo, z Prahy cesta neni az tak zla, ale z Teplic je to sice asi 90km, ale cesta hruza, vetsinou tak 1:30-1:45 same vesnice a hory
na Malevilu mi vadi jedna vec, to, ze je uplne mimo, z Prahy cesta neni az tak zla, ale z Teplic je to sice asi 90km, ale cesta hruza, vetsinou tak 1:30-1:45 same vesnice a hory
Ja to nemyslel jako proto, ze ho kvuli tomu nemam rad, ale nebudu tam kvuli tomu jezdit tak casto Stiznost bych mel poslat spise na řsd a ne semHele nedá mi to spát, to cos napsal.
To ti nevadí na Malevilu, to ti může vadit jedině na sobě. To hřiště má přesně danou polohu a pravděpodobně, pokud nedojde k nový migraci kontinentů (kterou bys stejně asi nerozdejchal), tak na ní i pár dalších let zůstane. A "držkovat" na hřiště kvůli tomu, že jsem si vybral blbou cestu, to je prostě nesmysl.
Tak Dani, moc se mi do toho vysvětlování nechtělo(protože to bude dlouhé), ale budiž.Dnes Malevil, poprvé a mizerné počasí s přeháňkami, tak nevím, jestli jsem kvalifikovaná hodnotit. Takže podle mého nezkušeného pohledu (zatím jsem hrála jen Českou Lípu a Háje) hřiště fyzicky poměrně náročné (taky už nejsem nejmladší), pro poprvé nepřehledné - vadí mi místy jakési prolínání fairwayí, bez zřetelného ohraničení některých jamek, párkrát se mi stalo, že jsem chtěla hrát na úplně jiný green. Některé přechody mezi jamkami krkolomné. Ne úplně jednoznačné značení některých vnitřních autů, ale třeba jen pro mě...Dnes fairwaye mokré, i s loužema, greeny žlutavé, asi v pořádku, ale nelíbily se mi. Jedna jamka (otvor) kompletně plná vody. Slečna v recepci milá, restauraci jsem netestovala, nestihala jsem. I když je to nejbližší další hřiště, a hraje tam zbytek širší rodiny, mým favoritem se zatím nestalo. Zkusím ještě za jiného počasí. Přidám příklad značení, ze kterého jsem byla poněkud"nejistá". Pokud je to běžné, prosím o poučení. Zobrazit přílohu 1125Zobrazit přílohu 1124
Díky za snahu, chybí mi tam představa odkud kam ten aut je, řada několika kolíků vprostřed hřiště, aniž by něco ohraničovala,jen je v lince....možna tam někde nějaký kolik ještě měl být a nebyl? Třeba se někdy v tomhle koutě hřiště potkáme a pak to pochopim. (rány jsem nepočítala, brala jsem to jako exkurzi,v doprovodu místního zkušeného hráče k "očuchání" hřiště. Ale málo jich určitě nebylo. Jen zrovna na 6. jamce šest včetně jedné trestné za vodu. Fyzicky i psychicky celkem v pohodě. Já si to tak neberu. )Tak Dani, moc se mi do toho vysvětlování nechtělo(protože to bude dlouhé), ale budiž.
Malevil nejezdím často, ale mám ho rád a mapku hřiště mám v hlavě.
Tvoje fotka seskupení kolíků by podle mě měla být z jamky č.6(par 5).
Bílé kolíky : aut pro hráče na jamce č.6 - vede podél potoka a v tomto místě se láme doprava-směrem do kopce, protože hrozí, že delší hráči mohou svoji druhou ránu zkoušet hrát směrem na green a v tu chvíli hrají skrz, nebo nad stromy a současně by mohli ohrožovat hráče na greenu jamky č.8 = proto ten aut.
Žluté kolíky : také pro jamku č.6 - jedná se o příčnou vodu-v tomto případě potok, či strouhu, kterou jsi musela přejít po dřevěné lávce, než jsi udělala tuto fotku. Je to místo, kde se jamka stáčí prudce doprava-směrem ke greenu. Tato žlutá voda by měla pokračovat od kolíků, které jsou na fotce, směrem za Tebe-tam co jsi stála při focení.
Červené kolíky : jsou podélná voda pro jamku č.8 - jsou kolem greenu této jamky(je to jamka z velkého kopce a následně musíš překonat rybník-až za ním je green a pod nim ten potok, před kterým jsou tyto červené kolíky. Celkově to smysl dává, jen se musíš dobře zorientovat.
Pokud jsi začínající golfista, tak je pro Tebe Malevil opravu těžké hřiště = tipuji, žes tam nechala minimálně 130 ran. Hodně jamek s výškovým převýšením = fyzicky velice náročné a pokud Tě to neskolí fyzicky, tak Tě dorazí psychicky. Jinak to hřiště mám rád - obzvláště jamku č.13 = par 3, rána s velkým převýšením, do hlubokého údolí = v začátcích jsem vždy končil v lese, teď jsem se již polepšil a ta jamka je pro mě jedna z nejkrásnějších, co znám.
Jinak voda v jamce je zcela běžný jev na většině hřišť Libereckého kraje, tím spíše na jaře a na podzim, v období dešťů.
Tak snad jsem to vysvětlení podal srozumitelnou formou. Hezkou hru přeje
Petr
Díky za snahu, chybí mi tam představa odkud kam ten aut je, řada několika kolíků vprostřed hřiště, aniž by něco ohraničovala,jen je v lince.... )
Nemám s tím problém, když se to dá logicky pochopit.Tak to se tes do Horehled, my tu mame vic koliku nez stromu)
Ahoj, 9:18, na Grabstejne jsem delal "papiry"Chystáme se na Grabštejn a Malevil.Může někdo porovnat obtížnost,hratelnost a vůbec celkový dojem z obou hřišť?
Podle mě Malevil jako hřiště za hru stojí. Jinak Lužické hory obecně jsou moc krásné, takže kdo je nemá prochozené, o hodně přišel - v tomhle kraji je všechno tak nějak hezčí a lepší, než jinde a nedostatky se mnohem lépe přehlíží!
I já je vidět, že ten kraj produkuje kvalitní lidiPřesně! Proto sem se tam taky narodil!