Poslední
  Omezený přístup PRO NEPŘIHLÁŠENÉ uživatele
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Svět Malý výlet po Polsku

Sauron

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Alexander
Přijmení
Klimeš
Klub
Kotlina - Terezín
HI (HCP)
24,8
Malý report o cestě do Polska

Včera jsem se vrátil z malého výletu – 9 chlapů, 9 her na 9 dní.
  • Začátek v Ropici. Železo a Ocel. Moje hodnocení je, že ani nezaujme, ani nenaštve. 4 na Oceli mi přišla hodně divná a nepřehledná, druhá voda pod kopcem v dopadové zóně ….. Na rozehrání dobrý, splněno, kvůli Werkový devítce tam určitě nepojedu, za mne nejslabší areál na severovýchodě Česka
  • Royal Kraków Golf & Country Club – za mne spíš Village G&C Club. Royal nebyl ani layout, ani obstarávka, ale zase jako celek neurazilo. Druhá devítka lepší, designovaná více s rozumem. Podobné Ropici.
  • Krakow Valley Golf & Country Club – první pecka výletu design, údržba, bez chyby. Linksové boule, sem tam nějaký dřevní porost, stromy ve skupinách. Moc pěkné, těžké. Sem chci znovu.
  • Śląski Klub Golfowy – částečně park, pohoda po rovině, ferveje lemované alejí stromů, hezké hřiště na odpočinutí, žádný nehledatelný prales. Kvalita dobrá.
  • Rosa golf club – druhá pecka a za mě top výletu. Vodní svět. Bez vody jen asi 3 jamky. Při pohledu na satelit zjistíte, že jednotlivá jezírka tvoří asi 20 % areálu. Všechno v topu, i restaurace. Sem chci znovu moc.
  • Golf Park Mikolow – no nemůžou být všechna hřiště super. Takové Slapy kvalitou i údržbou, ale jak říkám, nic, co by urazilo.
  • Wroclaw Golf Club, dříve asi Toya – třetí topka. Široké ferveje, 1. střih rafu a pak peklo – stromy, keře, petržel, prostě všechno. Hrajte na fervej.
    Stejně jako @requo mám problém najít na širokých fw místo, kam zacílit, takže mám strašný rozptyl. Mea culpa. Místní restaurant v topu.
  • Gradi Golf Club – bohužel nás nechali jít 2x první 9, neb tam byl turnaj. Hřiště v botanické zahradě, paráda, bohužel 1-2 jamky poněkud nesmyslné golfově (4par do pravého úhlu, kde první je třeba hrát 8i, aby člověk nebyl dlouhý).
  • Mladé Buky na závěr – dolehla na mne únava.

Rosa golf club – druhá pecka a za mě top výletu. Vodní svět. Bez vody jen asi 3 jamky. Při pohledu na satelit zjistíte, že jednotlivá jezírka tvoří asi 20 % areálu. Všechno v topu, i restaurace. Sem chci znovu moc.

Pls nějaké takové foto pro představu? To je nějaký rekultivovaný lom?

Pls nějaké takové foto pro představu? To je nějaký rekultivovaný lom?
(14 ha vodních ploch)
1720500462346.png

Jéééé, golf v Gondolách! :)

To je ale moc pěkné. Jak jste kluci tam hráli?

Doplním své stručné hodnocení odehraných hřišť na našem "malém" polském výletě:
  1. Ropice - zklamání výletu - hráli jsme bývalou 2.devítku, která sama o sobě není žádný zázrak a nové jamky, které jsou povětšinou divné, ještě syrové a nelogické (navíc se nedařilo a prohrálo se - prostě když se hřiště nelíbí a ještě se navíc nedaří, tak se to odrazí částečně i v hodnocení)
  2. Royal Krakow – vesnické s malými grýny a takovým horším standardem povrchů, jedna veliká louka rozdělená údolím, nesmyslná 8ka sjezdovka nahoru a dolů se muselo po FW k 9ce, nakonec zajímavé 2 pětipary s 18kou extrémně úzkou a složitou, restaurace taková vesnická, ale dobrá
  3. Krakow Valley – krásné rozsáhlé hřiště mimo civilizaci – dlouhé a dobře udržované, zajímavé a některé velmi těžké jamky (v Polsku asi 2.nejhezčí , čekali jsme až přestane pršet a vše šlo dohodnout, restaurace s šíleně otrávenou obsluhou
  4. Śląski Klub Golfowy - hezké průměrné městské hřiště se spoustou rovných jamek s celkem dobrými grýny I FW, tragické cedule neodpovídající skutečnému stavu jamek, restaurace na pití OK, zbytek netuším
  5. Rosa – BOMBA, vodní ráj bez jakékoliv chyby, restaurace stejně jako hřiště dražší ale špičková, obdobně jako vše na tomto skvělém hřišti (fotky nelžou, ve skutečnosti je to ještě lepší...)
  6. Mikolow – vesnický links s dobrými grýny a přírodními tvrdými FW, konec zajímavý pětipar a s 18kou extrémním doglegem, restaurace v té době je pití – 2024
  7. Toya Wroclaw – hezké hřiště v jako součást rezidenčního projektu s dobrými grýny, ale s přírodními tvrdými FW - nebylo špatné, ale neodpovídalo nóbl zbytku areálu, jinak vše skvělé, restaurace špičková (RAMEN na ***)
  8. Gradi Wroclaw – nechali nás hrát pouze 1.devítku 2x (bez varování, divné chování), botanická zahrada se směsí jamek dobrých i 2 nesmyslných (6 a 7), s dobrými grýny s dobrými FW, restaurace výborná, před námi Polish open, na což ale hřiště podle mě nestačí designem a délkou
  9. Mladé Buky - to je prostě krásné hřiště v parádním prostředí se skvělými výhledy, a tentokrát i ve velmi slušné kondici (určitě stojí za návštěvu) - nakonec jsme ani nezmokli a užili si finále výletu se všim všudy (až na vítězství, ke kterému jsem pogratuloval lepším spoluhráčům ...)
Na závěr poznámka - "GOLFAMORE" výrazně pomohlo k udržení nákladů na rozumné úrovni. Takže neváhejte a objevujte stejně jako jsme objevovali my ....

Doplním své stručné hodnocení odehraných hřišť na našem "malém" polském výletě:
  1. Ropice - zklamání výletu - hráli jsme bývalou 2.devítku, která sama o sobě není žádný zázrak a nové jamky, které jsou povětšinou divné, ještě syrové a nelogické (navíc se nedařilo a prohrálo se - prostě když se hřiště nelíbí a ještě se navíc nedaří, tak se to odrazí částečně i v hodnocení)
  2. Royal Krakow – vesnické s malými grýny a takovým horším standardem povrchů, jedna veliká louka rozdělená údolím, nesmyslná 8ka sjezdovka nahoru a dolů se muselo po FW k 9ce, nakonec zajímavé 2 pětipary s 18kou extrémně úzkou a složitou, restaurace taková vesnická, ale dobrá
  3. Krakow Valley – krásné rozsáhlé hřiště mimo civilizaci – dlouhé a dobře udržované, zajímavé a některé velmi těžké jamky (v Polsku asi 2.nejhezčí , čekali jsme až přestane pršet a vše šlo dohodnout, restaurace s šíleně otrávenou obsluhou
  4. Śląski Klub Golfowy - hezké průměrné městské hřiště se spoustou rovných jamek s celkem dobrými grýny I FW, tragické cedule neodpovídající skutečnému stavu jamek, restaurace na pití OK, zbytek netuším
  5. Rosa – BOMBA, vodní ráj bez jakékoliv chyby, restaurace stejně jako hřiště dražší ale špičková, obdobně jako vše na tomto skvělém hřišti (fotky nelžou, ve skutečnosti je to ještě lepší...)
  6. Mikolow – vesnický links s dobrými grýny a přírodními tvrdými FW, konec zajímavý pětipar a s 18kou extrémním doglegem, restaurace v té době je pití – 2024
  7. Toya Wroclaw – hezké hřiště v jako součást rezidenčního projektu s dobrými grýny, ale s přírodními tvrdými FW - nebylo špatné, ale neodpovídalo nóbl zbytku areálu, jinak vše skvělé, restaurace špičková (RAMEN na ***)
  8. Gradi Wroclaw – nechali nás hrát pouze 1.devítku 2x (bez varování, divné chování), botanická zahrada se směsí jamek dobrých i 2 nesmyslných (6 a 7), s dobrými grýny s dobrými FW, restaurace výborná, před námi Polish open, na což ale hřiště podle mě nestačí designem a délkou
  9. Mladé Buky - to je prostě krásné hřiště v parádním prostředí se skvělými výhledy, a tentokrát i ve velmi slušné kondici (určitě stojí za návštěvu) - nakonec jsme ani nezmokli a užili si finále výletu se všim všudy (až na vítězství, ke kterému jsem pogratuloval lepším spoluhráčům ...)
Na závěr poznámka - "GOLFAMORE" výrazně pomohlo k udržení nákladů na rozumné úrovni. Takže neváhejte a objevujte stejně jako jsme objevovali my ....
.....jen pro ilustraci 2 fotky té "botanické zahrady" na Gradi Wroclaw
20240706_103720.webp
20240706_104742.webp

Můj pohled na zájezd:
Ropice - pravda je, že z tria Ostravice, Ropice Čeladná je pro mne na třetím míste. Druhá stará devítka, současná Železná byla vždy pro mne nejméně oblíbená. Prostřední jamky, josu pro mne luční a nebaví mne. První dvě a poslední tři jsou zajímavé. Nová devítka, Ocelová to má taky podobné, první tři jamky jsou fajn, pak je tam taková ne úplně záživná část a končí to zajímavou devítkou. Současná Werková, stará první devítka, je podobná, kdy první dvě jamky jsou pro mne OK pak zase luční intermezzo a zajímavější konec.
Royal Krakow – bylo vidět, že jsou to dvě oddělené devítky, kdy první byla dělána jako taková "vesnická" devítka. Při druhé se už více rozmáchli. Kvalita takový Molitorov. Ale proč ne. Nebyla dokončena nová klubovna, stávající je taková tenisová klubovna na kurtech..
Krakow Valley – velice pěkné hřiště, podoba Beřovic nebo Karlštejnu. Velice pdobře udržované, v současné době se tam hraje Evropský šampionát amaterů, 2. divize. Takže tu kvalitu by to mělo mít. Zajímavé jamky, ale na druhou stranu nic záludného....
Sląski Klub Golfowy - souhlas, městské hřiště na rovině, částečně obklopeno novou výstavbou. Kvalita opět Molitorov a podobné.
Rosa – podtrhuji, co bylo napsáno, škoda jen, že nám na tomhle hřišti nevyšlo počasí. Byl by to mnohem lepší zážitek. Ale za mne, nebylo to nijak záludné nebo nesmyslné. Rovina, ale zajímavá.
Mikolow – Rozlehlé vesnické hřiště, mimo ferveje vysoká tráva, kvalita průměrná, ale žádná tragedie.
Toya Wroclaw – škoda, že tady z nějakého důvodu nebylo dobře zalito, občas hnědé fleky, ale byo vidět, že kvalitu to muselo mít.
Gradi Wroclaw – Jak psali osttaní, škoda, že jsme nebyli na druhé devítce. Před námi proběhl rutnaj v rámci PGA Polska. Vítěz to rozstřílel za 3 kola - 26. Hřiště relativně krátké, ale vyžadující přesnost. Zajímavé, že jamky byly postaveny kolem starého kravína. Možná druhá devítka byla zajímavější.
Mladé Buky - krásné výhledy na Krkonoše, kvalita výborná, ale opět, tvrdé ferveje, ale to bude díky podloží asi neřešitelné. Ceny v hospodě nesmyslné.

Obecné poznámky:
skvělá volba díky Golfamore, ale i bez toho cena fee je kolem 1,200 až 1,500 kč. Což v českých relacích a s ohledme na kvalitu těch lepších hřišt super. Díky 50% slevě ještě lepší.
Ceny v restauraci na úrovni našich cen.

Rosa.webp

Ještě pro zajímavost, dávám naše výsledky na jednotlivých hřištích, anonymizované :cool:
1720789152407.webp

Jak dopadl velký Sauron? :-D

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom