Malý report o cestě do Polska
Včera jsem se vrátil z malého výletu – 9 chlapů, 9 her na 9 dní.
Včera jsem se vrátil z malého výletu – 9 chlapů, 9 her na 9 dní.
- Začátek v Ropici. Železo a Ocel. Moje hodnocení je, že ani nezaujme, ani nenaštve. 4 na Oceli mi přišla hodně divná a nepřehledná, druhá voda pod kopcem v dopadové zóně ….. Na rozehrání dobrý, splněno, kvůli Werkový devítce tam určitě nepojedu, za mne nejslabší areál na severovýchodě Česka
- Royal Kraków Golf & Country Club – za mne spíš Village G&C Club. Royal nebyl ani layout, ani obstarávka, ale zase jako celek neurazilo. Druhá devítka lepší, designovaná více s rozumem. Podobné Ropici.
- Krakow Valley Golf & Country Club – první pecka výletu design, údržba, bez chyby. Linksové boule, sem tam nějaký dřevní porost, stromy ve skupinách. Moc pěkné, těžké. Sem chci znovu.
- Śląski Klub Golfowy – částečně park, pohoda po rovině, ferveje lemované alejí stromů, hezké hřiště na odpočinutí, žádný nehledatelný prales. Kvalita dobrá.
- Rosa golf club – druhá pecka a za mě top výletu. Vodní svět. Bez vody jen asi 3 jamky. Při pohledu na satelit zjistíte, že jednotlivá jezírka tvoří asi 20 % areálu. Všechno v topu, i restaurace. Sem chci znovu moc.
- Golf Park Mikolow – no nemůžou být všechna hřiště super. Takové Slapy kvalitou i údržbou, ale jak říkám, nic, co by urazilo.
- Wroclaw Golf Club, dříve asi Toya – třetí topka. Široké ferveje, 1. střih rafu a pak peklo – stromy, keře, petržel, prostě všechno. Hrajte na fervej.
Stejně jako @requo mám problém najít na širokých fw místo, kam zacílit, takže mám strašný rozptyl. Mea culpa. Místní restaurant v topu. - Gradi Golf Club – bohužel nás nechali jít 2x první 9, neb tam byl turnaj. Hřiště v botanické zahradě, paráda, bohužel 1-2 jamky poněkud nesmyslné golfově (4par do pravého úhlu, kde první je třeba hrát 8i, aby člověk nebyl dlouhý).
- Mladé Buky na závěr – dolehla na mne únava.