Úplně se necítím jako odborník, abych ti poradil - resp. posoudil, v čem konkrétně je chyba (určitě, pokud by se ti podařilo si nahrát svůj švih jako video a sem mrsknout třeba přes youtube, tak ti znalci dají nějakou zpětnou vazbu - několika už takhle pomohli). Jen bych chtěl dát ti k dobru určitou radu, kterou jsme já pár let zpátky neposlechl. "Kdy jsem místo příčiny řešil důsledek." Tzn. s holemi, které jsem měl, mi to nešlo, vyměnil sem bez znalosti věci shafty za grafitové... to bylo super, sice jak luk, chvíli to lítalo poměrně i rovně a dokonce i dál... no a takhle jsem s tím hrál dva roky, kdy jsem si díky špatnému švihu (držení hole) a tak vypěstoval několik špatných navykl, že přestalo fungovat naprosto všechno. A teď se poměrně složitě a náročně těchto zlozvyků pod trenérem zbavuju - protože to daleko a rovně vydrželo s novýma shaftama tak dva měsíce (ale věřil jsem, že to zlomím, ještě dva roky -> jen sem tím problém zhoršoval). Takže určitě může být problém v shaftu, ale rovněž i u jedné hole, když to chce člověk narvat, ve švihu... a pak je škoda neopravit nejdřív švih, tzn. tu možnou příčinu. A to, že to poletí s novou holí (shaftem) párkrát rovně, nemusí vždy znamenat, že je skutečná příčina vyřešena.