Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golf.cz Než to všechno začne…středeční tiskovka světové jedničky Nelly Korda

Jamka R. Reader

Robot
19.jamka
Robot 19.jamky
Než to všechno začne…středeční tiskovka světové jedničky Nelly Korda (Golf.cz)

Než to všechno začne…středeční tiskovka světové jedničky Nelly Korda

Před začátkem samotného turnaje se v media centru na krátké tiskovky střídají hvězdy ženského golfu – první přirozeně patřila obhájkyni titulu A. Buhai. Následovaly čerstvá šampionka z Evian Championship a Scottish Open – Celine Boutier, domácí favoritky v podání Charley Hull a Georgie Hall, světová No 13 – Leona Maguire a chybět samozřejmě nemohla ani úřadující jednička Rolex Rankings – Nelly Korda.

Jedna z prvních otázek směřovala klasicky k rozdílnému typu hřišť, která se hrají na LPGA v porovnání s těmi, která patří do pravidelného okruhu zastávek pro Women´s Open: „Řekla bych, že je to úplně jiný styl golfu. A nejen hřištěm samotným. Hodně kreativní musíte být i v závislosti na počasí. Musíte trefovat rány, které byste jinde normálně nepoužívali. V pondělí jsem si zahrála první devítku, včera jsem šla pro-am a dnes jsem ještě stihla druhou devítku. A ještě včera to po všech deštích z předchozích dvou týdnů bylo úplně jiné hřiště než dnes. A vzhledem k tomu, že předpověď na turnajové dny vypadá dobře, možná si zahrajeme na úplně jiném hřišti, než jsme absolvovali tréninková kola.“

V té souvislosti přišla i otázka, zda to pro ni, jako hráčku, která vévodí statistikám v délce ran, může znamenat výhodu: „Mám pocit, že pokaždé, když tu s vámi na tiskovce mluvím o tom, že bych mohla mít výhodu díky své délce, tak zahraje skvěle spoustu kratších hráček. Golf je prostě o tom dostat míček do jamky. A ti, kdo jsou kratší, jsou zvyklí se na green trefovat hybridy. Chci tím říct, že ve finále každý musí hrát svou vlastní hru a tu udržet. Pokud se vám nedaří trefovat fairwaye, je tady mimo fairway těžké zahrát i chip.“

Rozesmála ji otázka, zda tady na ostrovech vzhledem k odlišnému stylu golfu v těchto případech sahá do speciální přihrádky, kde má takové rány uložené z minula: „Ne já stoprocentně nejsem robotický typ, nevyrůstala jsem tak. Přijdu k míčku, vyzualizuji si ránu a zahraju ji. Ostatně máme to tak v rodině všichni, nejkreativnější je asi Seb. Myslím, že jsme všichni velmi vizuální a rádi si s tím trochu hrajeme. Nikdy jsme nebyli roboti. Nebyli jsme tak vychovávaní. Učili jsme se vidět ten úder a trefit ho. Najít míček, znovu si představit ránu a znovu trefit…

Vzhledem k tomu, že o tomto přístupu ke hře Nelly Korda nejen mluví, ale hlavně ho skutečně praktikuje a je tak oprávněně považovaná za jednu z nemnoha rychlých hráček, dostala dotaz i na nedávnou diskvalifikaci Carloty Cigandy při Evian Championship. Její odpověď byla v podstatě stejně rychlá, jako její hra: „Pravidla jsou pravidla. Je dobře, že se prosazují a vyžadují. Budu upřímná, kdybych byla divák…koho by bavilo dívat se na kolo, které trvá 5,5 nebo 6 hodin? Chcete prostě sledovat něco, co je neustále v pohybu a ne statické…“

Minimálně ve flightu se zítra v 08:20 místního času vydá na hřiště s podobně nastavenou hráčkou – společnost jí totiž bude dělat favoritka místních fanoušků Charley Hull. V trojici pro úvodní dvě kola je doplní bývalá světová jednička Lydia Ko: „Charley mám moc ráda, hrály jsme spolu už dříve, i hodně cvičných kol. Je rychlá, hraje skvěle a její patování je prostě neuvěřitelné. A je tady miláček davů, takže očekávám, že budeme mít od prvních ran velké publikum a to je vždycky fajn. Hrajete dobře pro ně i pro sebe.

The post Než to všechno začne…středeční tiskovka světové jedničky Nelly Korda appeared first on Golf.cz.

Pokračovat ve čtení...

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom