Novinka: MojeHry - aktualizace statistik: II.část - herní náklady
Ve vlákně mGolf v roce 2022 jsem představil hrubou představu následujícího vývoje. Poté cca 14 dní zpátky byly představeny upravené herní statistiky, v tuto chvíli došlo k druhé polovině tohoto: konkrétně k úpravám, přepracování a dodělání herních nákladů a podpory pro evidenci a statistiky financí souvisejících s hrami.
Stručně pro zájemce, jak na to: v mGolf si v nově přepracovanám modulu Fixní náklady můžete přidat pro každý rok konkrétní náklad. Zpravidla členství (nejvhodnější), ale i jiné. V celém systému se pracuje s kalendářním rokem, takže pro každý fix.náklad definujete, pro jaký rok je uplatněn. Pokud chcete tento náklad provázat s modulem Moje Hry, musíte při vytváření nákladu kliknout na zaškrtávátko "Propojit s MojeHry". Při následném zadávání nebo úpravě zadané hry potom v příslušném místě konkrétní hru propojíte s tímto nákladem a ideálně doplníte všechny ostatní náklady týkající se dané hry. Viz screeny (napoví asi víc):
MODUL: FIXNÍ NÁKLADY
MODUL: MOJE HRY
Kliknutím na "kouzelnou ikonku mincí" nahoře v modulu MojeHry se vám pak postupně zobrazí statistiky herních nákladů, pro představu viz screeny mých náhodně modifikovaných dat pro potřeby nějaké smysluplné představy, všechno se sem z toho přehledně nevejde, tak jenom část:
K tomu mě napadá pár poznámek:
A to je a to je... myslím k tomu pro představu vše. I tak z toho může být hlava, jak pátrací balón. Kdo má vyplněné nějaké hry, koukněte na to. Kdo ne, můžete hry doplnit i zpětně, stejně je venku pořád ještě hnusně, tak alespoň nám to uteče do jara.
https://www.19jamka.cz/mgolf/mojehra
Nechť dobře slouží!
PS: Kdyby něco někomu nešlo, nebo ukazovalo to nějaké nesmysly, dejte pls. vědět. Může to být někde ještě nevyladěné - čekám, že ještě nějaké mouchy a nedomyšlenosti budu postupně v tomto řešit. Speciální velké díky patří @JardaK za podněty, testování a trpělivost k Nákladům, než byly zrealizovány v rozšířené podobě, po které volal už někdy v průběhu minulého roku.
Ve vlákně mGolf v roce 2022 jsem představil hrubou představu následujícího vývoje. Poté cca 14 dní zpátky byly představeny upravené herní statistiky, v tuto chvíli došlo k druhé polovině tohoto: konkrétně k úpravám, přepracování a dodělání herních nákladů a podpory pro evidenci a statistiky financí souvisejících s hrami.
Stručně pro zájemce, jak na to: v mGolf si v nově přepracovanám modulu Fixní náklady můžete přidat pro každý rok konkrétní náklad. Zpravidla členství (nejvhodnější), ale i jiné. V celém systému se pracuje s kalendářním rokem, takže pro každý fix.náklad definujete, pro jaký rok je uplatněn. Pokud chcete tento náklad provázat s modulem Moje Hry, musíte při vytváření nákladu kliknout na zaškrtávátko "Propojit s MojeHry". Při následném zadávání nebo úpravě zadané hry potom v příslušném místě konkrétní hru propojíte s tímto nákladem a ideálně doplníte všechny ostatní náklady týkající se dané hry. Viz screeny (napoví asi víc):
MODUL: FIXNÍ NÁKLADY
MODUL: MOJE HRY
Kliknutím na "kouzelnou ikonku mincí" nahoře v modulu MojeHry se vám pak postupně zobrazí statistiky herních nákladů, pro představu viz screeny mých náhodně modifikovaných dat pro potřeby nějaké smysluplné představy, všechno se sem z toho přehledně nevejde, tak jenom část:
K tomu mě napadá pár poznámek:
- výstupy nákladů je dobré brát pouze orientačně: nedá se úplně postihnout komplexnost všech nákladů, takže je potřeba na tuto pomůcku tak nahlížet. Stejně tak nelze podchytit jednoduše kombinaci všech různých slev pro jednu hru, posuzovat jejich poměr k jedné hře atp. Resp. možné to je, ale je to nad rámec této aplikace. Zároveň je dobré mít na mysli, že některá čísla při některých kombinacích nemusí dávat úplně dobrý praktický smysl - součet je prostě součet, průměr je prostě průměr atp. Časem se doladí, bude-li využíváno = rozuměj: musí se najít určitý počet uživatelů, kteří by to využili příp. jinak.
- pro alespoň trochu smysluplné výsledky v Nákladech je potřeba poctivě si údaje zadávat. Nejjednodušší je to při zadání každé hry, kdy je to poměrně rychlé. Zpětná editace a doplňování je zdlouhavá - už jenom proto, že se špatně dohledávají historické ceny fee. Ale používání filtrů pomůže.
- jak se vypočítává výhodnost členství - viz na dané stránce napověda dole. Krátce - je potřeba u všech her vyjma zaplaceného fee, což může být nic, ale třeba i 500 Kč v případě např. dokupů u čgf, zadat i běžné fee pro daný den na daném hřišti. Např. 1.200,-. K té zaplacené 500,- se přičte poměrná část navázaného fixního nákladu pro tuto hru, např. 250,-, tedy celkem jsem zaplatil 500 + 250, tzn. 750,-. Úspora pak pro danou hru bude 1.200-750, tzn. 450,-. A to se celé počítá pro každý kalendářní rok...
- nebát se toho, není to tak složité. Vyplnit postupně a sledovat - smysl to začne dávat, jakmile tam budete mít nějaká data za více her. Ideální pak, ale to až časem, pokud jsou data z více let po sobě pro porovnání.
- některé výstupní tabulky jsou pro mobil na výšku příliš široké - je potřeba pak mobil otočit na šířku
- těch změn s tímto bylo hodně, předělal jsem i nějaké jiné zdánlivě nesouvisející věci v modulu MojeHry, protože to s touto novinkou už nebylo kompatibilní, nebo to bylo uděláno blbě. Došlo tedy např. k přidání některých filtrovacích kritérii, změně a zjednodušení hodnocení hřišť (bouralo to v některých případech filtry) atp. Tak kdyby něco bylo jinak a nemohli jste něco najít, dejte mi vědět.
- vše musí být v jedné, na začátku, zvolené měně (aktuálně neplánuji dělat přepočty kurzů a různých měn) pěkně at si to každý přepočítá na koruny, nebo na eura nebo na co chce sám... (ale s případným hromadným převodem všeho na jinou měnu mohu pomoci)
- no a samozřejmě nakonec - kdo nechce náklady u evidence svých her využívat, nemusí. Lze si je i pro evidenci vlastních odehraných her vypnout u sebe v nastavení a tím ušetřit nějaké to místo v zadavacím formuláři.
A to je a to je... myslím k tomu pro představu vše. I tak z toho může být hlava, jak pátrací balón. Kdo má vyplněné nějaké hry, koukněte na to. Kdo ne, můžete hry doplnit i zpětně, stejně je venku pořád ještě hnusně, tak alespoň nám to uteče do jara.
https://www.19jamka.cz/mgolf/mojehra
Nechť dobře slouží!
PS: Kdyby něco někomu nešlo, nebo ukazovalo to nějaké nesmysly, dejte pls. vědět. Může to být někde ještě nevyladěné - čekám, že ještě nějaké mouchy a nedomyšlenosti budu postupně v tomto řešit. Speciální velké díky patří @JardaK za podněty, testování a trpělivost k Nákladům, než byly zrealizovány v rozšířené podobě, po které volal už někdy v průběhu minulého roku.
Upraveno: