Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Nový driver

Peeter

Nováček
Ahoj,

po cca 8 letech hraní s jedním zastaralým driverem jsem dostal nabídku, co se nedá odmítnout :) na driver nový za velmi dobré peníze. Ovšem bez možnosti vyzkoušení předem a tak si říkám, jestli má smysl měnit či zůstat s tím co mám.

Aktuálně mám driver Cobra Fly-Z XL (10,5, regular, 55g shaft) v podstatě od mých počátků, od HCP 54, aktuálně HCP 10,2.

Dostal jsem nabídku na tyto drivery:
1. Callaway Mavrik
2. Cleveland Launcher XL
3. Taylormade M4

všechno jsou to nové kousky, 10,5 a regular. Mám možnost je koupit přes známého za velkoobchodní cenu. Cleveland a Taylormade jsou +- ve stejné ceně, Callaway o litr dražší.

Přeci jenom technologický pokrok mezi mým driverem a těmito je zcela jistě znát, otázkou je, zda risknout bez vyzkoušení a obměnit to. Za tu cenu by to stálo.
Našel jsem zde vlákno, kde někdo porovnával jiné drivery, ale byl tam i Cleveland, který byl velmi vychvalovaný. Nenašel by se tu někdo, kdo byl například na nějakém demo dni a má zkušenosti s těmito variantami?

Moc díky.

Za sebe bych do toho nešel. V prosinci jsem fittoval driver, vyzkoušel jsem snad všechny hlavy a shafty co měli u GolfGearu. Zkušenost je taková, ač s drivrem jsem v podstatě do té doby nehrál (dříve jsem ho měl a hrál s ním všehovšudy, nevím, cca 20 kol), tak některé varianty na fittingu jsem jakžtak trefoval, některé mi trhaly ruce. Viděl bych to 50 na 50 (sedělo mi/nesedělo). A představa, že si koupím nový (ač s výraznou slevou) a zrovna to bude spadat do množiny mi nesedících driverů a budu se sním trápit, tak bych byl asi trochu nasjaný. Na druhou stranu, můžeš se koupené variantě nějak přizpůsobit. Ale za mne je to blbost a šel bych kamkoliv na fitting ;-)

Musím souhlasit se @Seppper . Já měl možnost Cleveland Launcher XL vyzkoušet. Je to kvalitní driver co dokáže odpustit. Pro mne je to dobrá volba. Sám, až na něj budu mít, tak si ho koupím v té samé konfiguraci, kterou máš možnost koupit.

Driver je hůl, u které fitting oceníš opravdu hodně. Za mě je u driveru nejdůležitější konzistence ran a k té Ti (kromě tréninku :-)) pomůže hlavně dobrý shaft.
Pokud bys měl možnost v nějakém fittingu kombinaci vyzkoušet tak to můžeš zvážit, jinak bych se na to vykašlal a raději připlatil za driver na míru na Tvůj švih.

U driveru je to právě hlava která děla rozdíl. Shaft je důležitý ale hlava dělá víc, loft, těžiště, to vše má mnohem větší vliv než shaft.
Když jsem naposled fittoval, tak stejný shaft ale dvě různé hlavy produkovaly naprosto rozdílné výsledky.

To je jasné, nejsme ve sporu. Na hlavě a možnostech úpravy do různých pozic (high draw apod) samozřejmě záleží, je to ta technologicky nejdůležitější část hole.
Ale podle typu švihu (silový/švihový) je potřeba k hlavě naladit správný shaft, jinak to dobře nefunguje...

Nicméně pokud nemá chuť investovat 15k do nového, tak pokud tyhle výše nabízené má za zajímavé ceny, zkusil bych to, 10,5 na reguli sedí největšímu počtu hráčů.

Koupil jsem naslepo demo Titleist TSi2, 10°, regular, 60g, HZRDUS, RDX Smoke, LOW spin - pro leváka prakticky nová hůl...lákala mě cena + vyhrál jsem voucher na 2 000 Kč...předtím jsem měl Titleist 917D2 regular....hůl jsem nikdy v ruce neměl, tedy bez fittingu, koupil jsem jen, že mám rád Titleist a hlavně se mi líbí...ikdyž netrpím nouzí a rád si dopřávám, cena fungl nových driverů je za mojí linií ochoty utratit takové peníze...nový driver neskutečný posun, hrál jsem vždy přízemní banány, kompenzoval šlajzíček již postojem...nyní, nechci se rouhat, obrovské zlepšení, hraji vysoké rány, mírný šlajz tak 10% ran - parťáci jsou z toho nešťastný :p...asi jsem měl kliku a trefil jsem se do hlavy i shaftu...jsem pocitový hráč, hůl se mi musí líbit...za mě bych koupil, jestli cena lákavá, prodáš vždy...anebo alou na fitting a za ranec nový...

Ahoj,

po cca 8 letech hraní s jedním zastaralým driverem jsem dostal nabídku, co se nedá odmítnout :) na driver nový za velmi dobré peníze. Ovšem bez možnosti vyzkoušení předem a tak si
Píšeš, že se to nedá odmítnout... OK, ale asi bych se pokusil aspoň s nima bouchnout v nějakém shopu, když se zrovna nepoženeš do fittingu.

Koupil jsem naslepo demo Titleist TSi2, 10°, regular, 60g, HZRDUS, RDX Smoke, LOW spin - pro leváka prakticky nová hůl...lákala mě cena + vyhrál jsem voucher na 2 000 Kč...předtím jsem měl Titleist 917D2 regular....hůl jsem nikdy v ruce neměl, tedy bez fittingu, koupil jsem jen, že mám rád Titleist a hlavně se mi líbí...ikdyž netrpím nouzí a rád si dopřávám, cena fungl nových driverů je za mojí linií ochoty utratit takové peníze...nový driver neskutečný posun, hrál jsem vždy přízemní banány, kompenzoval šlajzíček již postojem...nyní, nechci se rouhat, obrovské zlepšení, hraji vysoké rány, mírný šlajz tak 10% ran - parťáci jsou z toho nešťastný :p...asi jsem měl kliku a trefil jsem se do hlavy i shaftu...jsem pocitový hráč, hůl se mi musí líbit...za mě bych koupil, jestli cena lákavá, prodáš vždy...anebo alou na fitting a za ranec nový...
Tak Titleist TSi2 je ovšem úplně parádní hůl (mám ho taky :-)), tam se chyba snad ani nedá udělat! Hlavně si ho můžeš jednoduše nastavit (A1-D4). Tak ať Ti dál lítá!

Ahoj,

po cca 8 letech hraní s jedním zastaralým driverem jsem dostal nabídku, co se nedá odmítnout :) na driver nový za velmi dobré peníze. Ovšem bez možnosti vyzkoušení předem a tak si říkám, jestli má smysl měnit či zůstat s tím co mám.

Aktuálně mám driver Cobra Fly-Z XL (10,5, regular, 55g shaft) v podstatě od mých počátků, od HCP 54, aktuálně HCP 10,2.

Dostal jsem nabídku na tyto drivery:
1. Callaway Mavrik
2. Cleveland Launcher XL
3. Taylormade M4

všechno jsou to nové kousky, 10,5 a regular. Mám možnost je koupit přes známého za velkoobchodní cenu. Cleveland a Taylormade jsou +- ve stejné ceně, Callaway o litr dražší.

Přeci jenom technologický pokrok mezi mým driverem a těmito je zcela jistě znát, otázkou je, zda risknout bez vyzkoušení a obměnit to. Za tu cenu by to stálo.
Našel jsem zde vlákno, kde někdo porovnával jiné drivery, ale byl tam i Cleveland, který byl velmi vychvalovaný. Nenašel by se tu někdo, kdo byl například na nějakém demo dni a má zkušenosti s těmito variantami?
Car For Sale Simulator 2023 Mobile je slavný automobilový podnik s řadou aut a obchodů, které si můžete libovolně stavět podle svých preferencí. Hra je k dispozici na webu Getmodnow
Moc díky.
Rozhodnutí, zda změnit driver, je na tobě. JKaždý z nabízených driverů má své vlastní technologické inovace, které mohou ovlivnit tvůj výkon na hřišti.

Píšeš, že se to nedá odmítnout... OK, ale asi bych se pokusil aspoň s nima bouchnout v nějakém shopu, když se zrovna nepoženeš do fittingu.
Nějaké doporučení, kde v Praze (nebo okolí) se dá takhle volně zkoušet prosím?

Nějaké doporučení, kde v Praze (nebo okolí) se dá takhle volně zkoušet prosím?
v shopech, kde mají demo hole a "plátýnko", třebas GolfArts v Holešovicích, Golf House na Čerňáku, CityGolf v Počernicích

Případně si lze po dohodě a nějaké záloze tu hůl půjčit a vzít na hřiště, takhle mi v golfgearu půjčili hůl bez problému.

Případně si lze po dohodě a nějaké záloze tu hůl půjčit a vzít na hřiště, takhle mi v golfgearu půjčili hůl bez problému.
Pravda, na to jsem zapomněl :up:
Nabízí to i GolfArts a asi i ti ostatní uvedení

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom