Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Anketa Páteční golfová slovní úloha :)

Jaký byl par celého hřiště?

• Hlasovalo
    10

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
59522a02-d1e1-4f6d-9534-588a6956769e.webp

Zadání hádanky: Na turnaji hráč odehrál první devítku takto: 4, 5, 3, 4, 6, 3, 5, 4, 4 (součet je jeho skóre). Na druhé devítce zahrál o 5 ran více, než je ideální par těchto devíti jamek. Když sečteme skóre všech 18 odehraných jamek tohoto devítijamkového hřiště, vyjde nám 79. Jaký byl par celého hřiště?

Na turnaji hráč odehrál první devítku takto: 4, 5, 3, 4, 6, 3, 5, 4, 4 (součet je jeho skóre). Na druhé devítce zahrál o 5 ran více, než je ideální par těchto devíti jamek. Když sečteme skóre všech 18 jamek, vyjde nám 79. Jaký byl par celého hřiště?

PS: Hlasujte v anketě správnou odpověď, po víkendu dám správnou odpověď i postup. Pevně doufám, že jsem to při tom nudném meetu nevymyslel špatně. :)

Upraveno:
V případě, že se jedná o 18 jamkové hřiště, nemáme dostatek hodnot pro určení odpovědi :D

@JanKostalCZE - Hele, nevím, mně přijde, že se to z toho spočítat dá. Ale je možný, že jsme to vymyslel nejednoznačně. Snad ale ne, přijde mi, že jsou tam všechny údaje, ze kterých se k výsledku dá dopracovat. Jen jedna odpověď v anketě by měla být správná. ;)

Ano, tak beru zpět, mea culpem. :oops: Při určité interpretaci se z toho dalo vyvodit více výsledků, díky @JanKostalCZE za operativní konzultaci. Zadání v titulním příspěvku jsem již doplnil o info, které by mělo to jednoznačně již definovat. A příště se na takovéto hádanky vykašlu. :-D Tihle piloti! :-D

(Předchozí znění je v titulním příspěvku schované pod spoilerem)

Upraveno:
@JanKostalCZE - Hele, nevím, mně přijde, že se to z toho spočítat dá. Ale je možný, že jsme to vymyslel nejednoznačně. Snad ale ne, přijde mi, že jsou tam všechny údaje, ze kterých se k výsledku dá dopracovat. Jen jedna odpověď v anketě by měla být správná. ;)
Já to taky dokážu spočítat jen pokud se jde 2x stejných 9 jamek...

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom