Mám radost, že je mezi námi další Jamkař, který se rozhodl nestát stranou a pomoci bližnímu svému. Když se na mě pár dní, resp. týdnů zpátky
@Belbo obrátil s prosbou, zdali by Jamka nemohla se stát součástí platforem podporující Nadační fond Emil, vzpomněl jsem si na ty další z nás (
@JanKostalCZE ,
@Sauron ale i pár dalších), kteří dříve naprosto nezištně šli do toho a chopili se výzvy - pokusit se pomoci někomu dalšímu.
Je mi toto strašně moc sympatické a jsem rád, že u toho můžu i s 19.jamkou být. Sám už dlouho vím, že každý máme nějaký ten svůj flek, to své místo, kde působíme a jaké máme možnosti a taky, že se občas cyklíme ve svých osobních problémech, kdy nevidíme ten bohatý a někdy bohužel i nespravedlivý a smutný svět kolem... Ale pak přijde někdo s myšlenkou, nápadem, kdo vám zase na chvilku otevře oči, vyvede vás z té určité komfortní bubliny. Vím, že jednotlivec nemůže být u všeho, nejde to být na milionech místech najednou, ale taky nemusí být lhostejný a vždy se najde kousek, způsob, jak se zapojit a minimálně dobře propojovat a dávat prostor tomu, aby se dobré věci šířily. Ale pokud Jamka je místem, kde je koncetrace lidí, kterým není jedno osud ostatních - tak to je zase odměna a splněný sen pro mě.
Takže,
@Belbo - díky Tobě, že si se stal patronem Martina. Slibuji Tobě i Martinovi, že 19.jamka bude platformou, která nebude stát mimo a prostřednictvím které věřím, že se podaří Martinovi dříve nebo později splnit sen a hrát golf se svojí dcerou a uvítat ho mezi řadami golfistů. A věřím, že si i s námi všemi zahraje na jednom z našich budoucích turnajů. A těším se, Vláďo, až spolu v příštích dnech půjdeme na to smluvené pivo a domluvíme, co by bylo nejlepší a jak a kdy.
A pak jak i pokračovat snad i v dalších obdobných aktivitách. Jsem v tomto oboru naprostým elévem, takže budu rád, když se v tomto staneš i určitým (alespoň pro ten výkop) mentorem a propojkou s Nadačním fondem Emil a pomůže mi nalézt společně mechanismy, jak vhodně i tyto aktivity propojit s fórem citlivě do budoucna.
Martin má diagnostikovanou Paraplegii. Nyní je po půl roce odloučení konečně s námi doma a dál na sobě maká, cvičí každý den a nechce tento boj vzdát. Manžel byl od dětství velice aktivní člověk, dělal závodně atletiku, jezdil na skateboardu, na kole. Následně běhal celý den po lese a po...
emilnadace.cz
Btw. stejná nadace pořádá sbírku i pro Českou golfovou asociaci hendikepovaných, viz příběh:
https://emilnadace.cz/pribeh/paragolf
---
A osobně počítám s tím, že se do Martinovi sbírky i osobně zapojím, ale to budu muset už počkat až na prosincovou, resp příští výplatu.