Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Pravidlo 14 holí

JanKostalCZE

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Jan
Přijmení
Košťál
Klub
Prague City Golf Vinoř
HI (HCP)
+0,8
Co si myslite o pravidlu 14 holi??
je to moc?? meli bychom jich par vyradit a ustertit za nakupy??
nebo naopak navysit pocet?? aby si obchody mnuli ruce :D
co to zaokrouhlit na 15?? nebo dolu na 10?? tot otazka
jaky je vas nazor??

Jednoznačně MÉNĚ !!!!!! 10 stačí. Určitě by to mělo i vedlejší efekt, hlavně u rekreačních hráčů a tím je zrychlení hry. Co vidím poslední dobou na hřištích, tak nejvíce času se promrhá tím, že golfisté dloooooouho vybírají hůl, snížený počet by jim podle mně ulehčil toto rozhodování a tím zrychlil i hru. Takže za mně méně holí, nebo do každého flightu Kalašnikova :-) jako urychlovače hry..

Upraveno:
Teď jich mám v bagu 15 a každá si svoje uplatnění najde :D. Ale u každé vím, jak daleko a s jakým "šlajzem" to cca poletí (při trefení míčku :D ). Takže za mě zvýšit na 15, při nejhorším nechat 14, ale rozhodně nesnižovat...

Taky bych uvítal navýšení, často váham jestli doma nechám 5. dřevo, 4. hybrid nebo 60. wedge ... 15 by se mi líbilo.

15 by mi tez nevadilo.. to rozhodovani co zustane v aute je hrozne.
Nakonec to ale odehraji tremi...

Taky si myslím, že méně holí by nebylo úplně na škodu. Tak 5 6 je akorát. Alespoň by se člověk naučil být kreativnější. Když jsem se po zdravotní pauze vracel zpět ke golfu tak jsem chodil jen s 7i SW a patrem a úplně mi to stačilo. Až bych řekl, že jsem lepší golf snad nikdy nehrál :-D

Souhlasil bych klidně s nižším počtem holí (rychlost hry,kreativita). Minulé kolo indooru jsem byl přistižen při tragicky dlouhém intervalu před odehráním :confused:
Dokud jsem to video neviděl,nevěřil jsem,že mi to tak trvá - je to vážně hrozné!
Ale slibuju, že to napravim ;)

Já bych jednoznačně snížil. Ale chápu, že čím je člověk lepší hráč, tak tím může pro nej mít větší smysl mít více holí i než je povolený maximální počet 14 holí.

Za sebe bych viděl optimální počet půlset - 7 holí. Přijde mi to na hřišti pohodlné, kompaktní, lehčí na nošení, méně zabírá místa v autě a koneckonců, když i David může hrát dobře se třemi holemi, proč bych já nemohl hrát se 7. BTw. hraje někdo s profíků menším počtem, než 14 holí? Asi ne, co, využijí každou výhodu.

Už vidím, jak obchodníci by na to "s nadšením" naskočili. :)

Já bych jednoznačně snížil. Ale chápu, že čím je člověk lepší hráč, tak tím může pro nej mít větší smysl mít více holí i než je povolený maximální počet 14 holí.

Za sebe bych viděl optimální počet půlset - 7 holí. Přijde mi to na hřišti pohodlné, kompaktní, lehčí na nošení, méně zabírá místa v autě a koneckonců, když i David může hrát dobře se třemi holemi, proč bych já nemohl hrát se 7. BTw. hraje někdo s profíků menším počtem, než 14 holí? Asi ne, co, využijí každou výhodu.

Už vidím, jak obchodníci by na to "s nadšením" naskočili. :)
Jasně že hrajou, nejčastěji John Daly :-) ale je pravda že neplánovaně.....

Optimální počet holí je ten maximální povolený. Je to pro všechny stejné.

Loni jsem nosil půl sezóny i jednu hůl pro leváky. Samozřejmě týden po tom co jsem ji z bagu vytáhl jsem ji pak potřeboval . I tak jsem jich ale měl vždy presně 14. Člověk nikdy neví. Patnáctou a šestnáctou holí je u mě deštník a lovítko.

Ještě jednu příhodu. Protože jsem čas nehrál dřevem a měl holí 13 tak jsem zabalil i starší lob wedge 64 dunlop. Jak se mi pak hodila na Haugschlagu když mi míč přistál na jednom z těch ledovcových kamenů . Sedl si tam pěkně uprostřed ferveje a dojel až na ten hrozne šutr. Přece si o šutr nezničím péčko a tak jsem hrál tou lob wedží. Byla to čistě trefená a rána a nakonec par.

Navic vice holi umozni legalne experimenty... clovek treba resi kterou hul vyndat. Nejlepe chvili nosit obe a pak se ukaze.

Jinak nerozumim proc pocet holi lidi zdrzuje. Copak clovek nevi co chce zahrat?

Povolil bych 15 holí. Aby ta extra navíc hůl sloužila pro odhození po nezdařeném výkonu :))

Jinak by bylo celkem zajímavý, mít počet holí dle aktuálního HCP. Třeba pro HCP54 by jich bylo jen 4, do HCP36 třeba 7 apod.

Jinak nerozumim proc pocet holi lidi zdrzuje. Copak clovek nevi co chce zahrat?[/QUOTE]

Nevím jestli to bylo počtem holí ale zeptej se Davida a Michala,jak může někomu (třeba mně :oops:) trvat jedna rána...kluci se chytali za hlavu a dokonce to na důkaz nahráli.
Nicméně jsem slíbil zjednat nápravu a hned včera se to myslím povedlo, že doktordee, reguo?!

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom