Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

HrejGolf.cz Rádi byste postavili vlastní golfové hřiště? Levné to rozhodně nebude

Jamka R. Reader

Robot
19.jamka
Robot 19.jamky
Rádi byste postavili vlastní golfové hřiště? Levné to rozhodně nebude (HrejGolf.cz)

Rozjezd nové golfové sezóny je na dohled. A hodně lidí třeba uvažuje o tom, že by možná zkusili sami postavit si nějaké vlastní golfové hřiště. Kolik to ale může stát? Redakce HrejGolf proto udělala malou sondu do toho, jakou sumu investor musí mít na to, aby si sen splnil.

Článek Rádi byste postavili vlastní golfové hřiště? Levné to rozhodně nebude vydal magazín HrejGolf.cz.

Pokračovat ve čtení...

V celé problematice je taková spousta proměnných, že jediná skutečná pravda je v tom, že stavba hřiště vás bude stát něco mezi 50 000 Kč až 500 miliardami dolarů. A nejzajímavější na tom je fakt, že ta nejlevnější varianta může být ve výsledku víc zábavná, atraktivní a výdělečná...

Na článku mě zaujalo vyjma jného tohle:

Golfová hřiště jsme sice zatím nestavěli, ale lze říci, že kvalitní devítijamkové hřiště na pětadvaceti až třiceti hektarech rozlohy u nás stojí patnáct až 42 milionů korun,” řekl HrejGolf Vojtěch Kostiha, tiskový mluvčí přední české stavební společnosti Metrostav.

Nebylo by dobré mít názor spíše někoho, kdo nějaké hřiště postavil? Chápu, že odpověď by byla ve výsledku nejspíš obdobná a nijak nesnižuju odbornost mluvčího Metrostavu, ale takhle mi to tu informaci dost subjektivně degraduje.

Na článku mě zaujalo vyjma jného tohle:

Golfová hřiště jsme sice zatím nestavěli, ale lze říci, že kvalitní devítijamkové hřiště na pětadvaceti až třiceti hektarech rozlohy u nás stojí patnáct až 42 milionů korun,” řekl HrejGolf Vojtěch Kostiha, tiskový mluvčí přední české stavební společnosti Metrostav.

Nebylo by dobré mít názor spíše někoho, kdo nějaké hřiště postavil? Chápu, že odpověď by byla ve výsledku nejspíš obdobná a nijak nesnižuju odbornost mluvčího Metrostavu, ale takhle mi to tu informaci dost subjektivně degraduje.

No já si myslím, že konkrétnější odpověď prostě nedostaneš, protože neexistuje. A konkrétní hřiště ti nikdo nenacení. Tím nechci nijak snižovat informativní hodnotu článku, ale je to podobné, jako napsat článek "Kolik stojí dům"...

No já si myslím, že konkrétnější odpověď prostě nedostaneš, protože neexistuje. A konkrétní hřiště ti nikdo nenacení. Tím nechci nijak snižovat informativní hodnotu článku, ale je to podobné, jako napsat článek "Kolik stojí dům"...

Ano. Já se ale nebudu na to ptát někoho, kdo to prostě ještě nedělal, i když vím, že odpověď bude stejná. Když stejnou obecnou odpověď jistě mohu získat od někoho, kdo hřiště v ČR stavěl. Případně mohu stejné obecné info sdělit bez přímé řeči kohokoli - tahle informace v té obecné rovině tím nijak neutrpí.

Nenarážím na obsah odpovědi, který mi je vcelku jasný, a jak jsem psal, bude obdobná - ať jí bude zodpovídat kdokoli. Pro mě je to formální diskvalifikace kvalifikace respondenta pro danou otázku. A to mi bohužel chtě nechtě negativně ovlivňuje i informační sdělení zbytku článku.

Pánové @requo & @mkopcak, diskuse mě těší, ale dovolte novinářský pohled - informace od zdroje jsou přeci jen serióznější, než kdyby autor jen tak napsal, že golfové hřiště vyjde na padesát milionů. Navíc Metrostav je renomovaná firma (byť momentálně trochu v ofsajdu) a jejich vyjádření se dá brát jako docela slušný expertní odhad.

Zcela nejlepší cesta, jak napsat takový článek, by byla oslovit pět majitelů hřišť a zeptat se jich, kolik za ně zaplatili. Upřímně - kolik z těch pěti myslíte, že by jich relevantně odpovědělo? Můj soukromý tip je, že tři vůbec, jeden by prohlásil cosi jako "že je to příliš složité a že je to obchodní tajemství" a pátý by dodal, že se k tomu rád vyjádří, až co řeknou ti ostatní :)

Pánové @requo & @mkopcak, diskuse mě těší, ale dovolte novinářský pohled - informace od zdroje jsou přeci jen serióznější, než kdyby autor jen tak napsal, že golfové hřiště vyjde na padesát milionů. Navíc Metrostav je renomovaná firma (byť momentálně trochu v ofsajdu) a jejich vyjádření se dá brát jako docela slušný expertní odhad.

Zcela nejlepší cesta, jak napsat takový článek, by byla oslovit pět majitelů hřišť a zeptat se jich, kolik za ně zaplatili. Upřímně - kolik z těch pěti myslíte, že by jich relevantně odpovědělo? Můj soukromý tip je, že tři vůbec, jeden by prohlásil cosi jako "že je to příliš složité a že je to obchodní tajemství" a pátý by dodal, že se k tomu rád vyjádří, až co řeknou ti ostatní :)

No předpoklad je to zajímavý, ovšem lichý. Samozřejmě nevím, zda jste podobnou sondu nedělali ale jednoznačně vím, že mne se nikdo neptal:-). A při jen troše internetového pátrání lze najít třeba tenhle můj článek, kde je problematika financování hřiště celkem obstojně prezentována.

No předpoklad je to zajímavý, ovšem lichý. Samozřejmě nevím, zda jste podobnou sondu nedělali ale jednoznačně vím, že mne se nikdo neptal:). A při jen troše internetového pátrání lze najít třeba tenhle můj článek, kde je problematika financování hřiště celkem obstojně prezentována.

Díky za doplnění, odkaz na článek jsem doplnil pod náš článek :)

Díky za doplnění, odkaz na článek jsem doplnil pod náš článek :)
Ještě by to asi chtělo upravit ten přepočet z USD do Kč ;) - i když dolar za 4 kačky bych bral 🤭
5D604E77-CB59-4B0A-8FCE-06FAA8CA8887.webp

Ještě by to asi chtělo upravit ten přepočet z USD do Kč ;) - i když dolar za 4 kačky bych bral 🤭
Zobrazit přílohu 9885
Zdravím vás Bohumile. Díky za reakci k textu! Čísla jsou v textu v českých korunách už ok. Doufám, že jste kvůli tomu neměl nějaké komplikace... Pokud jo, tak se omlouvám.
Design je důležitý nejen kvůli zájmu hráčů o hřiště, ale i pro další prodej, třeba...je to v tom textu. Pavel Daniel, šéfredaktor HrejGolf

Zdravím vás Bohumile. Díky za reakci k textu! Čísla jsou v textu v českých korunách už ok. Doufám, že jste kvůli tomu neměl nějaké komplikace... Pokud jo, tak se omlouvám.
Design je důležitý nejen kvůli zájmu hráčů o hřiště, ale i pro další prodej, třeba...je to v tom textu. Pavel Daniel, šéfredaktor HrejGolf
Sice nejsem Bohumil 🤭 , ale v pohodě ;)
Komplikace jsem neměl, sice už jsem mířil do banky, ale pak jsem si to rozmyslel 😂
Ten design se tam „přimotal”, neb jako příspěvek byl použit print screen.
Jinak fajn článek :up:

Já ne to za to může @mirek , to byly a jsou čísla mimo můj rozsah rozpočtu. Mne více zaujalo, že někdo něco staví s tím aby to následně mohl prodat= proto je to tak drahé , asi těmi jmény designérů , protože bez nich by to bylo jenom obyčejné tuctový golfové hřiště.
.

Sice nejsem Bohumil 🤭 , ale v pohodě ;)
Komplikace jsem neměl, sice už jsem mířil do banky, ale pak jsem si to rozmyslel 😂
Ten design se tam „přimotal”, neb jako příspěvek byl použit print screen.
Jinak fajn článek :up:
Uff, tak snad v bance ty nuly rychle přidaj a nebudou zlobit 👍. Díky a můžete se v létě připomenout. Mohli bychom něhaký dobrý design při hře vyzkoušet. Ať se dobře daří i Vám.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom