Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

GolfDigest.cz ROZHOVOR: Drsně podávaná laskavost

Jamka R. Reader

Robot
19.jamka
Robot 19.jamky
ROZHOVOR: Drsně podávaná laskavost (GolfDigest.cz)

ČASOPIS > PATRNĚ MÁLOKDO Z NÁS si dovede představit DANIELA LANDU v roli pokorného hráče. Tenhle rocker, rebel a provokatér prošel v posledních třech letech obdivuhodnou proměnou. Možná i proto dostal v golfu druhou šanci a dnes o něm mluví jako o své zenové zahradě a umění pokory vůči vlastní nešikovnosti. Milovník starých stromů vidí hřiště jinak a říká, že více než slyšet melodii jamek musí cítit duch místa a mít ze hry radost.

Pokračovat ve čtení...

---
A TEN DRUHÝ ZAČÁTEK? Golf se mi otevřel až ve druhé fázi, kdy jsem se k němu někdy před čtyřmi roky vrátil, a prožívám ho teď úplně jinak. V první fázi mi nebylo jedno, na kolik ran jamku zahraju, teď je to úplně obráceně. Kolik zahraju ran, je mi skutečně jedno a golf si víc užívám. Vychutnávám si, že jsem zdravý a že třeba mám ve všední den čas projít se v nádherném prostředí s člověkem nebo lidmi, které mám rád. To samo o sobě má tu největší hodnotu. Samozřejmě že je člověk rád, když se třeba zlepšuje, lítá mu to hezky, ale pro mě to už není priorita. Ta hra je sama o sobě tak krásná, že i s handicapem, jaký mám, si ji dokážu užívat.
---

Já mám Daniela Landu a jeho písničky rád (ano, uznávám, určitá jeho období jsou taková zvláštní) a fandím mu - i když vím, jak je pro mnohé minimálně kontroverzní osobností. Netušil jsem, že hraje golf. Jinak kdyby to někoho zajímalo, tak jeho HI je aktuálně 30,9. A za tenhle odstavec v rozhovoru, co jsem si dovolil citovat, palec za mě nahoru!

Touha: Nic není dost velkej cíl, aby ses nepokusil!

Upraveno:
---
A TEN DRUHÝ ZAČÁTEK? Golf se mi otevřel až ve druhé fázi, kdy jsem se k němu někdy před čtyřmi roky vrátil, a prožívám ho teď úplně jinak. V první fázi mi nebylo jedno, na kolik ran jamku zahraju, teď je to úplně obráceně. Kolik zahraju ran, je mi skutečně jedno a golf si víc užívám. Vychutnávám si, že jsem zdravý a že třeba mám ve všední den čas projít se v nádherném prostředí s člověkem nebo lidmi, které mám rád. To samo o sobě má tu největší hodnotu. Samozřejmě že je člověk rád, když se třeba zlepšuje, lítá mu to hezky, ale pro mě to už není priorita. Ta hra je sama o sobě tak krásná, že i s handicapem, jaký mám, si ji dokážu užívat.
---

Já mám Daniela Landu a jeho písničky rád (i když určitá jeho období jsou taková zvláštní) a fandím mu - i když vím, jak je pro mnohé minimálně kontroverzní osobností. Netušil jsem, že hraje golf. Jinak kdyby to někoho zajímalo, tak jeho HI je aktuálně 30,9. A za tenhle odstavec v rozhovoru, co jsem si dovolil citovat, palec za mě nahoru!

Touha: Nic není dost velkej cíl, aby ses nepokusil!

Přesně Michale, pod to bych se podepsal. Já měl ještě rok nazpět ambice být singlistou, ale jednoduše nemám čas na trénink (resp. ten čas, co by to vyžadovalo, chci trávit jinde s někým jiným). Doplácal sem se na těch řekněme dvacet a byl jsem z každý další hry jen otrávenej, že se nikam neposouvám, při hře sem házel holema a vylejval jsem si vztek ze sebe na ostatních. Letos po koronaviru jsem spoustu věcí přehodnotil, výsledek si píšu jen kvůli sranda sázkám s ostatníma kamarádama ve flajtu, a jinak mi je absolutně putna, a užívám si ten čas na golfu jako takový. Paradoxně to má i pozitiva, přestal jsem vše rvát silou, hraju lehce a lítá to o trochu dál, a často i v požadovaném směru :D

Mám to s Landou stejně jako @requo, líbí se mi jeho písničky, moc ráda je poslouchám, ale období Žita a výstup s kohoutem bylo minimálně zvláštní...no...víte. Ale tenhle rozhovor je super a vlastně vystihl důvody, proč golf miluju i já - že je to kvalitně strávený čas s manželem, syny, s přáteli...A že je jedno jaké hcp (HI) člověk má. Fakt prima čtení....jo, pokora, to je to slovo!

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom