Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

GolfExtra.cz Šéf PGA Tour o nové golfové sérii: Buď my, nebo oni

Jamka R. Reader

Robot
19.jamka
Robot 19.jamky
Šéf PGA Tour o nové golfové sérii: Buď my, nebo oni (GolfExtra.cz)

Zámořská PGA Tour se sice ještě oficiálně nevyjádřila k informacím z minulého týdne ohledně plánované Premier Golf League, komisař okruhu Jay Monahan už ale hráčům zaslal dopis, ve kterém jim sdělil, že pokud o tom uvažují, budou muset opustit PGA Tour.

Pokračovat ve čtení...

Jsem zvědav, jak to dopadne... jestli prestiž a historie, tradice atd - pgatour nebo prachy.
A nebo jestli to ve výsledku povede k zvýšení price money i na PGATOUR. Což si představit taky dokážu, dost by mě překvapilo, že by si to těch X subjektů živených golfem v USA nechalo utéct... a snížit atraktivitu.

V hokeji se to Rusku s KHL taky moc nepovedlo, resp. NHL pořád vede.

Nejsem si jistý, zda „ultimáta” jsou to správnou cestou.
Ale je zřejmé, že z toho má PGA vítr. Přeci jen 10 mil. Prize Money na každý turnaj pro max. 48 hráčů (předpokládám, že CUT nebude) je určitá jistota slušných příjmů.
I ten počet turnajů (18) je zvolen s ohledem na to, kolik obvykle špičkoví hráči za rok odehrají.
Když se k tomu přidají 4 majory, je to 22 her s jistým příjmem, což je pro většinu hráčů idealní.
Otázkou je, zda se budou počítat tyto turnaje do světového žebříčku.
Osobně si myslím, že pro hráče je v prvé řadě prestiž Majorů, pak peníze. To kolik kdo vyhrál turnajů PGA, už v dnešní konkurenci a praktické nemožnosti ohrozit rekordy, pro současné hráče ten hlavní „hnací motor” není.
Ale jak říká klasik „čas ukáže”.

A je za soucasne situace mozne, aby odehrali major a nebyli na PGA? Neznam pravidla, resp. mam pocit ze na major jsou zvlast pozvanky-od PGA.....

A je za soucasne situace mozne, aby odehrali major a nebyli na PGA? Neznam pravidla, resp. mam pocit ze na major jsou zvlast pozvanky-od PGA.....
Kritéria pro majory jsou dané, je jich poměrně hodně a není to jen o PGA (i když ty v souvislosti s PGA převažují)

Myslím si, že je to produkt jak ušitý na míru TW, na majory si jako vítěz může odskočit a přitom být členem "Premier league". Dokonce neváhám tvrdit, že je to pro golf lepší. Mně se to fakt líbí...
Zajímavý názor. Myslím to, ze je pro golf lepší uzavřena série, bez jasných podmínek jak se do ni mohou mladíci dostat. (Minimálně pro mě, jelikož jsem nečetl detaily)

co je “to”, proč ti to přijde pro golf lepší?

Zajímavý názor. Myslím to, ze je pro golf lepší uzavřena série, bez jasných podmínek jak se do ni mohou mladíci dostat. (Minimálně pro mě, jelikož jsem nečetl detaily)

co je “to”, proč ti to přijde pro golf lepší?
Je "TO" jednoduché, aspoň se něco děje, protože ten tradiční systém je několik let stejný a není nic inovativního (až na Fedex cup, který má zjišťovat hráče, vyplácí se postupně). Golf inovace potřebuje, jinak zůstane na okraji zájmu. Další "TO" znamená přísun nových míst pro hráče, protože těch dobře placených fakt moc není.

Další "TO" znamená přísun nových míst pro hráče, protože těch dobře placených fakt moc není.

Průměrný výdělek v PGA v roce 2012 byl přes 2 mil $, medián pak 630 000 $ = přes 13 milionů korun.

Pokud to bude show, kde bude 50 vypilovaných gladiátorů, úspěšné to bude. Ideálně, pokud to bude velká rozmanitost charakterů, s rozdílnými golfovými styly. Kolem patřičné pozlátko - tak to bude, myslím, trhat rekordy sledovanosti. PGA TOUR je pro mě stejně uzavřená, jako případná Premier Golf League, akorát to má nějaká pravidla, jak se tam může dostat někdo zezdola... mno a co? Pořád je to uzavřené, akorát v jiné míře a pro výrazně větší počet golfistů - když už vezmu první měřítko a dělítko: musíš být PRO. Kolik skutečně známe a sledujeme hráčů z PGA TOUR? Dobře pár jednotek, podvědomě víme o pár desítkách... a zbytek? Ti se z pohledu fanoušků jen mihnou.

Takže klidně "prémiové" gladiátorské golfové turnaje, kde třeba nebudou ty formálně úplně nejlepší hráči, ale pokud to bude show, tak to zaujme. A donutí to reagovat i současné soutěže, které se vyvíjí pouze evolučně a velmi pozvolně. Jestli je to dobře, nebo špatně - nevím, bude to každopádně změna.

Určitou inspirací nové Tour mmožná je i ROLEX Series (skupina turnajů na ET s výrazně vyššími Prize Tour), která přitahuje více špičkových hráčů.
Nová Tour může být zajímavá v souvislosti s každoročním „přílivem mladých pušek” do PGA i pro střední generaci golfistů.
A jak už jsem psal - největší motivací mohou být zřejmě zaručené výdělky. Ostatně o tom, že (mimo Majorů) jde o „prachy až v první řadě”, svědčí např. i současná účast Mickelsona na turnaji Saudi International, kterému mu dal přednost před už svou tradiční účastí na WMPO.

myslím si, že mají pouze reálnou šanci na maximálně 3 až 5 turnajů za rok, kdyby těch turnajů mělo být víc, museli by chtě nechtě začít spolupracovat například s ET (anebo to bude mít ten efekt jak píše nahoře @requo - navýšení prize money na PGA, ET). Na 3 top tůry tu asi prostor není a pravděpodobně ani nikdy nebude.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom