Můj život s tenisovým loktem volume 1)
Tak jsem chytil tenisový loket, a rozhodl jsem se podělit se s výsledky svého bádání, průzkumu a průběhu.
Jak se to stane?
V mém případě jednoznačně silné držení, tedy ne ve smyslu držení Paula Azingera (toho jsem se s velkým úsilím zbavil), ale silný stisk. Ocelový shaft přenese vibrace až k lokti a zánět šlachy je na světě.
Co s tím?
Snažím se o poloviční stisk, a to i při trouble shotech. Konzistence je teď aktuálně trochu v pryču, nicméně paradoxně je to nejjednodušší u driveru (jo a taky letí dál o 15 m ). V Rakousku se mnou bude veliká legrace .... ale již se těším.
Co vy a Váš loket?
Tak jsem chytil tenisový loket, a rozhodl jsem se podělit se s výsledky svého bádání, průzkumu a průběhu.
Jak se to stane?
V mém případě jednoznačně silné držení, tedy ne ve smyslu držení Paula Azingera (toho jsem se s velkým úsilím zbavil), ale silný stisk. Ocelový shaft přenese vibrace až k lokti a zánět šlachy je na světě.
Co s tím?
- Nehrát, vyléčit. Hahaha.
- Pokud hrajete tak
- rozhýbejte zápěstí a předloktí,
- v akutní fázi bandáž s gelovým polštářkem – dojde k výraznému utlumení vibrací
- v prevenci kinesiotape, není tak těžké to nalepit, pokud aspoň trochu víte, co a jak, akorát jednou rukou se to dělá blbě.
- Rázová vlna – trochu je cítit, smyslem je vyklepat ty šlachy bez zátěže, dojde k odplavení zplodin – bolest se jakoby rozleze, což je příznak uzdravování
- Laser – možná urychlí, za mne spíše placebo
- Doma – masážní techniky, postavené na omezení průtoku krve a následném povolení, tedy
- light verze – stisk problematického místa na několik desítek vteřin, paže je relaxovaná, omezí se tok tekutin a při obnově dojde o odplavování zplodin zánětu
- light verze – masáž kroužením pěnovým míčkem
- hard verze – rozmasírovat masážním válcem, pod zatížením, je to gut, ale v tu chvíli o tom víte,
- hard core verze – jako c, ale s golfovým míčkem, nebo malým válečkem na nudle, s nalehnutím, tedy podložka míček, loket, tělo – pak klid. Upozorněte manželku, pokud nějakou máte, že vedlejším efektem je táhlé vytí.
Snažím se o poloviční stisk, a to i při trouble shotech. Konzistence je teď aktuálně trochu v pryču, nicméně paradoxně je to nejjednodušší u driveru (jo a taky letí dál o 15 m ). V Rakousku se mnou bude veliká legrace .... ale již se těším.
Co vy a Váš loket?