@JardaK
Já to vnímám jinak. Osobně si nemyslím, že ten hlavní důvod, který je v článku prezentovaný, je ten hlavní - to, že je mediálně využívaný, je mi vcelku jasné, že se při každé optimalizaci a nastavení mantinelů zvedne vlna nevole, co je danou příčinou a jestli je to potřeba, protože to prakticky zasáhne jednoho konkrétního člověka z tisíců ostatních. Pro mě to především organizátorský hypoteticky budoucí pravidlový problém (který nastat může a nemusí) s určitou pravděpodobnosti, že se k tomu dříve, nebo později budu muset postavit - protože se ukazuje, že by se to tímto směrem prodlužováním shaftu mohlo hýbnout a ovlivnit nějaké atributy a konsekvence hry, které se nemusí jako výchylka příliš hodit. A abych si tuhle polemiku ušetřil, tak to, že nastavím nějaký maximální strop na délku shaftu mimo všeobecně používaný standard je pro mě osobně jenom technikálie, zvlášť ve sportu, který je tak komplexní, jako golf.
Vždy to bude hledání mezi naprosto svobodou - dosáhni, jak umíš a s čím chceš bez omezení a hledáním nějakých jasně definovaných mantinelů, a definic co ještě lze použít a co ne pro vzájemné soutěžní porovnávání a dlouhodobé žebříčky.