Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

GolfDigest.cz V příštím roce bez Czech Masters, české fanoušky navíc výrazně znejistil turnajový ředitel DP World Tour

Jamka R. Reader

Robot
19.jamka
Robot 19.jamky
V příštím roce bez Czech Masters, české fanoušky navíc výrazně znejistil turnajový ředitel DP World Tour (GolfDigest.cz)

DOMÁCÍ > Na konci listopadu DP World Tour zveřejnila kalendář pro příští rok a Czech Masters v něm mělo místo. Hrát se mělo od 7. do 10. srpna, nakonec je ale vše jinak. Současný turnajový ředitel DP World Tour Ben Cowen navíc české fanoušky značně znejistil.

Pokračovat ve čtení...

Takže Dědek se snaží se svým byznysem proniknout do Turecka a prachy investuje tam. 🤨

Ano, bohužel moc jiných variant není. Pokud bych uvažoval nahlas, tak v blízkosti letiště a Prahy Beroun, ten je na ně asi hodně krátkej, Černej Most má z černých 6300 m (Albík 6800, OAKS skoro 7000 m) tam by to asi z tohodle pohledu šlo, je tam i prostor na vesničku. Dál mě napadá Kácov, tam by byly použitelný pouze river a meadows, ale asi dost kopcovitý. No a pak již jen Kaskády, Ostravice nebo Čeladná. Jsou to krásný hřiště, letiště taky v dosahu, ale určitě by utrpěla návštěvnost. Není to jednoduchý, určitě do toho budou hodně vstupovat členové a hlavně PRACHY. Je to rozhodně velká škoda, nejenom kvůli nám, rozvoji golfu, ale hlavně naši mladí kluci měli jedinečnou možnost si zahrát na špičkově připraveným hřišti s těmi nejlepšími. Ať je to tak nebo tak, za to panu Dědkovi patří velký dík.

Tak mě napadnul třeba Haugchlag, který je sice v AT, ale myslím, že když se Velká cena San Marina může jezdit v ITA, proč by se Czech M. nemohlo hrát pár km za hranicemi. Podobně samozřejmě Penati. Pro mě je spíš překvapení, že promotér přistoupil na to, že OAKS měl nasmlouvané jen na rok, to mi přijde takový amatérismus. Zase to ukazuje, jak jsme v golfu rozvojová země a že ty bláznivé úvahy třeba do konce o Ryder Cupu byly úplně mimo. Tohle nás musí v očích vedení DPWT posouvat zase o něco dál na východ, prostě na nás není spolehnutí.
A taky se ukazuje, že tady chybí pořádný resort se čtyrmi devítkami, kde by při poměrně krátké sezoně turnaj tolik neomezoval členy (což byl Konopiště splňovalo - a ten Haugslag je krásný příklad, prostě když tam jedu, tak vím, že si zahraju, protože těžkou budou pořádat dva turnaje vedle sebe na obou osmnáctkách).

Ano, bohužel moc jiných variant není. Pokud bych uvažoval nahlas, tak v blízkosti letiště a Prahy Beroun, ten je na ně asi hodně krátkej, Černej Most má z černých 6300 m (Albík 6800, OAKS skoro 7000 m) tam by to asi z tohodle pohledu šlo, je tam i prostor na vesničku. Dál mě napadá Kácov, tam by byly použitelný pouze river a meadows, ale asi dost kopcovitý. No a pak již jen Kaskády, Ostravice nebo Čeladná. Jsou to krásný hřiště, letiště taky v dosahu, ale určitě by utrpěla návštěvnost. Není to jednoduchý, určitě do toho budou hodně vstupovat členové a hlavně PRACHY. Je to rozhodně velká škoda, nejenom kvůli nám, rozvoji golfu, ale hlavně naši mladí kluci měli jedinečnou možnost si zahrát na špičkově připraveným hřišti s těmi nejlepšími. Ať je to tak nebo tak, za to panu Dědkovi patří velký dík.
jeste by sla Kunka a Casa Serena, s malými upravami i Vinor, no a nebo treba Nova Amerika :D

Tak mě napadnul třeba Haugchlag, který je sice v AT, ale myslím, že když se Velká cena San Marina může jezdit v ITA, proč by se Czech M. nemohlo hrát pár km za hranicemi. Podobně samozřejmě Penati. Pro mě je spíš překvapení, že promotér přistoupil na to, že OAKS měl nasmlouvané jen na rok, to mi přijde takový amatérismus. Zase to ukazuje, jak jsme v golfu rozvojová země a že ty bláznivé úvahy třeba do konce o Ryder Cupu byly úplně mimo. Tohle nás musí v očích vedení DPWT posouvat zase o něco dál na východ, prostě na nás není spolehnutí.
A taky se ukazuje, že tady chybí pořádný resort se čtyrmi devítkami, kde by při poměrně krátké sezoně turnaj tolik neomezoval členy (což byl Konopiště splňovalo - a ten Haugslag je krásný příklad, prostě když tam jedu, tak vím, že si zahraju, protože těžkou budou pořádat dva turnaje vedle sebe na obou osmnáctkách).
Nemyslím si, že 10 let je amatérismus. Že něco skončí je přirozené a děje se to po celé světě bez ohledu na to o jakou jde zemi. Je potřeba si uvědomit to, že golfově jsme vzhledem k počtu hráčů a obyvatel zcela nezajímavá destinace - nejsme prostě atraktivní trh. O to větší úspěch Czech Masters bylo...

Haugschlag je uplně mimo polohou...

Kde jinde když ne Albatross nebo Oaks? Mě jiné hřiště které má odpovídající zázemí nenapadá.
Postavi svoje hriste a bude chtit i Ryder cup jednou. Vsadim na to lahev.

Postavi svoje hriste a bude chtit i Ryder cup jednou. Vsadim na to lahev.
Když ho nepostavil do teď, tak už ho nepostaví. A není to jen o penězích.

aby si tu Novou Ameriku ještě nekoupil a neobnovil, na mapy.cz jsou ještě docela vidět stopy po hřišti...
Ja bych tomu klidne veril. Je to v jeho rajonu ma tam vazby. Areal je to idelani na velky veci. Dava mi to smysl. A uz je to z PHA po dalnici za hodku a 15 min z letiste za 3 hodiny :):) nicmene da se letet do Wroclavi a az udelaj dalnici od PL hranic do HK tak …..

aby si tu Novou Ameriku ještě nekoupil a neobnovil, na mapy.cz jsou ještě docela vidět stopy po hřišti...
Obnovit nebo postavit nové hřiště - tam moc velký rozdíl v nákladech nebude, zejména pokud by to mělo mít PGA kvalitu.

A v jakém horizontu je to zrealizovatelný? 5 let minimálně, spíše 10 let?

Spíš bych se klonil k těm 10 letům, navíc to hřiště ještě musí nějakou dobu „zrát".

Zalezi jak velkej balik mas - postavit jde dneska cokoli, jakkoli. Ale 2-3 roky potrebujes urcite, aby te nekdo vubec bral vazne…

Zalezi jak velkej balik mas - postavit jde dneska cokoli, jakkoli. Ale 2-3 roky potrebujes urcite, aby te nekdo vubec bral vazne…
To určitě. Ale musí předcházet nějaká příprava, výkupy, stavební řízení... takže úplnej sprint to nebude. Navíc, zrovna tento člověk má plán na postavení haly v Pcích, takže řídit dva koně v dostihu taky není úplně jednoduchý.
Spíš přemýšlím a doufám, že to nebude začátek konce golfové TV

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom