Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

GolfExtra.cz VIDEO: Neúcta? Švéd to schytal za ničení odpaliště v St. Andrews

Jamka R. Reader

Robot
19.jamka
Robot 19.jamky
VIDEO: Neúcta? Švéd to schytal za ničení odpaliště v St. Andrews (GolfExtra.cz)

Joakim Lagergren bezpochyby miluje Alfred Dunhill Links Championship. 27letý Švéd skončil v neděli na Old Course v St. Andrews na děleném třetím místě a v posledních pěti letech tu neskončil čtyřikrát horší než dělený dvanáctý. Otázka je, jestli Lagergrena milují stejně i místní greenkeepeři.

Pokračovat ve čtení...

Co mi uniká, resp. proč nepoužije týčko?

Co mi uniká, resp. proč nepoužije týčko?
Před tím, než v USA vynalezli týčko, tak se takto „týčkovalo” běžně. Navíc je to ekologičtější než jakékoliv týčko.
A zejména tam, kde se rozehrává železy a následně je vyseknut řízek, mi to jako „neúcta ke greenkeperům” nepřijde vůbec.

1. pohled - je to zbytečná frajeřina, která možná odkazuje na historii a tradici, ale to je asi tak všechno. Udělat tohle někdo u nás, myslím si o něm že je idiot co se předvádí.

2. pohled - všichni víme, že k dobrému výsledku nám mnohdy pomůže sebevětší blbost. Týčko za uchem, oranžovej míček, vypichovátko v levý kapse,...jemu třeba pomáhá tohle. A jak píše @Mirek_62 , profíci při odpalu železem ten řízek stejně sekaj a na takto připraveném hřišti je oprava této "škody" rutinní práce.

Před tím, než v USA vynalezli týčko, tak se takto „týčkovalo” běžně. Navíc je to ekologičtější než jakékoliv týčko.
A zejména tam, kde se rozehrává železy a následně je vyseknut řízek, mi to jako „neúcta ke greenkeperům” nepřijde vůbec.

Tak týčkovalo se i na hromádku písku, co vím - může si nosit pytlík. A nejsem si jist, jestli ta hlavní pohnutka k tomuto je, že je vymlácená hromádka ekologičtější než týčko. :) Jinak s tebou ale vcelku souhlasím, nevidím v tom nic extrémně barbarského, ale snad jen pro mě podivného. Přijde mi obtížnější vymlátit si hromádku a posadit na ní míček, než jedním předklonem si nízko natýčkovat... ?

Přijde mi obtížnější vymlátit si hromádku a posadit na ní míček, než jedním předklonem si nízko natýčkovat... ?
Tak například v loňském suchém a horkém létě bylo např. na Grabstejně obtížnější zapíchnout na odpališti i to týčko 🤭

Tak například v loňském suchém a horkém létě bylo např. na Grabstejně obtížnější zapíchnout na odpališti i to týčko 🤭

To jo. Nejenom na Grabstejne. Ale vymlatit do toho sucha diru by byla teprve pakarna! To ale urcite neni priklad hriste v uvodu :)

Třeba mu jen týčka došly..:), a po ráně se shýbá k zemi, třeba to po sobě opravil, to už tam jaksi není..

taky takhle týčkuju wedge na kratších 3parech, přijde mi to lepší. Stejně tu udusaninu pak vyseknu 30cm řízkem :D a pravidla to povolují. Nicméně to jsou hole typu 60, 56.... Jeho pohnutek s dřevem úplně nechápu.

Podle mě je to naprosto v pohodě. Není to nic proti ničemu
Že bych to neudělal je jiná věc

A ještě jiná věc jsou ty strouhy, co po mě občas na odpalištích zbydou (často začínají tak 30cm před týčkem a to zůstane zapíchnuté na původním místě)

Tohle dělala i Laura Davies na Dýšině když se tam hrálo LET, myslím že i pak na Albatrossu když byla.

Tak týčkovalo se i na hromádku písku, co vím - může si nosit pytlík. A nejsem si jist, jestli ta hlavní pohnutka k tomuto je, že je vymlácená hromádka ekologičtější než týčko. :) Jinak s tebou ale vcelku souhlasím, nevidím v tom nic extrémně barbarského, ale snad jen pro mě podivného. Přijde mi obtížnější vymlátit si hromádku a posadit na ní míček, než jedním předklonem si nízko natýčkovat... ?
Myslím, že pytlík si nosí ... tedy neviděl jsem ho, ale věřím, že ho má :cry:

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom