Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

GolfExtra.cz Zach uvízl na Kanárských ostrovech, nemá se jak dostat domů

Jamka R. Reader

Robot
19.jamka
Robot 19.jamky
Zach uvízl na Kanárských ostrovech, nemá se jak dostat domů (GolfExtra.cz)

Mezi Čechy, kteří v současné pandemii koronaviru COVID-19 uvízli někde po světě, je také golfový profesionál Šimon Zach. Ten vyrazil začátkem března na Kanárské ostrovy, odkud se ale nyní nemá jak dostat domů. Pokud tedy nechce platit horentní sumy a riskovat.

Pokračovat ve čtení...

Šimon Zach je asi skvělý golfista, jinak to ale určitě nebude ta nejostřejší tužka v penále. Taky jsem musel řešit návrat, z USA byl ještě komplikovanější než z Kanárů, ale že bych ještě 18. března nebyl ani registrován třeba přes Drozd a přitom pak rýpal do úrovně pomoci našim lidem v zahraničí?

...Ve středu 18. března sice byl uskutečněn repatriační let do Česka, ten ale Zach prošvihnul, protože ještě nebyl přihlášen na ambasádě.
"Od té doby jsem tu prakticky uvíznul ... Jen aby všichni viděli, jak funguje ta evakuace do ČR a pomoc občanům ČR, kteří uvízli v zahraničí," glosoval Zach vše na svém facebookovém profilu.

To hezky navazuje na nedávnou diskuzi o našich profících, kterou tu otevřel Requo ...
Ať se na mě nezlobí, ale aby si nechal uletět letadlo a pak si stěžoval, že se o něj nikdo nestará, to může jen debil nebo nesvéprávná osoba.

Řekněme si na rovinu, že 4. března neměl nikam letět...

4. března ještě nikdo neměl šajnu o tom, co přijde...

Řekněme si na rovinu, že 4. března neměl nikam letět...
4. března ještě nikdo neměl šajnu o tom, co přijde...

Myslím, že tušit se dalo, že budou nějaké problémy - ale pravděpodobně nikdo nepředpokládal, jakého rozsahu a že se vlastně během pár dnů zabarikádují státy za svými hranicemi. Ono s měsíčním odstupem se to zdá vždy jinak a všichni jsme chytří. Aneb, po bitvě... Za sebe bych asi nehodnotil, jestli někdo udělal chybu, nebo ne. Příště bude moudřejší, možná :) Kdo z nás chyby nedělá. Na druhou stranu... za své konání bych měl nést případné důsledky a určitě nenadávat veřejně, když pro mě hned nepřiletí vládní dvouplošník na zapískání.

Jinak k případné další diskusi souslednost kroků, kdy se co dělo, alespoň v ČR

Myslím, že tušit se dalo, že budou nějaké problémy - ale pravděpodobně nikdo nepředpokládal, jakého rozsahu a že se vlastně během pár dnů zabarikádují státy za svými hranicemi. Ono s měsíčním odstupem se to zdá vždy jinak a všichni jsme chytří. Aneb, po bitvě... Za sebe bych asi nehodnotil, jestli někdo udělal chybu, nebo ne. Příště bude moudřejší, možná :) Kdo z nás chyby nedělá. Na druhou stranu... za své konání bych měl nést případné důsledky a určitě nenadávat veřejně, když pro mě hned nepřiletí vládní dvouplošník na zapískání.

Jinak k případné další diskusi souslednost kroků, kdy se co dělo, alespoň v ČR
Já si to úplně tak nemyslím, první hotely(na Kanárech) měly karanténu kvůli Italům už v polovině února, nicméně jsem také měl jet 18. února na hory do Itálie a nejel jsem... Tato nezodpovědnost nás (golfisty) staví všechny do špatného světla. Ještě když o tom někdo takhle píše.

Možná tvoje omezenost to netušila, normální člověk, seděl doma, nebo se pokoušel koupit patovací koberec...

Hele bublinko, nám všem je zřejmé, že než ty bys přiznal chybu, tak by sis radši prohodil levou kouli s pravou. Nic to nemění na tom, že v té době zde bylo jakési obecné povědomí o tom, že pár chřipáků se motá kolem Říma a že jezdit do Itálie by se nemělo. O Španělsku v té době nepadlo ani slovo. Což nijak neobhajuje Zacha, pouze to poukazuje na to, že jako vždycky jen blbě kecáš.

Admin note: @mkopcak, @Trenér - varování. Vzájemné napadání a urážení kohokoli na fórum nepatří. Dodržujte prosím toto místní pravidlo, stejně jako byste dodržovali místní pravidla na hřišti. Občasné poštouchnutí a vyhrocená diskuse je jedna věc, ale vše má svoji hranici a některé nadbytečné dodatky k diskusi nijak nepřispívají, velmi snadno se to pak zvrhne a je pak nutné to uklidit. Nadále prosím tématicky a striktně odosobněně, pokud vás to neustále svádí ke sváru.

Upraveno:
Admin note: @mkopcak, @Trenér - varování. Vzájemné napadání a urážení kohokoli na fórum nepatří. Dodržujte prosím toto místní pravidlo, stejně jako byste dodržovali místní pravidla na hřišti. Občasné poštouchnutí a vyhrocená diskuse je jedna věc ale vše má svoji hranici a některé nadbytečné dodatky k diskusi nijak nepřispívají, velmi snadno se to pak zvrhne a je pak nutné to uklidit. Nadále prosím tématicky a striktně odosobněně, pokud vás to neustále svádí ke sváru.
Neměl jsem v úmyslu odpovídat na poslední komentář...

Ale zpět k tomu článku, pořádně jsem si ho pročetl až teď:

On tedy formulačně té situaci nijak moc nepomáhá a o nějakému pozitivním vnímání celé situace nemůže být řeč. Hned první odstavec po perexu je prostě "nasírací".

"Nejen, že nemá kde hrát, protože většina golfových sérií po celém světě přerušila pořádání turnajů, on ale navíc musí trávit nepříjemné období mimo domov. Konkrétně na ostrově Gran Canaria."

Úplně mi ukápla slza. A další odstavec hned následující (tučně přímá řeč Zacha)

"Do Španělska jsem přiletěl 4. března za známými, kteří tu mají na golfovém hřišti dům. Pár dní jsme tu společně byli, ale oni pak odletěli do Čech a já tu zůstával v rámci tréninku," začíná s vyprávěním svého příběhu, který končí nechtěnou karanténou na španělském území. "

No a tu jsem už odložil všechny zábrany a brečel dojetím nad tragédii osudu jak želva.

Tím tedy nechci říct, že bych měl nějaké představy o tom, že je všechno leháro, sport je pořádná dřina a lukrativní destinace to moc nevynahradí, ale přeci jen, zvlášť v této době, bych asi být oficiální médiem byť bulvárnějšího charakteru volil formulace trochu neutrálnější.

Upraveno:
Mohl by mít živý vstup po skypu na Nově a pak by to mohli hned střihnout na Hniličku, že lobuje za otevření golfových hřišť :)
Je potřeba získat podporu veřejnosti.

Ale zpět k tomu článku, pořádně jsem si ho pročetl až teď:

On tedy formulačně té situaci nijak moc nepomáhá a o nějakému pozitivním vnímání celé situace nemůže být řeč. Hned první odstavec po perexu je prostě "nasírací".

"Nejen, že nemá kde hrát, protože většina golfových sérií po celém světě přerušila pořádání turnajů, on ale navíc musí trávit nepříjemné období mimo domov. Konkrétně na ostrově Gran Canaria."

Úplně mi ukápla slza. A další odstavec hned následující (tučně přímá řeč Zacha)

"Do Španělska jsem přiletěl 4. března za známými, kteří tu mají na golfovém hřišti dům. Pár dní jsme tu společně byli, ale oni pak odletěli do Čech a já tu zůstával v rámci tréninku," začíná s vyprávěním svého příběhu, který končí nechtěnou karanténou na španělském území. "

No a tu jsem už odložil všechny zábrany a brečel dojetím nad tragédii osudu jak želva.

Tím tedy nechci říct, že bych měl nějaké představy o tom, že je všechno leháro, sport je pořádná dřina a lukrativní destinace to moc nevynahradí, ale přeci jen, zvlášť v této době, bych asi být oficiální médiem byť bulvárnějšího charakteru volil formulace trochu neutrálnější.
Přesně, k tomu také patřil můj komentář...

Ono to nebude tak jednoduche, bydleni predpokladam neplati, ale jidlo urcite ano, pronajem auta asi taky, a kdo vi, jak dlouho tam bude muset zustat, a jelikoz si za svou profi karieru moc nevydelá, tak urcite bude muset zit ze sponzoru/rodicu

A ta stížnost na české úřady míří konkrétně na co??? Že mu není vypraven vládní speciál pro ty, kteří si v době kdy se dávno uzavíraly hranice, užívali sluníčka a golfu a neměli tak čas s registrací se na ambasádě???

Ono to nebude tak jednoduche, bydleni predpokladam neplati, ale jidlo urcite ano, pronajem auta asi taky, a kdo vi, jak dlouho tam bude muset zustat, a jelikoz si za svou profi karieru moc nevydelá, tak urcite bude muset zit ze sponzoru/rodicu
No, pravděpodobně jako dosud, takže žádná změna. Jen vyměnil destinaci a dost možná, že rodičům/sponzorům, i ušetří 😂

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom