Díky
@wasp,
@Mirek_62 i
@Henry za názory k tomu.
Pro mě je to velmi zajímavé. Nějak jsem si nespojil, původně, že ta změna může souviset s tím, jestli jsou "klučičí" nebo "holčičí". Mně osobně je to úplně jedno. Možná to ale bude tím, že jsem měl to štěstí, že golf hraju s rodinou a poměrně dost často jdu z tím druhým z jeho standardních odpališť. Takže už dávno jsem přestal vnímat jakkoli "poměřovačně" - jaká odpaliště jsou. Je zajímavé, že ten efekt nabourání tohoto vnímání může mít změna barvy... ale pokud to funguje, proč ne. Velmi mi přijde zajímavá i ta délka odpališt - né, že bych se podle toho řídil, ale podle mě je to velmi jednoduché. Za málo práce = pro někoho důležité a nápomocné. Takže super!
Co mě na tom přebarvení mrzí - je určitá ztráta standardizace napříč všech hřišť, která je mi poměrně blízká. Třeba na to je ale ta správná doba, vyšoupnout se ze škatulek, které někdo připravil. A pokud to povede, že to vzájemně mezi sebou golfisti přestanou víc řešit, která ta odpaliště jsou "chlapáčtější", tak jedině dobře. Stejně se rozhoduje na grýnu a kolem něj. A ve výsledku, hraje se na 18 jamek, dost ran a dost dlouhá doba na to, aby to ověřilo dovednost hráčů dostatečně během jedné celé hry.
A pokud do toho Beřovice takto šláply - tak změna barev je výrazně jednodušší, než bojovat s "předsudky", což je spíše než na léta, na generace. Pořád si myslím, že každý golfista by se měl být schopen přizpůsobit jakýmkoli podmínkám - které před něj příroda, hřiště připraví. A i kdyby měl své schopnosti prokázat jen "zelenými" odpališťmi, i to je přeci výzva. A věřím, že pro mnohé s jakoukoli výkonností, stále vždy poučná.