Poslední
  Omezený přístup PRO NEPŘIHLÁŠENÉ uživatele
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

ČR - Střed Beřovice

Tak oni zas takovy chudaci nejsou😉

Zobrazit přílohu 41817

To je varianta B, koupím virtuál a začnu hrát více po okolí, Karlštejn a Albatross už by měli otevírat, takže když nechytnu pro mě dobrý čas doma, půjdu jinam.
Tu valnou hromadu nakonec nedám, "zapomněl" jsem, že má dnes žena narozeniny, takže potřebuji být v tu dobu někde jinde.

Nejenom to! Ale možnost hrát jen o víkendech je strašně omezující. A můžeme být rádi, že zatím není zaveden středoevropský čas!
Nějak nechápu. Bavíme se o víkendech, protože to je plno. V týdnu můžu hrát kdy mě napadne, snad jen pátek bývá plnější. Ale ještě jsem nevymyslel, jak vůbec nepracovat a jen hrát…
Já to pořád vidím jako problém tempa hry, který je ze strany hřiště řešitelný. A zrovna Beřovice se nemusí bát, že rázný maršál popohánějící šneky připraví hřiště o peníze. To spíš současný stav…
Když půjdu o víkendu v 10 nebo v 11 a budu vědět, že hra bude trvat max. 4 hodiny, nebudu mít nerva a potřebu se cpát do prvního flajtu. A myslím, že to tak má většina z těch, co o ty první flajty furt bojujeme..

Já že neumíš číst, vysvětluje to tam.
Na „klikbajty” nereaguju 🤭😂

Ale na tvůj popud jsem to rozklikl a ty „důvody” jsou fakt úsměvné a hlavně dětinské.
A až většina hřišť přejde (a já doufám, že nepřejde) na stejné „kódování” odpališť, tak zase budeme mít jen „ženská” a „mužská”. 🙈

Ale konečně jsou Beřovice cool a mohou se směle rovnat hřištím s hlavičkou PGA. 🤭

Upraveno:
Na „klikbajty” nereaguju 🤭😂

Ale na tvůj popud jsem to rozklikl a ty „důvody” jsou fakt úsměvné a hlavně dětinské.
A až většina hřišť přejde (a já doufám, že nepřejde) na stejné „kódování” odpališť, tak zase budeme mít jen „ženská” a „mužská”. 🙈

Ale konečně jsou Beřovice cool a mohou se směle rovnat hřištím s hlavičkou PGA. 🤭
Tyto změny jsou evidentně kvůli egu golfistů-mužů. V současnosti, až na čestné výjimky, nebude přece žádný chlap hrát z dámských odpališť! A to, která jsou dámská je jasně dané. Jsou hřiště, která se snaží toto genderové rozdělení odpališť změnit. No a proč ne ? Přece bude pro všechny lepší, když senior bude hrát s předních odpališť a nebudou si všichni z něj dělat srandu, že hraje s odpališť dámských. Nebude trápit sebe ani ty za ním. Mně by změny tohoto typu nevadilo a taková odpaliště se venku stále častěji objevují. Samozřejmě musí být zachován postup, že co resort, to jiné značení, protože pokud by se to unifikovalo na stejnou barevnou sadu, ztratí to smysl...

Tyto změny jsou evidentně kvůli egu golfistů-mužů. V současnosti, až na čestné výjimky, nebude přece žádný chlap hrát z dámských odpališť! A to, která jsou dámská je jasně dané. ...
Toto stejně žádné změny barev odpališť nezmění. 😉

Když už, tak mě se líbilo označení na některých zahraničních hřištích, kde jsou odpaliště číslována - a to tak, že číslo udávalo celkovou délku hřiště (např. 56 byla délka ± 5600m). Takže pak si člověk může vybrat „délku hřiště" podobnou tomu, co hraju třeba doma.

Když už, tak mě se líbilo označení na některých zahraničních hřištích, kde jsou odpaliště číslována - a to tak, že číslo udávalo celkovou délku hřiště (např. 56 byla délka ± 5600m). Takže pak si člověk může vybrat „délku hřiště" podobnou tomu, co hraju třeba doma.
Na Čeladné ty nové barvy kamenů (zlatá, stříbrná, bronzová, černá atd.) měli už vloni i s čísly např. 56, 59, 63 atd., která po vynasobeni 100 udávají délku hřiště právě z těchto odpalisť. Byl to zpočátku zmatek, ale hráči si zvykli.

Díky @wasp, @Mirek_62 i @Henry za názory k tomu.

Pro mě je to velmi zajímavé. Nějak jsem si nespojil, původně, že ta změna může souviset s tím, jestli jsou "klučičí" nebo "holčičí". Mně osobně je to úplně jedno. Možná to ale bude tím, že jsem měl to štěstí, že golf hraju s rodinou a poměrně dost často jdu z tím druhým z jeho standardních odpališť. Takže už dávno jsem přestal vnímat jakkoli "poměřovačně" - jaká odpaliště jsou. Je zajímavé, že ten efekt nabourání tohoto vnímání může mít změna barvy... ale pokud to funguje, proč ne. Velmi mi přijde zajímavá i ta délka odpališt - né, že bych se podle toho řídil, ale podle mě je to velmi jednoduché. Za málo práce = pro někoho důležité a nápomocné. Takže super!

Co mě na tom přebarvení mrzí - je určitá ztráta standardizace napříč všech hřišť, která je mi poměrně blízká. Třeba na to je ale ta správná doba, vyšoupnout se ze škatulek, které někdo připravil. A pokud to povede, že to vzájemně mezi sebou golfisti přestanou víc řešit, která ta odpaliště jsou "chlapáčtější", tak jedině dobře. Stejně se rozhoduje na grýnu a kolem něj. A ve výsledku, hraje se na 18 jamek, dost ran a dost dlouhá doba na to, aby to ověřilo dovednost hráčů dostatečně během jedné celé hry.

A pokud do toho Beřovice takto šláply - tak změna barev je výrazně jednodušší, než bojovat s "předsudky", což je spíše než na léta, na generace. Pořád si myslím, že každý golfista by se měl být schopen přizpůsobit jakýmkoli podmínkám - které před něj příroda, hřiště připraví. A i kdyby měl své schopnosti prokázat jen "zelenými" odpališťmi, i to je přeci výzva. A věřím, že pro mnohé s jakoukoli výkonností, stále vždy poučná.

Upraveno:

Podobné

• RMS: Item RMS: Item
ČR - Východ Havlíčkův Brod
Reakce
1
Zobrazení
764
ČR - Morava Holešov
Reakce
1
Zobrazení
987
ČR - Morava Slušovice
Reakce
1
Zobrazení
821
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom