Zdravím čtenáře, tohoto fóra, jsem výše zmíněný Tomáš Gryc (Těší mě

).
Na FTVS UK (Laboratoře Sportovní Motoriky) se skutečně zabýváme vědeckou problematikou výkonnosti v golfu a jednou z oblastí je právě kinematická analýza.
Odpovím zde jen v krátkosti k dotazům, avšak pokud by jste se chtěli dozvědět více, mohu o této problematice sepsat nějaký ten článek (tím jistě potěším provozovatele webu

- avšak to mi zabere nějaký čas).
Ad1: Kde v ČR se dá udělat analýza švihu? Myslím, ale fakt detailní, kinematická (biomechanická)
Tedy, kinematické analýzy golfového švihu dosud provádíme za vědeckými účely, tedy nikoliv komerčně, avšak jsem si jist, že se domluvíme a analýzu bude možné provést.
AD2: JAke jsou vlastne z toho vystupy? Video zezadu, zepredu a shora?
Výstupem je kvantitativní hodnocení golfového švihu, tedy vyjádření pohybu pomocí fyzikálních veličin (rychlost, úhel, apod.) a to v parametrech pohybu, které mají ve svém důsledku přímý vliv na výkon (rotace ramen, rotace boků, x-faktor, kinematická posloupnost, atd.). Současně je použito Dopplerovského radaru TrackMan 4, pro hodnocení impaktových faktorů a vizualizaci výsledné trajektorie letu míče, který umožňuje také video-analýzu (využíváme v tuto chvíli dvě kamery - jednu na cílové linii "zezadu" a druhou proti hráči "zepředu). Výstupem pak tedy je individuální protokol, který záleží na hráči...
Ad3: Da se kousek nasdilet?
Na fotografiích je fotka z video-výstupu z testování. Na prvním obrázku zobrazení "stick modelu" z různých pohledů a na druhém obrázku je ukázka z video-výstupu a průběhu čtyř parametrů - na obr. je hráč ve vrcholu nápřahu...
Přeji všem hezký den a pokud chcete vědět více, neváhejte mne kontaktovat