- Klub
- Golf Club Hostivař
Ale takhle to úplně běžně funguje v Kanadě a USA, věřím že i v Anglii, Irsku, Skotsku. Totální nováčci nechodí sami, ale někdo je přivede a postará se minimálně o to, jak se má chovat, co dělat atd. Na hřištích jsou pořád maršálové, kteří docela dobře dohlížejí, jestli se někdo vleče, nebo dělá, co nemá.To můžeš i s golfem, je spousta akademických hřišť kam může každý. Já si úplně neumím přestavit jak totální nováčci jdou rovnou na velké hřiště, nedej bože o víkendové špičce, to by asi nedopadlo dobře, tady je pořád podle mě potřeba na to lidi připravit dopředu, to není tenis, kde se zavřeš s kamarádem na kurt a nikomu dalšímu už neublížíte, nezablokujete hřiště atp.
Ono to asi všechno spolu souvisí a navzájem se to ovlivňuje. Kdybys měl kolem v 50 km okruhu kolem Prahy 100 golfových hřišť, tak už by sis našel takové, kde ti dají prostor. A nejsou to akademie. O golfových akademických hřištích jsem slyšel poprvé až jsem se vrátil do Čech. Jo a to tu mluvíme o fees na víkend, když si na začátku sezony koupíš packages s 20 fee, tak je to ještě levnější...
Já jsem třeba rád jezdil do indiánské rezervace, kde byla taková krásná malá devítka, výborná pro začátečníky. Prostě je tam mnohem větší výběr, jako vůbec nevím, jak je možný, že se tam všechny ty golfové hřiště uživí. V Quebecu se často začíná hrát až někdy v květnu a končí se v říjnu.....
Bezpečnost... Dobrá poznámka, ony ta hřiště, kam jsem jezdil byly většinou obrovská, protože tam mají prostě hodně místa. Jen jednou jsem byl na hřiští u Quebec City, kde to bylo hodně úzký a nacpaný vedle sebe, tam to bylo docela drsný, ale ustřelit se může high/mid handicap a je to nebezpečnější než od úplnýho nováčka, kterýmu to ustřelí pomalu a max 100 yardů ... Ale chápu tuhle poznámku. Ale jen jestli nejde spíš o to, že lidi v Česku nechtěj vidět golfový klauny na hřišti před nima nebo vedle, protože je to prostě golf a klauni patří do akademie a ne mezi nás...

Upraveno: