ZÁVĚREM SEZÓNY 2017 NA ČERNÉM MOSTĚ…
(otázky a odpovědi z dotazníku 19.jamky)
1. Z čeho konkrétně máte za uplynulou sezónu u Vás skutečně dobrý pocit?
Nechceme, aby to znělo jako klišé, ale opravdu radost máme z počtu nových golfistů, které se nám letos podařilo vychovat. A protože jedním z našich dlouhodobých cílů je představit golf co největšímu okruhu lidí, podnikáme v tomto aktivity i nadále. Na jaře jsme pořádali dva Dny otevřených dveří, které měli opravdu velký úspěch. Naši trenéři představili golf žákům okolních mateřských a základních škol s cílem představit golf i dětem. V červnu jsme se též zapojili do celosvětového projektu Women´s Golf Day. A moc nás těší, že si k nám nachází cestu stále více negolfistů.
2. Čím novým nás golfisty překvapíte v příští sezóně, na co se můžeme těšit?
Stejně jako každý rok, tak i letos máme v plánu několik novinek a vylepšení. Na hřišti přibydou tři bunkery na jamce č. 17. Bunkery budou v místech, kde často končily nepovedené míče hráčů, které pak nebyly k nalezení. Měla by se tím zase o něcovíce zlepšit průchodnost hřiště.
Velkou změnou projde green jamky č. 15, který se v zadní části zvedne ještě více nad hladinu okolního rybníčku, bunker bude viditelný již z odpališť. Opět by to mělo hráčům hru zpříjemnit a předpokládáme, že bude méně míčů končit ve vodě. Změnami projde i driving range, ještě na podzim se nám povedlo rozšířit chipping green, a teď v zimě plánujeme ještě prodloužení samotného drivingu o pár metrů a zastřešení části horních, venkovních stání.
Naším cílem je, aby u nás každý hráč vždy našel hřiště v perfektním stavu, příjemnou atmosféru a dobré jídlo. O tom, že se nám tento cíl snad daří naplňovat, svědčí podle ankety čtenářů Golf Digest i 1. místo v kategorii nejlepší restaurace, a 2. místo v kategorii nejlepší hřiště za rok 2016.
3. Kterou jamku u Vás Vy osobně máte nejraději a proč? Jak jí zpravidla hrajete?
Má nejoblíbenější jamka je č. 3 – čtyřpar hraný z kopce dolů na green vedle driving range. Jamka je pro většinu hráčů první velkou výzvou a jednou z nejtěžších jamek na hřišti. U drivu hrozí vyhození rány do outu vpravo na driving. Pokud je drive dostatečně dlouhý, odmění Vás během z kopce až ke značce 150 m do greenu. To většinou není můj případ – když můj drive skončí za kopcem, plácám se pyšně po ramenou. Pro mě jako kratšího hráče je jamka spíše jednodušší, protože mi nehrozí tolik nebezpečí. I tak tu ale dokáži zahrát pohodové double-bogey
4. Jedna otázka pro odvážné: Vzpomenete si na něco z uplynulé sezóny, co zavánělo větším či menším nezdarem a nakonec se v dobré obrátilo?
Určitě se pár zádrhelů vyskytlo, ale asi máme tendenci špatné události vytěsnit a takhle v prosinci si už nic katastrofického nevybavujeme.
5. A závěrem jedna odlehčená - kdybyste si na Silvestra nemohli ťuknout šampusem, tak čím a proč?
Čímkoli. Nejraději si ťuknu suchým bílým vínem. Nebo holí do míčku na novoročním odpalu.
Odpovídala Mgr. Taťána Belšánová, marketing assistant
http://www.grcm.cz