Poslední
  Omezený přístup PRO NEPŘIHLÁŠENÉ uživatele
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Týčko Cesta kolem světa za čtyři měsíce? S golfem žádný problém!

Jamka R. Reader

Robot
19.jamka
Robot 19.jamky
Cesta kolem světa za čtyři měsíce? S golfem žádný problém! (Blog.Týčko.cz)

Cesta kolem světa za čtyři měsíce? S golfem žádný problém!

Cestování po turnajích “evropské“, ale v podstatě nyní již celosvětové, série HotelPlanner Tour je samostatnou kapitolou v životě profesionálního golfisty. Stranou nechám, že samozřejmě náklady na logistiku jsou do destinací mimo starý kontinent násobně dražší, ale nedávno jsem se svým týmem dali do kalkulačky také vzdálenosti odcestované vzdušnou čarou od začátku sezóny.

Vzdušnou čarou proto, že do svého cestovatelského žebříčku nezahrnuji kilometry ujeté v mém oblíbeném Citroenu, který mám od roku 2023 zapůjčen od Carling Auto. V něm se pohybuji jak po Německu, kde po většinu sezóny od letošního roku, vzhledem k přípravě s trenérem i cestování do světa z Frankfurtu, žiju, tak k občasným cestám za rodinou do Česka.

Cesta AUT_car

Naštěstí moje hráčská kategorie pro HotelPlanner Tour mi na letošní sezónu umožňuje dobré plánování včetně objednávání letenek na nadcházející akce, což šetří jednak finance, tak samozřejmě i možnosti, kudy a jak se do cílové destinace vydat.

Přesto výčet cest od začátku roku je přinejmenším zajímavý: v úvodu roku jsem začal turnajovým swingem v Jihoafrické republice, poté jsem vycestoval na týdenní přípravný kemp do Španělska. Následovaly dvě akce v Indii a nyní se již připravuji na odlet do Spojených arabských emirátů. Sumasumárum přes 47 tisíc kilometrů, což je více než kolik je dlouhý obvod zeměkoule (40.000 kilometrů). Ale nestěžuji si, k naší práci to prostě patří a nejsme v tom sami. Vždyť ještě složitější to mají například děvčata na LET, která letos hrála už také v Africe, ale i Saudské Arábii a také mnohem více vzdálené Austrálii, navíc je čeká i cesta do Korejské republiky.

Naštěstí po blízkovýchodních zastávkách se konečně náš seriál vrací do Evropy, a tak se cesty za start, body a finančními bonusy zkrátí. V květnu zavítáme dvakrát do Španělsku, jednou do Dánska a v červnu mimo jiné je připraven první start na české půdě na Kaskádě. Mimo Evropu znovu zamíříme až v říjnu, kdy jsou plánovány dva starty v Číně.

Ještě dovětek – často na téma dlouhého cestování dostávám otázky, čím si ho krátím. Tak samozřejmě při větším časovém posunu je vhodné myslet už na program v místě turnaje, abych co nejrychleji přivyknul na tamní rytmus, takže spánek k dlouhým cestám patří. Ale také si rád otevřu elektronické šachy, při kterých mně čas velmi rychle utíká.

Držte mi palce, nejen na cestách. A pokud chcete vidět, kde zrovna jsem a jak hraji, sledujte mě třeba na Instagramu.

Jirka Zuska

Pokračovat ve čtení...

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom