Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golf.cz ČGF Aleš Libecajt – jaký byl rok 2022

Co to má být ta elektronická scorekarta o které mluví na konci ??
V letošním roce by měla být spuštěna možnost vést turnajové skore pouze elektronickou cestou v mobilu. Předpokládám, že to bude dostupné v app ČGF a pravděpodobně i TT.

V letošním roce by měla být spuštěna možnost vést turnajové skore pouze elektronickou cestou v mobilu. Předpokládám, že to bude dostupné v app ČGF a pravděpodobně i TT.
Máš info, jak by to mělo konkrétně probíhat?
To si budu psát sám skóre do mobilu, nebo jako zapisovatel spoluhráče?
Takže budou muset být upraven i zákaz používání mobilů.
Takže by mělo padnou i omezení např. "slope" funkce.
Protože kdo bude kontrolovat, jestli dotyčný nemá spuštěnou appku, která tyto ( a nejen tyto) zakázané údaje obsahuje?

Protože kdo bude kontrolovat, jestli dotyčný nemá spuštěnou appku, která tyto ( a nejen tyto) zakázané údaje obsahuje?
Nemám.

Co to má být ta elektronická scorekarta o které mluví na konci ??

- budeš zapisovat výsledek svůj i spoluhráčů. Zatím jen turnajích CGF ( jako pořadatel )
- před hrou ti bude vygenerován individuální kód, aby bylo jasné, že zadává výsledek oprávněná osoba
- mobily nejsou už celkem dlouho zakázané, výsledek si pro sebe můžeš psát do mobilu už nyní

No a co já, co ty vaše technologie nemá. Já už nebudu hrát turnaje ??? :D:D:D
Jestli má být použití elektronické skórkarty povinné nebo ne, nevím . Myslím si, že to bude doporučené, ale že zápis bude možný i klasicky, tedy na papír. Netuším, jak by přikázalo povinné e-zapisování v propozicích. V soutěžením řádu by se muselo přikázat vlastnictví chytrého telefonu a ještě zakázat skleróza😀. To půjde asi těžko.
Předpokládám, že jedním z hlavních důvodů zavedení e-zápisu
je ten, že budou k dispozici průběžné výsledky v reálném reálném čase. To by, ale asi mělo fungovat i v případě, pokud si aspoň jeden hráč z flightu bude elektronicky zapisovat sebe i své spoluhráče.

Jestli má být použití elektronické skórkarty povinné nebo ne, nevím . Myslím si, že to bude doporučené, ale že zápis bude možný i klasicky, tedy na papír. Netuším, jak by přikázalo povinné e-zapisování v propozicích. V soutěžením řádu by se muselo přikázat vlastnictví chytrého telefonu a ještě zakázat skleróza😀. To půjde asi těžko.
Předpokládám, že jedním z hlavních důvodů zavedení e-zápisu
je ten, že budou k dispozici průběžné výsledky v reálném reálném čase. To by, ale asi mělo fungovat i v případě, pokud si aspoň jeden hráč z flightu bude elektronicky zapisovat sebe i své spoluhráče.
Pokud by to mělo být povinné, tak by to byl totální nesmysl. Ne všichni mají „chytré telefony” či je nosí (používají) na hřiště.

Navíc si telefon vypínám, abych měl klid na hru. Takto bych byl neustále rozptylován maily, zprávami atd. Protože, pokud bych vzal do ruky telefon na zapsání výsledku, tak bych těžko ignoroval, že mi přišel mail, zpráva či mi někdo volal.

Další věc - on line výsledky. To předpokládá dostupnost dat (opomenu to, že někdo vůbec data nemá zaplacené), na spoustě hřišť je občas problém mít vůbec signál na volání, natož smysluplné datové připojení.

Jak v dešti? Kdo bude riskovat poškození telefonu? Deštník není řešení.

A poslední poznámka - myslím, že to nepomůže zrychlení hry, právě naopak - bude trvat déle výsledek zapsat do mobilu, než na papír.

Pokud by to mělo být povinné, tak by to byl totální nesmysl. Ne všichni mají „chytré telefony” či je nosí (používají) na hřiště.

Navíc si telefon vypínám, abych měl klid na hru. Takto bych byl neustále rozptylován maily, zprávami atd. Protože, pokud bych vzal do ruky telefon na zapsání výsledku, tak bych těžko ignoroval, že mi přišel mail, zpráva či mi někdo volal.

Další věc - on line výsledky. To předpokládá dostupnost dat (opomenu to, že někdo vůbec data nemá zaplacené), na spoustě hřišť je občas problém mít vůbec signál na volání, natož smysluplné datové připojení.

Jak v dešti? Kdo bude riskovat poškození telefonu? Deštník není řešení.

A poslední poznámka - myslím, že to nepomůže zrychlení hry, právě naopak - bude trvat déle výsledek zapsat do mobilu, než na papír.
Z hlediska povinnosti si dokáži představit jen tu variantu, že by každý hráč na začátku nafasoval elektronické zařízení, které by po hře vrátil. Přístroj, do kterého by šlo zadat jen vlastní výsledek , výsledky spoluhráčů a vše odeslat. Erární, tenký, lehký, vodotěsný přístroj bez rozptylujících funkcí, klidně i černobílý ( menší čtečka knížek ). Jo a na druhé straně nalepený papírek, kdyby to nevyšlo... Jinak jako alternativa ke klasickému zápisu, proč ne. Mně by to asi i vyhovovalo, ale určitě ne pro každého.

Z hlediska povinnosti si dokáži představit jen tu variantu, že by každý hráč na začátku nafasoval elektronické zařízení, které by po hře vrátil. Přístroj, do kterého by šlo zadat jen vlastní výsledek , výsledky spoluhráčů a vše odeslat. Erární, tenký, lehký, vodotěsný přístroj bez rozptylujících funkcí, klidně i černobílý ( menší čtečka knížek ). Jo a na druhé straně nalepený papírek, kdyby to nevyšlo... Jinak jako alternativa ke klasickému zápisu, proč ne. Mně by to asi i vyhovovalo, ale určitě ne pro každého.
Nevím, ale spíše nereálné.

přesně jak píše Mirek_62, taky telefon vypínám abych měl klid na hru a nenechal se rozptylovat, resp. dávám režim Letadlo (tedy bez dat)

to přece nemůže být povinné!! ani na turnajích ČGF

Dovedeš si představit, že každý resort by musel mít min. 100 takových zařízení (velké resorty spíše více), navíc s on-line konektivitou 🙈
Už jen to nabíjení tolika přístrojů si ani nedovedu představit.

Snad si to vše ČGF uvědomuje a bude to pouze alternativa k papírové skórce (i na turnajích ČGF, kam ostatně spadají i ligové zápasy či mládežnické tour).

Ano někdy v budoucnu je to asi reálné mít jen elektronické skórky. Pokud se to rozšíří celosvětově a výrobci elektroniky přijdou s levným a jednoúčelovým zařizením ve skutečně outdoorovém provedení.

Samozřejmě, že to nebude povinné. Jak píše @wasp , částečným důvodem je přehled o online výsledcích, které jsou u turnajů vyšší úrovně žádoucí a lze je pak snadno posílat dál na weby, TV kanály atd. Druhým důvodem, který prozatím pominul, byl COVID - bude možné vše realizovat, aniž by se lidé potkali.

Tuším, že jsem někde zaznamenal snahu implementovat "světové ID golfisty" - u GolfShot se to jmenuje GHIN number. To by v kombinaci s elektronickou scorekartou umožnilo srovnávání výsledků nejen přes jednotlivé turnaje pod daným národním řídícím orgánem, ale vlastně možnost hrát na úpravu HCP kdekoli po světě, bez nutnosti složitě vozit a hlásit výsledky.

Já jsem velkým zastáncem technologií a pokroků. A nemám nic proti nějaké elektronizaci. Líbilo by se mi spíše to zařízení, pro jeden účel.

Chápu, že to bude spíše mobil a tak... ale než si to sedne, chudák soutěžní výbor. Ještě řešit, že někomu nefunguje mobil, zrovna se vybila baterka, nefunguje WIFI, zavirovaná APP, smazaná ikonka. Chraň golfový bože naši duši. :-D

A potom - v některých případech i ten pohled hráče. To bude radost v praxi čekat, jak někdo zapíše výsledek v mobilu, zároveň rychle tedy skoro legálně si přečtěte noviny, odpoví na tři sms, případně někam zavolá, protože bude furt online a ty notifikace jsou prostě návykové a ne každý je umí vypnout. Úplně vidím, jaká k tomu bude vždy pohoda v soutěžním flajtu. :-D

Přiznám se, že mně by to s telefonem nevadilo, ještě vloni jsem používal GolfShot v mobilu a psal si tam skóre atd. pokrok nezastavíš...určitě bude vždy alternativa papírová score card...mně by se líbilo to online řešení, že bych viděl jak jdou kámoši, bylo by mi to k prdu, ale byla by sranda...

Přiznám se, že mně by to s telefonem nevadilo, ještě vloni jsem používal GolfShot v mobilu a psal si tam skóre atd. pokrok nezastavíš...určitě bude vždy alternativa papírová score card...mně by se líbilo to online řešení, že bych viděl jak jdou kámoši, bylo by mi to k prdu, ale byla by sranda...
Problém u geeků bude, že si skóre zapíší do elektronické skórky, pak do appky sledující jejich statistiky, pak to postnou na několik sociálních sítí, zkontrolují, jak hrajou kámoši a pak ... pak už konečně vypadnou z grýnu 🤭

Dovedeš si představit, že každý resort by musel mít min. 100 takových zařízení (velké resorty spíše více), navíc s on-line konektivitou 🙈
Už jen to nabíjení tolika přístrojů si ani nedovedu představit.

Snad si to vše ČGF uvědomuje a bude to pouze alternativa k papírové skórce (i na turnajích ČGF, kam ostatně spadají i ligové zápasy či mládežnické tour).

Ano někdy v budoucnu je to asi reálné mít jen elektronické skórky. Pokud se to rozšíří celosvětově a výrobci elektroniky přijdou s levným a jednoúčelovým zařizením ve skutečně outdoorovém provedení.
Myslel jsem to jen teoreticky, jak by to muselo vypadat, kdyby to chtěl někdo někdy udělat povinným. Jen, zase teoreticky, resort by nemusel mít zařízení žádné. Bavíme se o jen turnajích federačních.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom