Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golf.cz ČGF Aleš Libecajt – jaký byl rok 2022

Já jsem velkým zastáncem technologií a pokroků. A nemám nic proti nějaké elektronizaci. Líbilo by se mi spíše to zařízení, pro jeden účel.

Chápu, že to bude spíše mobil a tak... ale než si to sedne, chudák soutěžní výbor. Ještě řešit, že někomu nefunguje mobil, zrovna se vybila baterka, nefunguje WIFI, zavirovaná APP, smazaná ikonka. Chraň golfový bože naši duši. :-D

A potom - v některých případech i ten pohled hráče. To bude radost v praxi čekat, jak někdo zapíše výsledek v mobilu, zároveň rychle tedy skoro legálně si přečtěte noviny, odpoví na tři sms, případně někam zavolá, protože bude furt online a ty notifikace jsou prostě návykové a ne každý je umí vypnout. Úplně vidím, jaká k tomu bude vždy pohoda v soutěžním flajtu. :-D
Všichni se brzy dozvíme, jak se bude e-skorkarta používat. Je v plánu ji zavést do praxe už na jaře na jednom z prvních federačních turnajů. Za jakých podmínek přesných podmínek nevím, ale celkem nepochybuji, že ty kteří systém tvoří, napadají obdobné protiargumenty jako nás. Uvidíme,
jak se s nimi vypořádají. Nech me se překvapit. Osobně jsem hodně zvědav, jak to bude vymyšlené jako celek a zda to bude v praxi použitelné.

Všichni se brzy dozvíme, jak se bude e-skorkarta používat. Je v plánu ji zavést do praxe už na jaře na jednom z prvních federačních turnajů. Za jakých podmínek přesných podmínek nevím, ale celkem nepochybuji, že ty kteří systém tvoří, napadají obdobné protiargumenty jako nás. Uvidíme,
jak se s nimi vypořádají. Nech me se překvapit. Osobně jsem hodně zvědav, jak to bude vymyšlené jako celek a zda to bude v praxi použitelné.
nezkoušelo se to v loňském roce na turnajích české PGA?

myslím, že se o tom mluvilo ...

Problém u geeků bude, že si skóre zapíší do elektronické skórky, pak do appky sledující jejich statistiky, pak to postnou na několik sociálních sítí, zkontrolují, jak hrajou kámoši a pak ... pak už konečně vypadnou z grýnu 🤭
Upřímně, kdo je jelito a neumí se na golfu (a většinou i mimo golf) chovat, tomu nepomůže ani to, že mu skóre píše jiná osoba...kdo se chovat umí, může mít klidně notebook a bude ostatním "dýchat" na záda :cool: já se tedy na el.skórku už těším...

Tak jak to vypadá, jsem asi jedinej, kterému se to nelíbí :D Na turnajích nejvyšších kategoriích, ať si používají co chtějí. Na amaterských turnajích pro širokou veřejnost je to blbost...můj názor. Už teď díky tomu, že se na některých turnajích zadané výsledky dají na netu zkouknout, a to ještě nemá většina lidí dohráno, zůstává na vyhlášení jenom pár jedinců. Potom to je vůči pořadatelům a hráčům, co jsou na bedně podle mého názoru nekorektní.

nezkoušelo se to v loňském roce na turnajích české PGA?

myslím, že se o tom mluvilo ...
Netuším, kdy a kde se to zkoušelo. Na PGA by to docela dávalo i smysl, kdyby někdo ( ne hráč) zapisoval výsledky flightu elektronicky a byly tak k dispozici průběžné výsledky. Pro mne je eskorkarta spíše taková kuriozita, než něco důležitého. Zajímavější mi z pohledu letošní sezóny připadá to, že už budou moci postupovat B týmy v ligách a nebo navrhované změny, které se s největší pravděpodobností dotknou soutěžích mid a senior amatérů. ( mají externího pořadatele )

Upraveno:
… navrhované změny, které se s největší pravděpodobností dotknou soutěžích mid a senior amatérů. ( mají externího pořadatele )
Něco konkrétnějšího víš?

Něco konkrétnějšího víš?
Návrh spočívá v tom, že mid-amatérsko-seniorské túry se budou moci zúčastnit hráči už od 19-24 let, kteří jsou moc staří pro juniory a moc mladí pro midy. Toto rozšíření by mohlo vést k tomu, že by by se tam jemněji rozdělily kategorie. Logicky se nabízí kategorie 19-34, 35-49, případně i 50-64 a 65+. Bylo by to přitom rozdělení jen pro vyhlášení turnajové túry. Žebříčkové body federační by hráči dostávali podle platného dělení ( midi nad 25 let, senioři nad 50 ). Je to ale ve fázi, že federační STK doporučila takto túru rozšířit (o 19-24) a jemněji rozdělit ( bez konkretizace ). Túru, myslím, že dobře ale pořádá agentura GPA a konečné rozhodnutí jak a co změnit je tak plně na nich. Osobně si myslím, že by to i dávalo smysl, protože je problém v tom že jim přestali jezdit midi40+, protože když se hranice mid kategorie posunula na 25 let, přestali mít ti starší midi nárok na umístění. Jak to ale dopadne, netuším.

Takže eloktronická scorecard je už implementována v aplikaci ČGF.
P.S. Zatím jsem ji nezkoumal

E06E1BB9-619A-4F98-835F-38DD0AA3C850.webp

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom