- Klub
- 1. JČGKB
- HI (HCP)
- 54
Jasně, je to hodně subjektivní. Používal jsem Android, teď mám iOS. Jako uživatel počítám s tím, že z hodinek Garmin nepošlu SMS nebo neodpovím na e-mail. Pro mě osobně je uzavřenost (se všemi plusy i minusy) důležitější.Tohle je hodně krátkozraké prohlášení.
Ano - jedna věc je „otevření" alternativních obchodů s aplikacemi a možností stahovat aplikace odkudkoliv - v tom dávám Apple za pravdu, že je to ohrožení bezpečnosti.
Ale omezení možnosti používání zařízení třetích stran (typicky právě hodinky) a neumožnit obousměrnou komunikaci zařízení mi nepřijde správné a tam je třeba na Apple zatlačit. Proč sice mohu přijmou SMS z telefonu na hodinky, ale nemohu z hodinek odpovědět přes telefon, proč si mohu na hodinkách přečíst email, ale nemohu na něj odpovědět, proč se mi zobrazí na hodinkách událost z kalendáře, ale nemohu si žádnou z hodinek poslat do telefonu atd.
Nevidím důvod, proč jakékoliv společnosti určovat, koho by měla pustit do svého systému. Za mě by to mělo být na rozhodnutí firmy. Apple nemá monopol a já jako zákazník mám na výběr.