Je to tak, jak psal Dalibor7, Apple Watch 4 i 2 si PIN vyžádají pouze po sundání z ruky.
Jinak já jsem používal Watch 2 v kombinaci s několika free golf app (Hole19, SwingU, a několik dalších, které si už ani nepamatuju) a právě z důvodu toho, že přebírali GPS z mobilu, který byl ve vozíku, tak jsem to opustil a přešel pouze na aplikaci GolfPad v mobilu (plnou verzi, kvůli fungování v hodinkách jsem nekupoval) a používal ji na zapisování výsledků.
V zimě jsem pořídil Watch 4 a zároveň nové hole od Cobry, které mají v gripu Arccos senzory. Nainstaloval jsem tedy Arccos Caddie a používám ji. Po cca 20ti hrách musím říct, že to funguje dost podobně, jako popisuješ. Řekl bych, že na cca třetině jamek každého hříště narazím na to, že hodinky mi ukazují 135m ke greenu a přitom mám 5m před sebou 100m kolík. Kdyby mi to automaticky nepočítalo rány, což funguje kupodivu velice dobře ( ne všach úplně bezchybně - trestné zadávám ručně a naučil jsem se po každé jamce podívat na mobil a případně upravit - to je ale potřeba opravdu minimálně), tak bych to odinstaloval, protože na vzdálenost se spolehnout opravdu nedá...