Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Chytré hodinky, náramky (i/nejen pro golf)

pak vylozene spatne hodinky merily, kdyz jsem byl nekde zastinen stromy, zrejme nevidel spravny pocet satelitu

No a je to jasný pánové. Já se v podstatě na FW nedostanu, jsem furt v nějaký rokli, lesní školce, při nejlepším v tom 1,5m vysokym rafu na Zbraslavi. Takže ne že blbě měřim nebo nedej bože blbě hraju, ale satelity mě prostě neviděj v podrostu! Děkuju!

Některá na střed grýnu, některá na začátek grýnu
Je třeba říci co je jak měřeno, barevné kolíky kolem ferveje jsou umísťovány nejednotně, kdežto středy fervejí jsou odměňovány od středu počátku grýnu, tj střed na střed, střed grýnu je střed styku s fervejí, tzn odměňování vzdálenost jde vždy středem ferveje a od toho střed styku s fervejí, 50m vzdáleností značky jsou vždy na středu ferveje.kdyby tyto byly měřeny na střed grýnu tak by to bylo vždy jen mezi body, vzduchem.

Je třeba říci co je jak měřeno, barevné kolíky kolem ferveje jsou umísťovány nejednotně, kdežto středy fervejí jsou odměňovány od středu počátku grýnu, tj střed na střed, střed grýnu je střed styku s fervejí, tzn odměňování vzdálenost jde vždy středem ferveje a od toho střed styku s fervejí, 50m vzdáleností značky jsou vždy na středu ferveje.kdyby tyto byly měřeny na střed grýnu tak by to bylo vždy jen mezi body, vzduchem.

Bohouši to není pravda. Žádná unifikovaná metodika neexistuje a každé hřiště to měří jinak, přesně jak píše @Mirek_62 . Někdo středem FW, někdo vzduchem, někdo na počátek greenu, někdo na střed greenu.

Bohouši to není pravda.
Děkuji za info, nebere mi to hlava, je to takhle pouze v ČR , nebo obecně?? Vše je normováno, ano je to asi tím, že každá jamka začíná odpalištěm a končí jamkou, a u nás GR LIPINY je to měřeno jako délka chodeb( důlní) pěkně prostředkem . Takhle by to bylo jednotně neoddiskutovatelné.

A když se tu vede diskuze o hodinkách a údajích vedete si a nebo jaký máte průměr patů na jamku, nej výsledek a průměr??
Měl jsem nej výsledek 1,2 patů na jamku a dlouhodobě na domácím hřišti 1,9 patů na jamku.
JAK JSTE NA TOM VY?? zjištěno ze stastitk GARMIN .

Děkuji za info, nebere mi to hlava, je to takhle pouze v ČR , nebo obecně?? Vše je normováno, ano je to asi tím, že každá jamka začíná odpalištěm a končí jamkou, a u nás GR LIPINY je to měřeno jako délka chodeb( důlní) pěkně prostředkem . Takhle by to bylo jednotně neoddiskutovatelné.

Asi proto, ze ruznych doporuceni, narizeni a metodik jsou vsude 3 p*dele a nikdo nema kapacitu na to, aby delal a dodrzoval vsechno.

A když se tu vede diskuze o hodinkách a údajích vedete si a nebo jaký máte průměr patů na jamku, nej výsledek a průměr??
Měl jsem nej výsledek 1,2 patů na jamku a dlouhodobě na domácím hřišti 1,9 patů na jamku.
JAK JSTE NA TOM VY?? zjištěno ze stastitk GARMIN .

Svoji nemam, ale tusim ze @requo ma takrka stejnou jako ty, jen tu desetinou carku posunes o jedno misto doprava...

Tak to jsem nepochopila....

Tak to jsem nepochopila....
To nejsi sama. Chvíli jsem si i myslel, že to z nějakého zdroje překládal strejda gůůůůgl 🤭

Dano, to znamená, že pokud jsou středy měřeny na středy a ne vzduchem, tak nesmíš hrát vzduchem, ale hezky koulet po ferveji. Už tomu rozumíš?
No hlavně tam Bohouš zase motal “hrušky s jabkama” a jen vnášel zmatky.

Nic jsem nemotal! Jen se někdy diví mě, když jsme ne hledali míče a přechody mezi jamkami nejsou extra dlouhé, proč jsme nachodili tolik kroků/ metrů, když norma hřiště říká něco jiného.
Nemůžu za to, že to není v pravidlech a ani mne nenapadlo, že si to někdo nedokáže , když je to popsáno představit, a to všichni chodíme hrát golf, chodíme po farveji a snažíme se hrát na její střed a střed grýnu. Možná jsem měl volit jiná slova než styk, pardon, tam, kde přechází fervej přes semiraf na grýn a střed tohoto přechodu.

Nic jsem nemotal! Jen se někdy diví mě, když jsme ne hledali míče a přechody mezi jamkami nejsou extra dlouhé, proč jsme nachodili tolik kroků/ metrů, když norma hřiště říká něco jiného.
Nemůžu za to, že to není v pravidlech a ani mne nenapadlo, že si to někdo nedokáže , když je to popsáno představit, a to všichni chodíme hrát golf, chodíme po farveji a snažíme se hrát na její střed a střed grýnu. Možná jsem měl volit jiná slova než styk, pardon, tam, kde přechází fervej přes semiraf na grýn a střed tohoto přechodu.
A pak že nemotáš [emoji16]
Nejsem úplný cucák, ale za celý život jsem nepotkal nikoho s tak nesrozumitelným písemným projevem.

Nechceš mi snad tvrdit, že se nedá měřit i na střed grýnu v ose ferveje? To jsou ty “hrušky a jablka” cos tam zamotal. Protože ty vzdálenosti se měří po ose ferveje na některých hřištích k začátku grýnu a na jiných k jeho středu. To je ten problém, který si je třeba na neznámém hřišti ověřit - tedy odkud jsou ty vyznačené vzdálenosti měřeny.

Jen se někdy diví mě, když jsme ne hledali míče a přechody mezi jamkami nejsou extra dlouhé, proč jsme nachodili tolik kroků/ metrů, když norma hřiště říká něco jiného.
Norma hřiště a normované vzdálenosti se měří po ose ferveje, nikoliv “vzdušnou” čarou. Alespoň tak mi to bylo vysvětleno STK autoritou. Myslím, že @mkopcak může potvrdit, neboť (jestli se nepletu) nedávno jeho hřiště přenormovával.

Co si pamatuji ze školení rozhodčích (Dalibor Procházka), tak všechny jamky v ČR jsou, bez ohledu na Par, měřeny na střed grýnu (info na ceduli u odpaliště a skóre karty). Vzdálenostní kolíky atd. na začátek grýnu.

Co si pamatuji ze školení rozhodčích (Dalibor Procházka), tak všechny jamky v ČR jsou, bez ohledu na Par, měřeny na střed grýnu (info na ceduli u odpaliště a skóre karty). Vzdálenostní kolíky atd. na začátek grýnu.
Děkuji. To jsem schopná pochopit.

Nechtěl jsem se do místní diskuze moc pouštět, obzvláště, když i @mkopcak říká, že to není jednotné. Nad Bohumilovým textem je třeba se zamyslet, ale s faktickým obsahem souhlasím. To co si pamatuji z rozhodcovského kurzu je přesně to co píšeš. Délka jamky je: od středu odpaliště (ideálně od značek, pokud jsou) na střed greenu - měření je středem fairwaye (krom 3par, kde se měří přímo, pokud by fairway byla bokem). Kolíky a značky na fairway jsou vzdálenost středem fairwaye k začátku greenu.

To, že to na hřištích je pokaždé jinak nerozporuji (i když počítám s jednotností), jen předávám info, které jsem historicky získal od L. Klikara.

Nechceš mi snad tvrdit, že se nedá měřit i na střed grýnu v ose ferveje
To, co tvrdíš, je opět ideál, střed grýnu jsou sečnice/spojnice ideálně nejvzdálenějších bodů / pokud u golfu toto není upraveno nějakými pravidly, či výklady nebo doplňky, protože to nikdy není ideální tvar a i ten se mění úpravou grýnu, pokud tento bod není určen . A tento/takto skutečný střed nemusí být na pokračování osy ferveje.

To, co tvrdíš, je opět ideál, střed grýnu jsou sečnice/spojnice ideálně nejvzdálenějších bodů / pokud u golfu toto není upraveno nějakými pravidly, či výklady nebo doplňky, protože to nikdy není ideální tvar a i ten se mění úpravou grýnu, pokud tento bod není určen . A tento/takto skutečný střed nemusí být na pokračování osy ferveje.
Pro účely určení středu grýnu (pro výpočet vzdálenosti) se bere polovina hloubky (délky) grýnu a polovina šířky grýnu. Průsečík je pak střed.
Ano, nejedná se o topologicky určený střed, který by vycházel z celkového tvaru grýnu.

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom