Tak ono asi nejvíc záleží, jáké kdo to domácí hřiště má!

Jsou hřiště těžká a lehčí. Snižovací a nesnižovací. Já si nemyslím, že když budu hrát jedno hřiště pořád dokola, tak budu zákonitě hrát pořád lepší výsledky. Dobře, anketní otázka zněla, jestli domácí nebo cizí hřiště na výsledek? Nemám domácí hřiště a kdybych měl, tak nevidím jediný důvod, abych hrál úmyslně na výsledek na jiném. Ale dobře si pamatuju, jak se jezdilo snižovat do Mladé Boleslavi. Řekl bych, že na podhodnocení hřiště a nalákání co nejvíce lidí na turnaje, měli ledaskde založenou klubovou politiku. Neříkám, že to byl na 100% ten případ, ale vybavuje se mi například Grabštejn v době, než se stal 18. jamkovým hřištěm. Přidali bílá a modrá odpaliště a udělali tam z nich a žlutých odpališť takový zvláštní mix, který po novu pánům ze žlutých rozhodně neuškodil.

Myslím, že obecně jsou snižovací kratší devítky a to z toho důvodu, že na nich nejsou potřeba hrát dlouhé, přesné rány na čtyř a pětiparech. Ale to platí taky jen do dosažení výkonnostní hranice každého jednotlivce. Možná se pletu, ale napadají mě v okolí třeba Semily, navíc jsou taky lehčí a nejsou jediné, než dřív, když tam těch stromů překáželo mnohem víc a mezi Jizerkou a Festivalkou byl out.
Možná by to stálo taky za anketu: jaké hřiště považujete za snižovací a které naopak. Já bych hlasoval v tom opačném případě za Ypsilonku.