Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Ostatní Euro.cz: Golf stojí po 30 letech na křižovatce. Jak dál?

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
Pokud to na všech hřištích letos vypadalo tak, jako u nás, tak na tom bude golf lépe. Samozřejmě, přidružené služby (hotely, restaurace,...) to zase srazí dolů. Já eviduji nárůst tržeb na fee a startovném 20% a to je sezóna reálně zkrácena o 2 měsíce. I členská základna jde nahoru, meziročně o takřka 10% a z 480 členů jsme aktuálně přes 560.

Beroun: nastavit si vstupní poplatek někam ke čtvrt milionu a pak kňourat, že členové nepojryjí rozpočet? Promiňte, ale za mě je to vůl...
Tím spíš, že Beroun je soukromý, tak si to nastavil, tak to má. Feečkaře nechce, ale ubytované cizince na hřiště bez problémů pustí. Tréninkové plochy zase jen pro členy a ubytované, takže v týdnu odpoledne prázdno. Nelze koupit žádnou tréninkovou kartu (treba firemní, to jsem chtěl), žádné firemní členství omezené treba na hru v týdnu, prostě nic. Ale když přijela banda z Belgie do hotelu, na číslo pokoje jsem mohl trénovat, hrát, cokoliv.
Fakt divné😁, že nenajde víc blbečků, kteří jsou ochotni platit bambitku za "pocit", že jsou něco víc. Ten chlap prostě zamrzl v devadesátkách...

Vidím to stejně. Beroun jsem ještě nehrál přestože ho mám kousek. Vím, že se tam dostat lze, ale tak nějak cítím, že pro ně nejsem dost hogo fogo, tak proč jim cpát moje peníze.

v tom je přece krása soukromého klubu - že členové si můžou hrát kdy se jim zlíbí a nemusí se omezovat davama uřvaných Vietnamců nebo množstvím turnajů (někde a někdy i dva za den).
samozřejmě ty náklady se pak musí pokrýt jinak, ale znám několik lidí pro které je 250tis zhruba tak týdenní příjem..........

v tom je přece krása soukromého klubu - že členové si můžou hrát kdy se jim zlíbí a nemusí se omezovat davama uřvaných Vietnamců nebo množstvím turnajů (někde a někdy i dva za den).
samozřejmě ty náklady se pak musí pokrýt jinak, ale znám několik lidí pro které je 250tis zhruba tak týdenní příjem..........
Tak jestli jich znáš dost, aby uživili Beroun, poraď tomu člověku z článku. On jich evidentně dost nesehnal. Takových, kteří mají příjem 250t za tejden a přijdou ho vysypat do klubu..Tím spíš, že za ty prachy dostanou ve Středních Čechách lepší hřiště, služby atd..
Jinak chápu, v tom co píšeš je teoreticky krása soukromého klubu. Ale evidentně jim to nefunguje, když říká co se píše v článku. Takže i v Berouně se komerční turnaje vesele pořádají, hraje se tam asi i liga, mezinárodní turnaje. A členové stojí za ty prachy stranou. Vesele by o tom mohla vyprávět Dýšina, před pár lety byl doslova exodus členů, kterým došla trpělivost...

Tak jestli jich znáš dost, aby uživili Beroun, poraď tomu člověku z článku. On jich evidentně dost nesehnal. Takových, kteří mají příjem 250t za tejden a přijdou ho vysypat do klubu..Tím spíš, že za ty prachy dostanou ve Středních Čechách lepší hřiště, služby atd..
Jinak chápu, v tom co píšeš je teoreticky krása soukromého klubu. Ale evidentně jim to nefunguje, když říká co se píše v článku. Takže i v Berouně se komerční turnaje vesele pořádají, hraje se tam asi i liga, mezinárodní turnaje. A členové stojí za ty prachy stranou. Vesele by o tom mohla vyprávět Dýšina, před pár lety byl doslova exodus členů, kterým došla trpělivost...

souhlasím - evidentně těch bohatých lidí není dost. z toho mi vyplývá jednoduché řešení - klub musí změnit strategii. ane bo zkrachovat :-)

Já jsem hrál v Berouně jen jednou, předloni na konci března, kdy bylo hřiště otevřeno pro nečleny. Bohužel, měl jsem to "štěstí", že před námi (TT 11:10), šli v TT 11h 4 cca 50-60ti letí členi, kteří v 10:50 vylejzali ze svých mačokár typu BMW řady 7 na drajving, na drajvingu řvali na celé kolo, a když jsme stáli na jedničce, že rozehrajem (to jsem ještě nevěděl, že jdou před námi), tak frajírci se v 11:05 začali před jedničkou rozpatovávat s tím, že za schvíli hrajou, ať počkáme. Když jsem si je dovolil upozornit, že takhle se na TT nechodí, tak mě poslal do*rdele s tim, že oni sou tu doma a budou si chodit, kdykoliv se jim za chce. Tak sem vyrazil, že ho hodim do jezera, naštěstí parťáci z flajtu mě už znaj, tak mě zpacifikovali dřív, než měl na krku žalobu na ochranu osobnosti a způsobený újmy...
Samozřejmě, toto může být (a asi i bude) výjimka, ale chtě nechtě mě to tu chvíli neskutečně nas*alo a lituju, že sem nešel rovnou domů, neboť sem pozbytek hry z toho neměl vůbec nic.
Taky mě to vedlo k přesvědčení, že takovýhle typ klubu bude prostě takovýhle koko*y přitahovat a mě tam už nikdy neuvídí, a to i kdybych vydělávaj bůhví co.
Závěrem, nechť si poprosí kok*ota v bílém BMW, ať hřišti finančně pomůže, bych byl na něj zvědav, na furianta...

citát ... výkonný ředitel Beroun CG: „Máme 350 členů. Abychom pokryli rozpočet klubu, museli by ročně platit desetinásobek toho, co dnes, kdy platí 25 tisíc korun ročně.... Tedy tvrdí, že na provoz potřebuje 350 x 25 000 x 10 = 87 500 000 Kč ;). Myslím, že mu přeskočilo...

citát ... výkonný ředitel Beroun CG: „Máme 350 členů. Abychom pokryli rozpočet klubu, museli by ročně platit desetinásobek toho, co dnes, kdy platí 25 tisíc korun ročně.... Tedy tvrdí, že na provoz potřebuje 350 x 25 000 x 10 = 87 500 000 Kč ;). Myslím, že mu přeskočilo...
No je to zvláštní, protože v jednom GolfDigest byl p. Halada na exkurzi přímo v GC Beroun a u článku je poznámka, že údržba vyjde cca na 12 - 15mio za rok. Ale v tom je prý i údržba zeleně u rezidencí.
Jako chápu, že něco stojí recepce, zajištění provozu na hřišti a další, ale že by cca 60mio (ať nežeru)? To asi budou vysoké výdaje na reprezentaci klubu (Bentley nemá každý klub jako služební auto, že) :D :D

To je ředitelem(kou) Pokorná Jermanová ne? :D

No je to zvláštní, protože v jednom GolfDigest byl p. Halada na exkurzi přímo v GC Beroun a u článku je poznámka, že údržba vyjde cca na 12 - 15mio za rok. Ale v tom je prý i údržba zeleně u rezidencí.
Jako chápu, že něco stojí recepce, zajištění provozu na hřišti a další, ale že by cca 60mio (ať nežeru)? To asi budou vysoké výdaje na reprezentaci klubu (Bentley nemá každý klub jako služební auto, že) :D :D
Recepce je spojená s hotelem, jestli se nepletu..

895B5657-E489-4FCE-A53D-32FC17334540.webp

Recepce je spojená s hotelem, jestli se nepletu..
Přiznávám, že nevím, byl jsem tam jednou na LET tento rok, takže vůbec netuším, jak to tam funguje. A i kdyby byla samostatná, ty počty jsou trochu víc mimo.

Pro zajímavost počet odehraných her za letošní rok u 10ti našich nejčastějších návštěvníků. Celkem slušná práce na to, že se měsíc nehrálo...

Snímek obrazovky 2020-10-12 v 19.11.54.webp

Stopro nejsi sám.. Nemám to spočítaný, ale 3 až 4 krát v týdnu chodím taky.. ;)

Hm, tak to jsem asi šlušnej magor, dnes na hřišti po stoprvé:cool:

V roce 2010 jsme tu měli frajera co dal 180 her, v roce 2014 pak 135 her.

Supér, tohle vlákno mě vcelku uklidnilo, ve smyslu, že svět je u mě v normálu a mám vlastně ještě co dohanět do stavu "golfového magora", když mám letos odehráno pouze 62 her :D

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom