Pro mě je golf pořád především společensko-sportovní záležitost. A cíleně jsem dal dopředu to slovo "společenská". Možností, jak to řešit, je několik - klidně mohu udělat namixované flajty úrovní i dle přání, při canonu a plném hřišti je to pak jedno. Pokud je postupný start a hráčů 50+, tak už dává smysl dělat kategorie a citlivě třeba přidat i jednoho o kousek slabšího hráče. V podstatě se pak jedná o více turnajů "v jednom". Ale pokud je to turnaj společenský - tak mi hodně jako hráči odjinud záleží, abych ve flajtu pokud možno měl alespoň jednoho známého, kamaráda, člena rodiny. Jak padlo výše - za své peníze taky nechci jít pět hodin s nějakými všemi kokoty, se kterými si nemám co říct. O to hůř, kdybych si turnaj plně zaplatil - to je půldenní zážitek za všechny prachy a velmi si rozmyslím, jestli půjdu i příště. Samozřejmě ale volím turnaje, které jsou tak postavené a jsou spíše úrovně "hobby".
Btw. ale i v této úrovni mi přijde vyloženě špatně, když se na konec dávají jen samí začátečníci bez kohokoli alespoň trochu zkušenějšího, kdo by je alespoň trochu pohlídal a pomohl jim. A to jak tempo hry, tak alespoň základní pravidlové situace a i nějakou obecnou znalost pohybu po hřišti.
Pro ustálenou skupinu lidí, tak třeba do 20ti se mi moc líbí formát hry, že si zablokují 4-5 flajtů, před začátkem se všichni sejdou na odpališti jedničky a náhodně si vylosují partáky. To jsem zažil při návštěvě jednoho s turnajů friendly cupu od
@HonzaS. Byť na tomto turnaji jsem šel i tak na přaní jako host s Honzou, tak zbytek se tuším sirkami rozlosoval.