Ad hráči: tam bude zajímavé ani ne tak to, že zmizí sekce hráči z webu (to si myslím, že skutečně není potřeba na veřejném čgf webu mít) - někoho mít možnost si pravidelně "lustrovat", ale zavře se tím možnost "otevřené" registrace a přihlášení kamaráda, která v tuto chvíli je možná taky. Jasně, Michala Šatala (mě) přihlásíte, jsem jménem (nejen
jedinečný, ale Jan Novák už bude mít problém. Byť tady řešení bych viděl taky - prostě se bude přihlašovat pomocí čísla čgf a buď vám ho kamarád sdělí, nebo ne. Případně - kdybych chtěl být hodně striktní, tak nějaký jiný unikátní kód pro přihlášení. Já třeba s touto částí mám docela osobní problém, nelíbí se mi, že mě někdo bez mého vědomí může někam přihlásit a pak budu vypadat za trubku, když nedorazím, takže bych tady určitě uvítal alespoň emailovou notifikaci - pozor, byl jste někam přihlášen a včetně zaslaného kódu (linku) pro odhlášení. Ale to se dostáváme jinam.
Ad výsledky: jsem na to upřímně zvědav, jak si to po nějaké době sedne. Jedna varianta je zveřejňovat první tři místa - v tom akorát ztrácíte možnost kontroly i sebe sama. Dokážu si představit několik scénářů, jak toto řešit, kdybych dostal takovéto zadání, asi bych řešil následně (moc jsem o tom nepřemýšlel):
- při registraci na turnaj každý hráč dostane připravenou skore kartu s unikátním ID (unikátní šestimístný vygenerovaný kod, nebo třeba pořadové číslo kvůli snadnějšímu přepisu rukou) - řeší se pouze technicky (server), případně kde netisknou karty, tak přepsat id/číslo
- výsledky jsou poté na technický server zadány pod tímto kódem (tady je to asi zbytečné, klidně podle jména, ale jde o princip)
- vyhlášení veřejně na místě včetně jmen - dostupné k nahlédnutí
- veřejné výsledky na serveru čgf jsou kompletní, resp. pořadí, nicméně je uvedena kompletní tabulka, tzn. pořadí, ID, dosažený výsledek - řeší se pouze technicky (server)
- všem účastníkům akce následně rozeslat přímý link s možností zobrazit výsledky včetně jmen, úprav hcp atp (tady nevím, dokážu si představit nějaký časové omezený přístup k daným datům) - řeší se pouze technicky (server)
Myšlenka tohoto je, že je to možné. Hráči jsou registrováni na serveru čgf, vygenerovat každému unikátní kód pro danou akci je technicky možné, následně ho zobrazovat veřejně taky není problém a máte umožněnou kontrolu výsledků - že zapisovatel si to prostě neošulil z libovolného důvodu, protože se na to nepřijde.
Netvrdím, že je to pohodlné, ale je to možné. Vlastně stejným (obdobným) způsobem fungují přihlšky dětí do školky, školy, státní maturity atp.
...btw. jednu z výhod by tento způsob měl, že by nikdo nemohl "vykrádat" a grupovat data zveřejněná na čgf, např. by se to jednoznačně dotklo webu
www.golfparada.cz (myslím, že tam není přímý přístup k api), případně dalších - mimochodem, to je krásný příklad toho, jak se dají zveřejňovaná data docela spolehlivě využívat způsobem, který nemusí být každému milý.