Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Golf a jeho "vykreslení" v médiích

To pak ale musíš tuhle diskusi vést jinde než na golfovým fóru :)

To není, myslím, úplně pravda. Za tu historii Jamky to tu s různými přestávkami čte poměrně významná část lidí, kteří se k fyzickému hraní golfu ještě neodhodlali, ale pokukuji po tom a seznamují se s naším společným koníčkem. X z nich se následně stali i aktivními golfisty. A z našich reakci si dělají poměrně slušný obrázek... resp rozšiřuje to tu informační mozaiku.

Ja myslim, ze to moc resite, podle me lidi vidi v reklame primarne pastu, pak sazkovku a teprve pak nekdo premejsli nad nadsazkou v podobe golfu (skakani s bugynou, odpalovani z tee a trefeni lahve na stole plnem lidi...)

Já bych to tak negativně neviděl.
Na YouTube je sice 8 tis. shlédnutí, ale jen pár komentářů
Jako reklama se mi to líbí, má to nápad, dynamiku, osobnosti (Pasta a T. Tatar, kapitán reprezentace SR).

Ve skutečnosti taková situace na golfu s největší pravděpodobností nenastane - klientské buginy mají omezovače rychlosti, na hřištích jsou maršálové. A ta videa na webu? Vetšinou jsou natočena účelově kvůli srandě a lajkům a opilci v nich zpravidla vůbec nejsou opilí. Ano, zažil jsem už podnapilého hráče vjet buginou do potoka nebo do bankru, ale to bylo něco jiného, žádné drama se při tom nedělo.

Vždyť i my "konzervativní" hráči golfu občas podlehneme pokušení a zhřešíme proti tradicím pořádáním a hrou cross country, turnaje dvou holí, pyžamového turnaje, noční hry, sprintu atd. A neřešíme, co si o tom myslí negolfová veřejnost.

Já můžu potvrdit že u negolfistů, pár kteří již delší dobu uvažují že začnou s golfem znám, to má spíše ten efekt, že se utvrdili jaký je to snobský golf, když Pasta si skáče na bugyně, ztrácí bag a střílí na chlapíky u stolu a všichni se toho smějou. Takže díky této reklamě moje snaha, v zapálit plamen vášně pro sport gentlemanů, kde jsou pravidla a může si ho dovolit hrát každý, tak trochu naráží na nechopení :down:
No to je přesně to, proč já vidím tu reklamu negativně.

že se utvrdili jaký je to snobský golf, když Pasta si skáče na bugyně, ztrácí bag a střílí na chlapíky u stolu a všichni se toho smějou.
Tomuhle se mi teda sakra špatně věří. 🤷‍♂️
To by po tom, co ve finále MOL Cupu (fotbal) mezi Plzní a Spartou, kdy po zápase vtrhli bezmozci na hřiště a začali se tam řezat (taky to viděla půlka národa), muselo radikálně ubýt zájemců o fotbal. Což se rozhodně neděje. A to nebyla ani reklama. Teda byla, ale nechvalná.
Jestli si někdo dělá obrázek o sportu na základě reklamy a dokonce to v něm podrývá zájem o tento sport, tak jeho zájem asi neměl moc velkou váhu. Skoro bych si i myslel, že si jen našel záminku, jak se na něj vybodnout a nemusel ti říkat, že je to kravina a neláká ho to. :cool:

Tomuhle se mi teda sakra špatně věří. 🤷‍♂️
To by po tom, co ve finále MOL Cupu (fotbal) mezi Plzní a Spartou, kdy po zápase vtrhli bezmozci na hřiště a začali se tam řezat (taky to viděla půlka národa), muselo radikálně ubýt zájemců o fotbal. Což se rozhodně neděje. A to nebyla ani reklama. Teda byla, ale nechvalná.
Jestli si někdo dělá obrázek o sportu na základě reklamy a dokonce to v něm podrývá zájem o tento sport, tak jeho zájem asi neměl moc velkou váhu. Skoro bych si i myslel, že si jen našel záminku, jak se na něj vybodnout a nemusel ti říkat, že je to kravina a neláká ho to. :cool:
No jak jsem koupil tak prodávám, ale paralelu mezi fotbalem+excesem při finále MOL cupu a golfem+reklamou s Pastou bych tam moc neviděl. ;)

Problém všech těhle podnikatelských aktivit je především v neschopnosti státu zajistit kontinuální, logický a směroplatný rozvoj. Jistě, existují územní plány, vyhlášky a pravidla. Ale nikdo je nedodržuje a v každé vesnici se k nim přistupuje jinak. My např. nemůžeme rozšířit golfové hřiště, protože bychom připravili JZ Brdy o 30 ha kukuřice a řepky. Ale o 10 km dál se může nenávratně zastavět halami a parkovišti násobná plocha. Eh?

Není za kým jít a koho se ptát, protože nikdo nenese odpovědnost a nedrží slovo. Ano, souhlasím - pokud jsem si koupil chalupu v Alenině Lhotě, která má 10 stálých obyvatel, tak chci mít klid a koukat do lesů. Stavba hotelu pro 200 lidí by mě taky štvala. Ale pokud na golfu v Čertově břemeni zároveň udělají kroužky pro mé děti a mohu tam vzít svou rodinu 4x do roka na krásnou oslavu narozenin, tak se to celkem vyrovnává. A pokud k tomu přidají podporu např. při zajišťování obecní kanalizace nebo veřejného osvětlení, tak je to prostě jen o domluvě...

Než se nám tu rozběhne plamenná diskuze, dovolte mi krátké zaujaté vyjádření z pozice zeťáka a člověka, co je s problematikou drobně seznámen:

Souhlas - Jan Hrbáček (autor článku) je celkem vykuk. Byť jest třeba uznat, že z pozice žurnalisty dělá skvělou práci, protože dokáže "z hovna vytesat Pulitzera". A bravůrně zvládá manipulovat s fakty a maximálně vytěžit skutečnost, že běžná populace nemá nejmenší tušení, že je rozdíl mezi právníkem a advokátem, jak funguje problematika zahraničního udělování titulů či co je nostrifikace.

Jedna ukázka za všechny z tohoto odstavce: Z těchto informací vyplývá, že problém nemá viceprezident České golfové federace Karel Čelikovský s užíváním ukrajinského titulu magistr, ale může jej teoreticky mít i s titulem LL.M ze studijního programu, který si zaplatil na pražských právech. Pozornému čtenáři neunikne zjevný protimluv a vysvětlí si ho jako překlep či neúmyslnou chybu. Ale vyznění textu, který vlastně říká opak, už mu zůstane.

Pan Mgr. Karel Čelikovský, LL.M. všechny své tituly získal platně a užívá je oprávněně. Nikdy o sobě netvrdil, že je advokátem a nikdy tak nevystupoval. Pro všechny reprezentované pozice splňuje jejich požadavky na míru dosaženého vzdělání.

Souhlasím se svým tchánem ve všem? Ani zdaleka. Nesčetněkrát jsme se dohádali, mnohdy i za hranice běžných pracovních rozmíšek. A to je dobře, protože jedině tak dojdeme ke kompromisu, který to posune dál. Ale za co položím klidně život - pan Mgr. Karel Čelikovský LL.M. každodenně pracuje s obrovským nasazením na tom, aby se český golf posouval a rozvíjel a aby se každý jednotlivý český golfista měl lépe.

Skutečný cíl článku je dehonestovat a poškodit...
vy jste člověče vtipálek... chápu, že vás váže k zeťákovi rodinné pouto, ale veřejně takhle manipulovat s fakty je prostě chucpe. Čelikovský nemá na postu šéfa právní sekce co pohledávat, jeho vzdělání jedna velká blamáž, což je v golfu který má dbát na dodržování etiky, pravidel naprosto nepřijatelné! Článek jen odkrývá pozadí velkého podvodu, kde stále dochází ke zneužívání magisterského vysokoškolského titulu. Stejně tak titul LLM získaný na UK obdržel Čelikovský na základě předchozího "právního" vzdělání, které je v ČR neplatné! Co si myslíte o práci svého zeťáka je mi úplně jedno, až Čelikovský a spol. opustí vedení golfu bude šance něco posunout dál.. zeťák se pak může zase vrátit ke své oblíbené práci vymahače, připomínající pověstné šmejdy, tam mu to určitě sypalo https://www.novinky.cz/clanek/krimi...rak-soud-jim-zamitl-premrstene-naklady-141408

Upraveno:
vy jste člověče vtipálek... chápu, že vás váže k zeťákovi rodinné pouto, ale veřejně takhle manipulovat s fakty je prostě chucpe. Čelikovský nemá na postu šéfa právní sekce co pohledávat, jeho vzdělání jedna velká blamáž, což je v golfu který má dbát na dodržování etiky, pravidel naprosto nepřijatelné! Článek jen odkrývá pozadí velkého podvodu, kde stále dochází ke zneužívání magisterského vysokoškolského titulu. Stejně tak titul LLM získaný na UK obdržel Čelikovský na základě předchozího "právního" vzdělání, které je v ČR neplatné! Co si myslíte o práci svého zeťáka je mi úplně jedno, až Čelikovský a spol. opustí vedení golfu bude šance něco posunout dál.. zeťák se pak může zase vrátit ke své oblíbené práci vymahače, připomínající pověstné šmejdy, tam mu to určitě sypalo https://www.novinky.cz/clanek/krimi...rak-soud-jim-zamitl-premrstene-naklady-141408
Admin note: varování. Urážky uživatelů sem nepatři. Btw. anonymně (o to hůř bez představení na fóru a nějaké pozitivní předchozí komunikace) to umí každý internetový hrdina. Také sem nepatří tapetování duplicitními vlákny. Příště ban. Vyřizuj si účty (alespoň to tak vypadá) s konkrétními lidmi jinde.

Upraveno:
"pověstný šmejd".. je terminus technicus, označení jednání, takže rozhodně nejde o urážku.. ale chápu, že jako člen Golf Club Hořehledy držíte firemní kulturu pana majitele a prezidenta, šéfa právní komise ČGF, podvodníka s tituly Mgr. Karla Čelikovského LL.M.

vy byste neměl vůbec golf hrát, netušíte ani omylem co je čest, slušnost a fair play.. zneužívání titulů je mimořádně nebezpečné, v golfu naprostý nonsens... ale s vámi o tom diskutovat, je ztráta času...

"pověstný šmejd".. je terminus technicus, označení jednání, takže rozhodně nejde o urážku.. ale chápu, že jako člen Golf Club Hořehledy držíte firemní kulturu pana majitele a prezidenta, šéfa právní komise ČGF, podvodníka s tituly Mgr. Karla Čelikovského LL.M.

vy byste neměl vůbec golf hrát, netušíte ani omylem co je čest, slušnost a fair play.. zneužívání titulů je mimořádně nebezpečné, v golfu naprostý nonsens... ale s vámi o tom diskutovat, je ztráta času...
Milý Robíku, rád bych tě potkal osobně, abychom si mohli z očí do očí vyříkat tvé osobní problémy a urážení jamkařů 😉

to jsme se nepochopili.. nejde o urážení, ale o velmi toxické jednání jednoho z čelných představitelů ČGF a jeho nesmyslná obrana příbuznými a členy Golf Clubu Hořehledy, kteří tak porušují zcela základní principy na kterých golf stojí.... je to jen ostuda, nic víc

Upraveno:

Víš co Bobíku (pardon Robíku).
Pokud chceš „vysírat" tak si najdi jiné fórum.
Byl tady jeden Bohouš, ale ten na tvoje prudění neměl ani náhodou.

Kouknul jsem na tvé příspěvky a většina jich jen ČGF a jejich činnost dost nevybíravým způsobem kritizuje. Pokud máš s ČGF zásadní problém, tak tě nikdo nenutí být členem. Golf si můžeš pinkat jen tak i bez registrace. Hřišt, které nechají hrát neregistrované hráče je dost.

A až toho pro golf uděláš (zejména v práci s mládeží) tolik jako @mkopcak, tak pak možná bude tvá „kritika" brána jako konstruktivní.

to jsme se nepochopili.. nejde o urážení, ale o velmi toxické jednání jednoho z čelných představitelů ČGF a jeho nesmyslná obrana příbuznými a členy Golf Clubu Hořehledy, kteří tak porušují zcela základní principy na kterých golf stojí.... je to jen ostuda, nic víc
No, jmenuji se Alexander Klimeš a jsem členem v Terezíně. A k panu Celikovskemu bych řekl, že jeho pasivní postoj k tomu, že jej lidé titulovali víc, než mu náleží, byl velmi nepredvidavy, naivní, možná nedomysleny.
Nevidím tam úmyslně použití toho titulu jeho osobou k získání vyhod.
Ale což.
Co mně zaujalo, je forma a vyzneni Vašeho příspěvku. Možná jste se byl nadýchat jelenich prdů, možná jste si naložil hlavu do láku od okurek. Jinak si neumím vysvětlit zvolený ton. My jej tady nepoužíváme. Pokud se vám to nelíbí, můžete si jit vyčistit zuby na Machackuv palouk, prosím.
Jinak prosím o vaše jméno a důkazy, třeba k tomu, že @mkopcak byl vymahac...

Čelikovský užívá neoprávněně titul Mgr. který získal v Užghorodu na Ukrajině a rád se nechá titulovat jako elitní právník a právní eso v mnoha článcích, rozhovorech.. . na vaše invektivy nebudu reagovat, snad upravím jen vaši zmatečnou výzvu, že byl @mkopcak vymahač... to možná víte víc než já, každopádně linkoval jsem tento článek https://www.novinky.cz/clanek/krimi...rak-soud-jim-zamitl-premrstene-naklady-141408 "Vymahači dostali v Ostravě na frak, soud jim zamítl přemrštěné náklady" kde je s touto praxí spojovaný právě šéf právní komise ČGF, který zneužívá akademický titul Mgr.

@Robik - zvu te k nam do Horehled. Prijed na kavu, ukazu ti hriste a muzes mi u hry do oci povedet, jaky jsme to s tchanem podvodnici a jak kvuli nam upi cesky golf…

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom