Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

ČR - Východ Golf Hrádek

Dnes neplánovaně odehráno tohle hřiště. Původně jsem počítal s hradcem, ale buď jsem se blbě podíval, nebo ještě včera na teetime odpoledne časy byly a dnes tam byl turnaj.
Hrádek je taková jako akademie, ne ani tak délkou, ale kvalitou. Nicméně prostředí je docela hezké, ceny sranda, vpodstatě taková pohodová procházka. Greeny pomalé, malinké a kvalita nic moc. Fw odpovídající ceně a počasí.
Když pojedu kolem, klidně si to zase obejdu.

Dnes neplánovaně odehráno tohle hřiště. Původně jsem počítal s hradcem, ale buď jsem se blbě podíval, nebo ještě včera na teetime odpoledne časy byly a dnes tam byl turnaj.
Hrádek je taková jako akademie, ne ani tak délkou, ale kvalitou. Nicméně prostředí je docela hezké, ceny sranda, vpodstatě taková pohodová procházka. Greeny pomalé, malinké a kvalita nic moc. Fw odpovídající ceně a počasí.
Když pojedu kolem, klidně si to zase obejdu.
Na Hrádku je blbé, že se ti tam motají turisté fotící si zámek a podobně. V bunkrech jsou šutry...Já to spojení volně přístupného zámeckého parku a golfu moc nechápu a nechápou to nejspíš ani návštěvníci zámku a generuje to potíže. Ale ty jamky kolem toho zámku jsou právě nejhezčí a na jaře když kvetou rododendrony a azalky, tak je to vyloženě hezké.

Na Hrádku je blbé, že se ti tam motají turisté fotící si zámek a podobně. V bunkrech jsou šutry...Já to spojení volně přístupného zámeckého parku a golfu moc nechápu a nechápou to nejspíš ani návštěvníci zámku a generuje to potíže. Ale ty jamky kolem toho zámku jsou právě nejhezčí a na jaře když kvetou rododendrony a azalky, tak je to vyloženě hezké.

Dneska tam turisti byli, nemotal se nikdo. Asi klika. Stalo se mi opakovaně v Hořehledech například, že se mi do hry motali lidé bydlící na hotelu, u svatebčanů je to snad pravidlo že to dělají. Nebo tuším na Kynžvartu si cyklomaminy udelaly naprosto v klidu piknik na odpališti.
Šutry v bunkerech jsou, ten použitý písek je spíš do betonu vhodný. Jenže to bohužel platí o spoustě českých hřišť za úplně jiné peníze, nepřijde mi fér to vyčítat hřišti za tři stovky.
Žádný top hřiště to není, ale golfisti jsme tam byli tři (jeden seděl u klubovny na pivu a já s kolegou jsme hráli), na procházku s pár holema cestou z jednání abych si pročistil hlavu v pohodě.

Dělal jsem tady před 14. lety kartu a je mi hodně smutno. Přijel jsem v 11:30. Recepce zavřená a už to o něčem vypovídá. Paní na telefonu mi sdělila, že měla být přítomna kolegyně od 11:00. Provozní doba nebyla na dveřích uvedena. Jen dva telefony. Na tom prvním čísle mi to nikdo nebral. Na fotkách to vypadá zdánlivě idylicky, ale ve skutečnosti je hřiště v zuboženém stavu. Po asi předvečerní bouřce všude na hřišti velké množství větví, kdybych měl uklízet aspoň minimální okolí dráhy patu, jsem tam ještě teď. Nejhorší stav byl na 8. a 9. jamce, což je těsně u klubovny. Vrcholem všeho bylo odpaliště devět, přes které ležela obrovská, odlomená větev ze stromu, která by s přehledem mohla někoho zabít. A další, různě velké větve zaplnily prostor od původního odpaliště z rohožky, až po posunutá odpaliště směrem k devátému greenu. Evidentně na hřišti od rána nikdo nebyl! Byl jsem tady před pár lety na podzim. Bylo to odpoledne a ani tenkrát si nikdo za celý den nevšiml, že jim na greenu 9 řádí hraboš. Těžko odhadnout, kolik tady zbylo členů klubu, ale jsem si jistý, že fíčkaři tady žádní nehrají. BÁJ, BÁJ Hrádku u Nechanic. Asi jsem tady byl naposledy.😢

Přílohy

• IMG_20230818_114457.webp
    IMG_20230818_114457.webp
    230,6 KB · Zobrazení: 126
  • IMG_20230818_114553.webp
    IMG_20230818_114553.webp
    158,5 KB · Zobrazení: 152
  • IMG_20230818_113712.webp
    IMG_20230818_113712.webp
    301,9 KB · Zobrazení: 128
Další hřiště, co už si nezahraju, ach jo (jsem tam měl jet, když jsem byl Kuňce na fesťáku). :cry: :cry: :cry:

Přečetl jsem si diskuzi k článku a je smutné, jak negolfová veřejnost stále vnímá golf ☹️
Taky jsem to četl a byť mi to radost nedělá, tak to i dokážu pochopit. Předesílám, že jsem tam nikdy nebyl a neznám to tam, ale už u hřišť na Štiříně nebo Kynžvartu mne několikrát napadlo, jak moc jsou asi negolfoví návštěvníci zámku a parku nadšení z toho, že mají omezený pohyb a celkem slušnou šanci dostat míčem do kebule. Pro mne byla třeba procházka kolem Hluboké nebo Lednice hezkým zážitkem a stav, kdy mě a mé malé děti bude potenciálně hrozit nějakej militantní golfista (ano, zažil jsem toho na hřištích fakt dost) by mne nadšením asi nenaplňoval.

Byť je to bezesportu vždy o konkrétních lidech a situacích, tak provozovat golf na takto "veřejných" prostorech bude mít vždy své výhody a nevýhody...

zase tak drsné komenty proti golfistům v té diskuzi nejsou,
ale jak píše výše Martin - drtivá většina lidí tam jsou negolfisté, tak se není čemu divit

V tomto regionu mínus tři hřiště, zatím!? Nová Amerika, Myštěves, Hrádek u Nechanic. To je docela velký počet na tak malou plochu. Kvalita ploch HuN byla slabá už delší dobu. Otázka je, jak bude vypadat park za několik let. Doufám, že udržovaně. Jak už jsem psal výše, dělal jsem tam kartu, takže nostalgie, ale musím uznat, že bych se jako návštěvník zámku jít do parku, když se hrál golf, bál. Na druhou stranu: golfisté za třicet let provozu nějakou tu korunu za údržbu parku NPÚ ušetřili!
Hlavně ať se udrží na trhu aspoň Bohdaneč a Kuňka!

V tomto regionu mínus tři hřiště, zatím!? Nová Amerika, Myštěves, Hrádek u Nechanic. To je docela velký počet na tak malou plochu. Kvalita ploch HuN byla slabá už delší dobu. Otázka je, jak bude vypadat park za několik let. Doufám, že udržovaně. Jak už jsem psal výše, dělal jsem tam kartu, takže nostalgie, ale musím uznat, že bych se jako návštěvník zámku jít do parku, když se hrál golf, bál. Na druhou stranu: golfisté za třicet let provozu nějakou tu korunu za údržbu parku NPÚ ušetřili!
Hlavně ať se udrží na trhu aspoň Bohdaneč a Kuňka!
- Myštěves??

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom