Pocházím z Havířova, skoro centra havířského kraje a hřišť je tu na počet lidí dost - Lipiny 10min., Ropice 20min., Šilheřovice 25min., Ostravice, Čeladná, Kravaře 30min. Spíš je to opravdu o tom, že mezi lidmi je golf pořád považován za snobský a hlavně drahý sport, což nemusí být pravda, pokud si začátečník koupí věci v bazaru a až pak, když se rozhodne, že se golfu bude věnovat, tak si může koupit nové věci, což může být ranec okolo 60k. I já jsem tak smýšlel o golfu, než mě k němu přitáhli kamarádi, bývalí tenisté, které už tenis nebavil a i když jsem brblal, že na golf jsem ještě mladý (52) a ještě na kurtu běhat můžu, tak když jsem si to párkrát vyzkoušel, tak dnes už je tenis na druhé koleji. A zrovna minulý týden jsem takhle ulovil dalšího kamaráda-tenistu, kterého to tak chytlo, že po týdnu už šel vykoupit golf. obchod "hračkárnu" v Ropici a zítra jde poprvé veřejné hřiště v Lipinách. Tím jsem chtěl říct, že golf asi ještě nějakou dobu bude získávat členy spíš osobním příkladem než nábory na školách. Dokud nebude mít Česko svého Tájgra nebo sestry Kordovy, tak se to asi moc nezmění...