Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak hodnotíte svou golfovou sezónu 2024?

requo

Guru fóra
19.jamka
Jméno
Michal
Přijmení
Šatal
Klub
Hořehledy
HI (HCP)
+- 17
7bd8c3e2-5269-43e3-a695-9f753da0ae7f.webp

Sezóna 2024 se chýlí ke konci a je čas na malé ohlédnutí. Každý golfový rok přináší výzvy, radostné chvíle a skvělé momenty na hřišti. Jak hodnotíte svou sezónu? Pojďme se společně podívat na nejlepší okamžiky a tak trochu při tom bilancování i cíle na příští rok (ty nastavíme společně až kolem Silvestra :).

První devítka: Jaká byla vaše nejlepší golfová vzpomínka z tohoto roku?​

1. Nejlepší hole-in-one, albík, eagle nebo birdie – letos to konečně vyšlo!
  2. Nejlepší zápas nebo turnaj, který jsem odehrál/a.
  3. Nejlepší golfová společnost, se kterou jsem trávil/a čas na hřišti.
  4. Největší překonaná výzva – například silný vítr nebo složitý terén.
  5. Návštěva nového hřiště, které mě inspirovalo nebo překvapilo.
  6. Získaná cena nebo trofej na turnaji, která mi udělala radost.
  7. Golfová dovolená nebo výlet – chvíle strávená s přáteli na hřišti mimo běžnou lokalitu.
  8. Nečekaně povedený úder nebo jamka, kterou si budu dlouho pamatovat.
  9. Objev nového golfového triku nebo techniky, který mi zlepšil hru.

Druhá devítka: A co byste chtěli zlepšit v nadcházející sezóně?​

10. Techniku – chci vylepšit svůj švih, grip nebo puttování.​
11. Fyzickou kondici – více trénovat, abych měl/a větší výdrž.​
12. Psychickou odolnost – lépe se soustředit a zůstat klidný/á pod tlakem.​
13. Získat handicap – chci se zlepšit natolik, abych měl/a oficiální handicap.​
14. Pravidelnou účast na turnajích – chci hrát častěji a sledovat svůj pokrok.​
15. Přesnost odpalu – lépe zaměřovat a kontrolovat své údery.​
16. Snížit počet puttů na jamce – pracovat na přesnějším puttování.​
17. Zlepšit své skóre na konkrétním hřišti, kde jsem měl/a dříve problémy.​
18. Najít více času na golf, abych mohl/a trénovat častěji a pravidelněji.​

Okopírujte a vyberte si... případně dejte si sklenku něčeho dobrého a zkuste se zamyslet a za sebe napsat, jak to vidíte letos vy. A pro ti, z nás, kteří si nastavili golfové cíle pro rok 2024, je na čase si je pomalu vyhodnotit - viz vlákno: Jaký je váš golfový cíl pro rok 2024?

1. Nejlepší hole-in-one, albík, eagle nebo birdie – letos to konečně vyšlo!
    Mám pár birdie, nejcennější je asi na trojce v Terezíně

Na jaře jsem hrál dobře, v létě a na podzim na houby. Takže jarní turnaj na Slapech za 89, při HCP kolem 24 přinesl 43 STB.

Tak samozřejmě 19. jamka a lidi okolo, co tady kurwa taky Michale @requo můžu jinýho odpovědět :cool:

4. Největší překonaná výzva – například silný vítr nebo složitý terén.
    Letos nic

Rosa Golf Club Polsko, vodní svět k vidění zde

6. Získaná cena nebo trofej na turnaji, která mi udělala radost.

7. Golfová dovolená nebo výlet – chvíle strávená s přáteli na hřišti mimo běžnou lokalitu.
    a) Golf trip po Polsku s @PFP, @RomanL, @macdav, @ligi, @DzejBee a dalšími
    b) Turnaj dvojic 19. jamky na Kaskádě, který jsem pomáhal uspořádat.

Já už si nic nepamatuju 🙃

Opravený švih, který mám bohužel jen na drivingu

10. Techniku – chci vylepšit svůj švih, grip nebo puttování.
    Přenést švih z driving na hřiště

11. Fyzickou kondici – více trénovat, abych měl/a větší výdrž.
    mám, údržbě těla věnuju 4 hodiny týdně

12. Psychickou odolnost – lépe se soustředit a zůstat klidný/á pod tlakem.
    zas to tak nežeru

13. Získat handicap – chci se zlepšit natolik, abych měl/a oficiální handicap.
    Kdyby pánbůh dal pod dvacet

14. Pravidelnou účast na turnajích – chci hrát častěji a sledovat svůj pokrok.
    Letos jsem byl skoro přehranej, vím, že jsou tu lidi, kteří mají více her než já, ale celkem úmyslně si od konce září dávám pauzu.

15. Přesnost odpalu – lépe zaměřovat a kontrolovat své údery.
    viz 10.

16. Snížit počet puttů na jamce – pracovat na přesnějším puttování.
    směr mám, občas se nemůžu srovnat s tempem

17. Zlepšit své skóre na konkrétním hřišti, kde jsem měl/a dříve problémy.
    Doma v Terezíne nejsem prorokem

18. Najít více času na golf, abych mohl/a trénovat častěji a pravidelněji.
    asi jsem se svou dávkou OK

1. Nejlepší hole-in-one, albík, eagle nebo birdie– letos to konečně vyšlo!
    • 22.8. v Mladé Boleslavi, dvojka, padlo tam mé druhé životní HIO. Ještě že tam u toho se mnou byla @kristyna. Tak jasně, udělalo mi to radost, ale víc, než že to bylo za "1", tak to, že to byla naprosto skvostně trefená rána. To štěstí, že to tak dopadlo, to byla ta pomyslná třešnička na dortu.
    • Tady je to slabší, letos. Soutěžně jsem toho příliš neodehrál, cca 13 turnajů? U sebe pozoruju, že jak se snažím hrát na více hřištích a spíše střídat, tak na turnajích trpím určitou neznalostí hřiště... jasně, že je zpravidla nehraju poprvé, ale není to prostě ono. A pak taky... na turnaji víc chci, což zpravidla nevede k očekávanému. Takže tady bych nic nevypíchl. Výsledkově na počet turnajových ran byly nejlepší 18j v Hořehledech, 28.7. to bylo za 88 ran.
    • Jakákoli, když to jde. :-D Prostě když se daří, a celé to sedne, tak je to moc zpravidla moc příjemné. Mám obecně rád společnost spíše pozitivně naladěných lidí, kteří to moc nežerou (bohužel sám toto pravidlo občas porušuji a vám, že dokážu být protivnej).
  4. Největší překonaná výzva– například silný vítr nebo složitý terén.
    • Letos mě nic tak speciálního nenapadá. Ale dva roky zpátky si pamatuju turnaj v Kácově. 22.8.2022 - bral jsem si kvůli tomu dovolenou, hra s PGL. Bylo to přísný. Zahrál jsem tehdy 98 ran a byl to turnaj, kdy snad jediný den tehdy fakt brutálně lilo od začátku do konce (mimi první jamky), bylo to určitě na hraně už regulérnosti. Voda byla úplně všude. No a skoro o rok později na stejném místě... bylo naopak brutální vedro, ve stínu kolem 36 stupňů, myslím, že se šla kombinace Forest-Meadows a tam jsem si snad poprvé šáhl na fyzické dno. Poslední tři jamky mi už bylo díky tomu vedru už úplně jedno, jak mi to jde... chtěl jsem to mít už jenom za sebou.
    • Letos nově jsem navštívil tři hřiště a to Prosečné, Roudničku a nově neskládanou Zbraslav 18j. Asi největší zážitek na mě udělalo Prosečné. A to především z toho, že na mě dýchlo to, v jak nepříznivém terénu se dá postavit hřiště. Zahrál jsme ho samozřejmě hrozně, ale líbilo, s odstupem. Mám moc rád tu rozmanitost českých hřiště více a hodně mě oslovují lokální devítky, kdy za tím vidím tu práci udržet je za každou cenu při životě. :)
  6. Získaná cena nebo trofejna turnaji, která mi udělala radost.
    • tady mě nic nenapadá
  7. Golfová dovolená nebo výlet– chvíle strávená s přáteli na hřišti mimo běžnou lokalitu.
    • 19.jamka na Kaskádě a už se moc těším příští rok na Ostravici
    • podzimní krátký podzimní výlet s klukama @Sauron a @roman007 - sice jiná hřiště než jsme chtěli, ale i tak to bylo fajn. Hluboká byla krásné počasí!
    • už to zmíněno HIO v 1, nikoli to hit, ale ten úder se prostě fakt povedl, nádherný pocit z čistě trefené rány, která letěla úplně ukázkově, jak měla...
    • asi ani ne trik, ale velkou radost mi dělají moje nové hole/železa Takomo. Byl to takový impuls, kde jsem si říkal, je čas se posunou dál. Bylo to s obavami, na slepo... ale prostě ta cenová úspora oproti i mnou prosazovanému fittingu byla prostě výrazná. A ty hole mi sedly, na mojí úroveň hry skvělé. A moc se mi líbí, že oproti mým předchozím Pingům G30 mají konkrétnější zpětnou vazbu, když to dobře netrefím - víc to cítím rovnou do rukou a rychleji mě to nutí tu chybu neopakovat, protože poznám, že to byla chyba hned při tom kontaktu.
  10. Techniku– chci vylepšit svůj švih, grip nebo puttování
    • Tady jednoznačně co nejvíce pracovat na krátké hře. Příhry do grýnu. Obecně se chci na golfu co nejvíce zklidnit a nervat to a mít to tzv. pod kontrolou. A líbí se mi to mlasknutí lechce trefeného míčku, když na tu krátkou vzdálenost to trochu vylítne a pak je vidět, po dopadu, jestli to jeden dál, blíž a a tak. A pořád je to golf. Vím, měl bych i patování... ale to přes veškerou snahu mě baví trochu míň, připadám si trochu vždy jak na kulečníkovém stole. Není to prostě tak hezký. :)
  11. Fyzickou kondici– více trénovat, abych měl/a větší výdrž.
    • A především aby držela záda.
  12. Psychickou odolnost– lépe se soustředit a zůstat klidný/á pod tlakem.
    • Tady spíše pořád pracovat na tom, že je vždycky od teď dál. A že nemá smysl řešit zkaženou ránu, jamku... a co nejrychleji si vzpomenout na to, že je jenom o mě, abych takhle nekazil všechny další rány. A že statistika stojí při mě.
  13. Získat handicap– chci se zlepšit natolik, abych měl/a oficiální handicap.
    • Rád bych se pochyboval někde kolem HI 12... cíleně. Cíleně někdy v budoucnu singl, ale přiznám se, že ta ambice mě teď aktuálně tak už trochu opustila.
  14. Pravidelnou účast na turnajích– chci hrát častěji a sledovat svůj pokrok.
    • Tj, ale životní multitasking pořádně úplně neumím. Takže rodina, práce, víkendy a odpočinek a k tomu i ten golf, ale víc dlouhodobě a pokud možno celoživotně.
  15. Přesnost odpalu– lépe zaměřovat a kontrolovat své údery.
    • Asi jak kdy, ale každopádně větší jistota při hře z týčka a nabrat vzdálenost plus těch 30 metrů by mi pomohlo. Ale především stabilně.
  16. Snížit počet puttů na jamce– pracovat na přesnějším puttování.
    • Psssssst!
  17. Zlepšit své skóre na konkrétním hřišti, kde jsem měl/a dříve problémy.
    • No, moc by mě potěšilo jednou zahrát domácí Hořehledy turnajově kolem 80 - jasně že 18j
  18. Najít více času na golf, abych mohl/a trénovat častěji a pravidelněji.
    • Spíše trochu jinak... najít víc času na golf, abych před hrou byl dostatečně koncentrovaný na hru a dokázal si ji užít. A ne přijet - v autě ještě pracovně telefonovat, pak kontrolovat u předherního pivo ještě poslední pracovní emaily... fuj!
Kurňa, já se už zase těším na hřiště! :)

Upraveno:
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom