Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak má vypadat správný rough?

czechfant

Člen fóra
Klub
Prosečné
HI (HCP)
42,2
Mám jeden golfový dotaz. Všiml jsem si, že často golfisté hodnotí rough a já bych se chtěl zeptat, jak vlastně má sprvný rough vypadat?

Nic jako správný rough neexistuje. Na vyšších túrách může být stanovena například minimální výška, ale pro normální golf jde spíš o vzhled a hratelnost.

Jinak já hodnotím např.

- výšku
- hustost osetí
- typ trávy

Btw výška sečení roughu je jeden z parametrů normování hřiště.

Nic jako správný rough neexistuje. Na vyšších túrách může být stanovena například minimální výška, ale pro normální golf jde spíš o vzhled a hratelnost.

Jinak já hodnotím např.

- výšku
- hustost osetí
- typ trávy

Tomu úplně nerozumím. Pokud neexistuje správný rough, tak jak ho mohu hodnotit?

Správný rough je ten, ze kterého míček vysekne jen DeŠampón nebo jiný kulturista 🤭😂

Jinak já dělím rough na
1. Rough (míček neleží na ferveji, ale celkem snadno ho najdu i odehraju)
2. Heavy rough (míček je těžké najít, ale dá se vyseknout)
3. Špenát (míček je těžké najít a ještě těžší ho vyhrát ven)
4. Džihád (tráva po kolena, kam ho nejdu ani hledat, natož z něj hrát)

Koukám občas na PGA, a tam mi přijde, že je rough prostě vyšší tráva, kde se to ale dá v pohodě odehrát(i když kratší vzdálenost). Občas narazím na vysokou trávu po kolena, ale prostě jsem myslel, že je to nějak víc definované, jak by to mělo vypadat :)

Koukám občas na PGA, a tam mi přijde, že je rough prostě vyšší tráva, kde se to ale dá v pohodě odehrát(i když kratší vzdálenost). Občas narazím na vysokou trávu po kolena, ale prostě jsem myslel, že je to nějak víc definované, jak by to mělo vypadat :)
Z většiny těch roughů na PGA bys hrát nechtěl 😉

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom